Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzcie

czy test w 40 dniu po stosunku pewny?

Polecane posty

Gość odpowiedzcie
zastanawiam sie czemu nei moge zaufac tym testom i badaniom, nie wiem

Gość przyjebana jestes strasznie
przez najblizszy rok codziennie, rob test, co 2 dni badania krwi a co tydzien usg. moze wtedy bedziesz pewna! matko, idiotka!!!!

Rozumiem, że mogłaś nie wierzyć testom. Ja ostatnio zrobiłam 4 i wszystkie pozytywne. Mniej pojmuję twój brak wiary w badania b HCG, które jednoznacznie wykazuje ciążę bądź jej brak (u mnie wykazało brak, ponieważ nie było również widać pęcherzyka ciążowego w macicy). Ale kompletnie nie rozumiem jak możesz dalej schizować kiedy masz PUSTĄ MACICĘ i nie jest stwierdzona ciążą pozamaciczna??? :O Psycholog nisko się kłania, są za darmo.

Gość odpowiedzcie
ja rbilam z krwi badania 13 i 19 dni po stosunku wiec waham sie czy tonei za wczesnie-Tobei jak pisalas nei wykrylo,a testy dodatnie-wiec jestes w ciazy czy nie?masz okres normalny?juz niczego pewnym byc nei mozna

Czemu do ciebie nic nie dociera??? Pisałam, że w ciąży nie jestem, bo mam PUSTĄ MACICĘ - widziałam na usg i wynik beta HCG był poniżej ciążowego. Chryste panie, chyba naprawdę masz fobię :O W twoim przypadku to byłoby niepokalane poczęcie i przebiłabyś nawet Matkę Boską. Poza tym u mnie to był zaburzenia hormonalne, bo brałam nieregularnie tabletki anty. Tak, mam okres. Nie, nie jestem w ciąży. Jak będę, to nie omieszkam zawiadomić.

Gość odpowiedzcie
a co Cie sklonilo do robienia testow ciazowych?skoro masz okres i czy wychodzily pozytywne ze wzgledu an te zaburzenia hormonalne?

I szczegółowo: testy robiłam od 25 stycznia, co dwa dni, czyli 27 i 29, ostatni 5 lutego. Według gina do zapłodnienia doszło prawdopodobnie 2 stycznia. Na pierwszym usg byłam 29 stycznia i nie było NIC widać! Drugie usg zrobiłam 5 lutego i też NIC, ale istniało podejrzenie ciązy pozamacicznej, dostałam skierowanie do szpitala. Pobrano mi krew i 7 lutego wiedziałam, że w ciązy nie jestem, bo wynik bety był poniżej 2, a norma według mojego lekarza jest do 3 (powyżej to ciąża). Jutro idę na usg, które z ciążą nie ma nic wspólnego. Odstawiłam tabletki i mam nadzieję, że zajdę w ciążę (o czym panią spanikowaną powiadomię, łącznie z objawami).

Gość odpowiedzcie
to jesli nei bylo ciazy to czemu testy dodatniewychodzily?przeciez one wykrywaja beta hcg i podobno sa pewne powyzej 99%,a Ty piszesz ze 4 testy pozytywne a ciazy brak, wlasnie dlatego jestem pania spanikowana,a ginekolog co mowil o tym kiedy beta hcg mozna juz robic?

Testy robiłam z czystej ciekawości, bo chcę mieć dziecko. Chociaż wiedziałam, że na to są nikłe szanse, pomimo mojego celowego niebrania kilku pigułek w trakcie cyklu. Podejrzewam, że oprócz tych zaburzeń, mogłam odczytać wynik za późno (na pre-testach podobno często wychodzi po dłuższym czasie druga kreska, nawet jeśli w ciąży się nie jest). Ginekolog powiedział, że dwa krwawienia, które miałam po odstawieniu tabletek (miałam je w jednym cyklu brania pigułek), od razu ciążę WYKLUCZAJĄ.

Jeszcze raz pytam: jak możesz być w ciąży (jakiejkolwiek, nawet pozamacicznej, ale do tej pory już byś wylądowała na pogotowiu), skoro masz pustą macicę i beta HCG jest poniżej normy ciążowej???

Gość odpowiedzcie
teraz jest 10 tyg po stos a beta hcg robilam 2-3 po stosunku, wiem ze jzu powinno wyjsc bo ona rosnie juz w pierwszym tygodniu a mialam ilosci sladowe jakies, testy z moczu tez wyszly ujemnie, te okresy i usg, nei wiem co sie dzieje i czemu sie uspokoic nei moge

Ja też nie wiem i nie mam siły już tłumaczyć. Powiedziałam wszystko. Idź do psychologa, bo się zadręczysz.

Gość odpowiedzcie
psycholog ciazy na 100% nie wykluczy wiec po co

Gość odpowiedzcie
ciagle mysle o tej glupiej ciazy,mneij , troszke sie uspokoilam ale ciagle jest neipokoj, jak dlugo jeszcze?

wiesz co Ty jesteś pierdolnięta , nie pojebana, ale pierdolnięta. Podziwiam kwiat tuberozy, że tak cierpliwie Ci wszystko tłumaczyła. Nie zamęczaj ja bezsensownymi pytaniami, tylko podziękuj za czas poświęcony Tobie !!!

Gość odpowiedzcie
jak najbardziej dziekuje wszystkim ktorzy wykazali zrozumienie i napisali cos poza tym ze pie... jestem, Ty nei marnuj swojego czasu i po prostu nie pisz, a kobiety ktore odpisuja cierpliwie czesto przez podobna rzecz przechodzily i wiedza jakie to meczace, nie uemiem soobe poradzic z ta sytuacja ciagle nei moge uwierzyc i mam watpliwosci i gdyby to nei bylo dla mnei tak wazne i stresujace to na pewno bym tu nei rpzesiadwala i nei narazala sie na takie komentarze jak twoje wiec rusz raz glowa zanim cos napiszesz albo nie pisz nic

Gość jestes pizgnieta
wierz mi że nikt normalny nie przechodził przez podobne rzeczy:o

Gość odpowiedzcie
poczytaj sobie to forum, cala rzesza dziewczyn wg Ciebie by musiala byc neinormalna, ten strach jest niezalezny czesto od nas i niewytlumaczalny, ja tez mimo wielu dowodow z niecierpliowscia i strachem nadal czekam na bol owulacyjny a pzoniej okres i mam wielka nadzieje ze minie ta obsesja i wreszcie przestane sie bac

Gość odpowiedzcie
hej dziewczyny, bardzo staram sie walczyc z moim dziwnym mysleniem i powiem szczerze ze slabo wychodzi , mimo tylu dowodow i prawdopodobnej owulacji teraz ciagle strach i niepewnosc, chyba nei wytrzymam tego dluzej, jestem zalamana

Gość odpowiedzcie
mija 11 tygodni od stosunku a u mnie wciaz niepewnosc, co robic??????nie daje juz rady