Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wino z lodem....

NOWY TEMAT-CIENKI WYPADAJĄCE WŁOSY

Polecane posty

Gość Wino z lodem....

Nie wiem czy był już taki temat, ale wydaje mi się że nie. Chodzi mi o sposoby (wszystkie) na cienkie i wypadajace włosy, musimy sobie jakoś pomagać, a ten temat może nam w tym pomóc. Wypisujmy tu wszystkie sposoby jak mieć piękne włosy.

Gość Wino z lodem....
na piękne włosy oczywiście, ja także ma ten problem, nie wiem juz sama co robić, staram się jak mogę, różne płyny, maseczki, szampony, kremy itd... nie mogę obciąć włosów na krótko bo mam okrągłą twarz i wtedy wyglądałabym koszmarnie(chociaż i tak je już sporo skróciłam) oprócz tego mam tłustą skórę i przez to pryszcze na twarzy, cellulit, rozstępy i wiele problemów, ale staram się nie poddawać:)

Gość oollggaaa
Jama to samo , włosy rzadkie , nie układają się , koszmar,POMOCY!!!!

Gość misteris
znam Wasz ból i wypowiem się na temat mojej wieloletniej walki z wypadajacymi włosami... (w tej chwili problem zażegnany - ale kto wie na jak długo???) 1. dieta, dieta, dieta - to co jemy bardzo wpływa na nasza skórę, paznokcie i włosy. Dieta powinna być przede wszystkim zdrowa, a w razie jakis problemów wzbogacona o jakies składniki w wiekszym stopniu. Np przy suchych włosach nalezy jesc duzo produktów bogatych w kwasy omega. 2. właściwa pielegnacja - uzywanie produktów przeznaczonych własnie do tego typu włosów (najlepiej zrobic jedna porzadna kuracje: szampon, odzywka, maska, ampułki. Uwaga jezeli pisza uzywac 2 tygodnie ampułek to tyle ani mniej ani wiecej.) 3.suplementy- jest ich sporo i warto zanim wybierzecie jakis poczytac np witapil jest polecany po 40 i na suche włosy ma kwasy omega i chyba soje o ile pamietam 4. dobrze jest ściąć włosy KURACJA MUSI TRWAĆ MINIMUM 3 MIESIĄCE (KOSMETYKI+SUPLEMENTY). JEŻELI WTEDY NIE POMOŻE TO DOPIERO! MOŻNA UZNAĆ ŻE NIE JEST DOBRA DLA NAS. NIE POLECAM KONKRETNYCH PRODUKTÓW BO WIEM SAMA PO SOBIE ŻE NA KAŻDEGO DZIAŁA CO INNEGO... BO PODSTAWOWA ZASADA PIELEGNACJI URODY, ŻYWIENIA BRZMI: OBSERWUJ SWÓJ ORGANIZM, TY ZNASZ GO NAJLEPIEJ I NAJŁATWIEJ CI BĘDZIE OCENIĆ CO JEST DLA NIEGO DOBRE. NIESTETY TO JEST OPARTE NA EKSPERYMENCIE I KAŻDY MUSI SAM SOBIE DOPASOWAĆ ODPOWIEDNIA KURACJĘ. JEDNO CO WAŻNE PRZESTRZEGAĆ PODSTAWOWYCH REGUŁ PIELĘGNACJI CZY ŻYWIENIA. Jeśli jest ktoś chętny pogadac o szczegółach, konkretnych produktach poznać ewentualne kosmetyki czy suplemnty do takiej kuracji zapraszam do dyslusji.

Gość czajka333
ktoś wie coś więcej na ten temat?

Gość czajka333
może któraś z Was podać mi dietę, którą należy stosować jeśli się ma takie włosy?