Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agggatkkaaa

Euthyrox - a guzki tarczycy

Polecane posty

Gość agggatkkaaa

Ok 10 lat temu zaczelam leczyc sie z powodu guzkow tarczycy. Przez ok 6 lat przyjmowalam euthyrox o roznych dawkach a pozniej Letrox. Guzki jak byly tak i byly, podobno tylko nie rozsrasaly sie. Miam jednak kolatania serca, problemy z paznokciami, cera, miesiaczku itp i chociaz moja Pani doktor zapewnial,ze to nie od euthyroxu odstawial mi ten lek na pol roku a pozniej mialm sie do niej zglosic(lek odstawiala z powodow nieznaych mi-i nie byly to moje skutku uboczne). Klatanie serca minelo, a ja jakby odzyla. Dlatego po pol roku nie poszlam do niej na kontrole. Od tego czasu minelo 2 lata, trafilam do innej pani endokrynolog, ktora stwierdzila,ze zaprzestanieleczenia to najgorsze co moglam zrobic. Przyznala racej,ze skutki uboczne mogly yc od leku i nalezalo jedynie zmnic dawke, sposob leczenie... W efekcie mam bardzo powieksozna tarczyce i mnostwo malych guzkow. powiekszenie spowodowalo przesuniecie tchawicy. Powiedzcie mi czy ktoras z Was miala taki problem? Co robic? Na razie dostalam mala dawke euthyroxu --zobaczymy jak zareaguje. Sa moze jakies inne sposoby leczenia A i jescze jedno czy euthyrox ma wplyw na tabletk anty albo odwrotnie bo zapomnialm zapyatc! Dzieki

Gość agggatkkaaa

Gość zwariowana_wariatka
boze ja tez to mialam to samo co ty tyle ze nie poszlam na kontrole wogole a widze i czuje ze guzy na tarczycy mam wieksze !!!!!!!!!!!!!

Gość azgatkaaa
ja tam ich nie widze...ale lekarz widzi...