Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala25

LUTENYL

Polecane posty

Gość wymęczona
Pomocy!!! Proszę o pomoc w interpretacji brania lutenylu. Po urodzeniu dziecka zaczęły się problemy z krwawieniami (nigdy nie miałam regularnych miesiączek). Dziecko urodziłam w kwietniu 2015 r potem miałam tylko jedno krwawienie miesiączkowe 29 czerwca 2015 trwało 5 dni ( tyle zwykle miałam okres) a krótko po tym zaczęły się już stałe krwawienia do dziś ( mam ciągle okres!) poszłam do gina kilka razy, w końcu zrobił w pazdzierniku biopsje z szyjki macicy, rozpoznanie: fragmenty endometrium w fazie zaburzonego wzrostu ( lekarz nie wyjaśnił co to jest, google to zrobiło) zapisał lutenyl 1 tabletkę dziennie od 18 dnia cyklu przez 14 dni przez 3 cykle, moje pytanie jak mam wyliczyć ten cykl przy nieregularnym okresie ( lekarz na to pytanie odpowiedział ze to nie istotne kiedy zacznę brać lutenyl... To po co zalecił od 18 dnia cyklu? Nic nie rozumiem z tego :( płakać mi się chce i kilka miesięcy temu straciłam chęć do życia, macierzyństwo mnie dobija, depresja i agresja do męża męczy :( przy ciągłym okresie od kilku miesięcy, lekarz beznadziejny o zgrozo! Po jakim czasie mam wziąć znowu lutenyl po tych 14 dniach?? Ile dni powinnam zaczekać na miesiączkę? Aby zacząć następne pudełko lutanylu? Proszę o pomoc za wszystkie informacje z góry dziękuję. P.S. zmieniam lekarza ale to potrwa chwile a nie chce przerywać brania lutenylu bo chce się krwawienia pozbyć.