Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala25

LUTENYL

Polecane posty

Gość mala25

czesc dziewczyny czy ktoras z Was zazywala Lutenyl na wywolanie okresu? pomogl? czy trzeba go brac stale czy w koncu pojawi sie naturalny okres??? prosze pomozcie

Gość mala25
prosze odpowiedzcie

Gość mala25
/.................................. :((

Gość ppppppppioiki
???????

Gość ggfghnhnhmmn
ja brałam ale tylko jeden miesiąc, gin stwierdziła torbiel bez USG. nastepnego opakowania pow.że nei wezmę i poszłam zrobic za swoje pieniążki USg któe wykazało że wszystko ok,żadnych zrostó ani tym bardziej torbiela. Ale okres który był bardzo opóźniony pojawił się i następny był tez w normie. NIe wiem ale moim zadniem hormony nei wyregulują cyklu, jak odstawisz często problemy wracają. A dlaczego nei masz okresu? odchudzanie, torbiel, cos inengo??

Gość mala25
ja 5 lat bralam anty, odstawilam, dostalam naturalny okres. i koniec, nastepnego nie ma...powinnam miec okres ok.10.01 i nie mam, dlatego dostalam lutenyl poczekam jeszcze ze 2 tyg i wezme. powiedz czy tylko jeden okres mialas wywolany lutenylem??? a nastepny juz byl naturalny? sam z siebie?

Gość ggfghnhnhmmn
tak ale z tego względu że ja bardzo źle znosze hormony. Nie chciałam się niepotrzebnie truć skoro nikt tak naprawdę nie był pewny istnienia torbeila tzw czynnościowego (który podobno się mógł nawet w ciągu jednego cyklu wchłonąć). w takiej sytuacji powinnam barć ok pół roku hormony ale zaryzykowałam i nei brałam. Poszłam na USG i tam wszystko wyszło ok. Skoro nei ma torbeila nie biorę hormonów. Nastepny cykl pojawił się po 41 dniach. Nie wiem czy rozsadnie postapiłam, pewnie z punktu widzenia medycznego nie. Ale okzało się wszystko ok... Czy lekarz robił Ci jakieś badania?? USG np?? Stwierdził dlaczego nie ma okresu? czy nazwal to tylko zawiorowaniam cyklu po odstawieniu? Ja nie jestem w tej materii specjalistą, więc powiem tylko tyle jesli masz watpliwości idź do innego lekarza.

Gość ggfghnhnhmmn
spokojnie skoro tak to wszystko w porzadku... napewno okres zaraz dostaniesz a jak nie to weź lutenyl i tyle. wszystko będzie ok

Gość mala25
wezme ale boje sie ze bede musiala go co miesiac brac zeby miec okres

Gość mala25
a powiedz na moim miejscu bys czekala bez lutenylu?

Gość ggfghnhnhmmn
nie czekałabym za długo.a ile kazał lekarz, do którego dnia cyklu??

Gość mala25
13.12 mialam ostatni okres, czyli mam teraz jakis 50 dc

Gość siusiak18
Dziewczyny a czy LUTENYL to jest antykoncepcyjny?? bo ja poszlam do lekaza i stwierdzil mi torbiel na jaajniku i powiedzial ze sprobojemy to wyleczyc tabl. a ja tam ogolnie poszlam po antykoncepcyjne.... terazz juz nic nie wiem bo na forach na temat torbiela mowily dziewczyny ze dostaly tabletki antykoncepcyjne a ja lutenym a wy tu piszecie ze to na miesiaczke jest... PROSZE O ODPOWIEDZ buziaki

Gość lalalalal16
chciałam poinformować iż lutenyl nie jes anty i nie wywołuje okresu !tylko reguluke okres!brałam go narazie 3mieaiące i jest ok choć tak bardzo wywównanwgo nie mam! będe go narazie brała do grudnia!później zobaczymy...mam pytanie czy ktos brał go 16-25 dzienlicząc po okresie

Gość lalalalalala16
............dzień licząc od 1 dnia okresu?

Gość niemama
hej czy lutenyl pomaga zajsc w ciaze czy nie?

Gość niemama
ja mam brac ten lek od 16 do 25 dn cyklu,na regulacje miesiaczki,a chce byc w ciazy i chcialabym wiedziec czy to cos podobnego do duphastonu,tzn czy pomaga

Gość niemama
kupilam juz ten lek i doczytalam sie ze w ciazy nie mozna go przymowac wiec juz wszystko mam jasne

hej dziewczyny. u mnie to bylo tak że miałam nieregularne miesiączi więc babka gin przepisała mi Diane, brałam koło 6 miesięcy i było dobrze, odstawiłam i dalej okres miałam może z 1 raz chyba że licząc moje jednodniowe krwawienia w czasie mniej więcej, kiedy powinnam mieć okres,a których okresem bym nie nazwała. byłam u lekarza gin-endokrynolog i tam mi kazano brać LUtENYL przez 10 dni a jak pojawi się okres to 21-24 dnia cyklu wybrać sie na badanie poziomu hormonów we krwii. mam taki problem że dziś biorę dziesiątą tabletkę, okres się nie pojawił i się nie zapowiada... nie wiem co dalej...;/ martwi mnie to. w ciazy nie jestem.

Gość lutenyl na wywołanie
mi lekarz przepisal lutenyl na wywołanie....tak powiedział. Odstawiłam tabletki anty, pierwszą miesiaczke dostałam po 40 dniach a drugiej nie ma wogole....po ok,. 90 dniach poslam do lekarza i wlasnie przepisal mi to, brać aż nie dostane okresu wa potem wracam do tabl.anty

Gość douce
Hej! Mój problem.. biorę pierwsze opakowanie pigułek (Marwenol) i w 10 dniu dostałam mega okres! Lekarz (prywatnie, w szpitalu mnie olali) zrobił USG dopochwowe, znalazł COŚ czego nie chciał nazwać. Przypisał Lutenyl i cyklonamine. Ma to zatrzymać krwawienie. Za 10 dni kolejna wizyta, na której okaże się co siedzi w mojej macicy.

Gość teri11
Sprzedam opakowanie tabletek lutenyl. Kupiłam nie potrzebnie za dużo. Zainteresowane osoby proszę o kontakt gg 4562335.

Gość Matiłódź
Witam interesuje mnie lutenyl jakie są objawy przybraniu ponieważ biorę ten lek i mam dziwne skutki uboczne typu cały czas plamienia, ból brzucha, piersi, dużo jem słodyczy, agresor mi się włącza cały czas, kompletnie się zmieniam i senność po połknięciu po godzinie śpię. Biorę ten lek na nadmierne krwawienia miesiączkowe, endometriozę, mam też mięśniaka. Chcę usunąć macicę, ale Pan Doktor znalazł wyjście awaryjne tylko nie wiem czy dam radę brać ten lek dalej. Może ktoś ten lek stosuje chętnie porozmawiam strasznie się denerwuje tymi objawami. Pozdrawiam

Gość śmierciuszka
Mi okres strasznie się rozregulował. Krwawienie trwało 7 tyg. Po stosowaniu Lutenylu i Estrofermu krwawienie zatrzymało się po 2 dniach.

lutenyl wywolal u mnie 5 dni po odstawieniu plamienie ktore trwalo do 10 dnia , wtedy pojawila sie miesiaczka, ale dosc skąpa. czyli wywolal okres dopiero 10 dni po odst.

Gość gość
ja go biorę bo miałam częste krwawienia i miałam straszny apetyt okropnie przytyłam mam nadmierne owłosienie i widzę mniej wyraźnie nie wiem co mam z tym zrobić bo to podobno bardzo dobry lek i rzeczywiście działa na miesiączkę ale nie na mnie co mam zrobić ?

Gość tez brałam
też brałam lutenyl. 8 miesiecy temu odstawiłam tabletki anty, był okres z odstawienia a pozniej już nic. Miałam juz trxzy razy wywoływany okres. Za kazdym razem brałam lutenyl przez 5 dni po dwie tabletki dziennie, okres pojawiał sie po około 2 tygodniach od odtsawienia. Co ciekawsze - po kazdym wywołanym okresie pojawia sie u mnie kolejny bez wywoływania, ale za kazdym razem około 14 dnia cyklu. I trwa jak normalny okres. Ale u mnie wystepuje mnóstwo zaburzeń hormonalnych. Nakładają się trzy różne rzeczy co równiez uniemozliwia mi zajście w ciaże mimo tego że bardzo bym chciała :(

Gość biorąca lutenyl
dziewczyny mam problem :( przez osiem lat z przerwami zażywałam tabletki anty. Może i okres stał się krótki i niebolesny, ale libido spadło mi do poziomu zero. postanowiłam więc zakończyć moją przygodę z hormonami i zaczęło się ... najpierw plamienie z odstawienia, potem po tygodniu normalny okres... później dwa miechy nic. ZERO. potem miesiąc plamień i znowu radosny tygodniowy okres a teraz od dwóch miechów nic. Poszłam do gina i dostałam lutenyl. Na usg wszystko ok, więc to pewno moje hormony powariowały. mam sobie zrobić badania w drugim dniu cyklu tylko że przez cały ten stres i nerwy nie zapytałam mojej gin po jakim czasie pojawi się miesiączka :/ więc miałam zażyć pięć tabletek... zażyłam i minęło 7 dni i nie wiem czy zacząć panikować czy jeszcze chwilę spokojnie poczekać. szczerze mówiąc jestem już tym strasznie zmęczona, martwię się że będę miała jakieś poważne problemy przy próbach stworzenia małego człowieka i w ogóle płakać mi się chce. Może wiecie coś jak to jest w przypadku tego leku ?? help please !!!!

Gość Mam 26 lat i cystę
Cześć Dziewczyny! U mnie sytuacja kształtuje się następująco: przez 7 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odłożyłam je 2 lata temu żeby "oczyścić" organizm przed planowaniem dziecka. Przez te dwa lata miałam w miarę regularny okres. Chodziłam co pół roku na badania do ginekologa i wszystko było ok. Aż tu nagle miesiączka spóźnia mi się 45 dni ale nie panikuję, robię test ciążowy (BHCG) który wychodzi ujemny więc spokojnie czekam na okres. Dostaję okres ale tak bolesny że wymiotuję z bólu, żaden lek nie działa... Po tym okresie idę do ginekologa i okazuje się że mam na lewym jajniku cystę czynnościową wielkości piłki pingpongowej! Od tamtej pory nie mam okresu (ok 50 dni) więc ginekolog przepisał mi LUTENYL na wywołanie okresu. Biorę 1-tabletkę dziennie i nic. Okresu brak, mam strasznie wzdęty brzuch (jakbym była w 4-5 miesiącu ciąży), chodzę zakołowana, poddenerwowana i zażywam czopki przeciwbólowe: DICLAC 100. Mam nadzieję, że doczekam się okresu i że ta durna cysta zejdzie sama, bo już mnie wszyscy dookoła straszą że będą mi jajnik podwiazywać... a przecież ja jestem młoda i planuję założyć rodzinę :( jestem załamana.... (mam 26 lat)....

Gość gość
Hej. Lekarz mi przepisał Lutenyl na 3 tygodnie na torbiela. Niestety palę jednak mam pytanie czy można chociaż ograniczyć się przy braniu tych tabletek do 2 albo 3 papierosów dziennie ? może któraś tak próbowała? proszę o odpowiedź