Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milamila

Witaminy a tycie

Polecane posty

Dziewczyny czy wy po tych witaminach ciążowych tyjecie bardziej ?ja biorę feminatal N codziennie a waga dośc szybko idzie w górę ,nawet lekarz mówi zebym spasowała a jeszcze powiedzial ze witaminy wzmagają apetyt wiec moze brac je co drugi dzień? Moja kuzynka na początku ciżąy brała Materne i lekarz kazał odstawic bo strasznie przytyła jak wiele innych pacjentek ,a ja jestem w kropce,26 tydzień i juz +12kg ...zaznacze ze nie obrzeram sie nie jem słodyczy tłustego ,każdy mowi że jem mniej niż przed ciążą ...co robic?myślę zeby zaczą brac sam kwas foliowy....poradzcie co dalej

dodam jeszcze ze prrzed ciążą przy wzroście 167cm wazyłam 75 kg no a teraz dobijam do 90...co robic?

miałam podobnie z pierwszym dzieckiem. Brałam Maternę, a po jakimąś czasie położna mówi,że po tych witaminach rodzą się 4-5 kg dzieci. No i syn ważył ponad 4,5kg! Przy drugiej ciąży brałam tylko kwas foliowy.

To ja tez będę brac co 2 dni bo wyniki mam dobre ,dzięki dodam jeszcze ze na usg dziecko jest juz sporawe jak na swój \"wiek\" i mysle ze to od tego...

nie wiem, czy witaminy mają wpływ na tycie, bo porównanie mam :) w pierwszej ciąży brałam maternę, przytyłam koło 10 kg, dziecko 3.620, w drugiej nie łykałam witamin, bo na sam ich widok miałam odruch wymiotny... ja przytyłam znów koło 10, a mała 3.710, w następnej brałam prenatal, utyłam 6kg, młody ważył 3.940 :) teraz nie biorę żadnych witamin... i chyba do końca będzie więcej niż 10kg :o... bo już jest 9... a gdzie do maja???

Gość ojojojjj
gruby misiu jestes w czwartej ciazy?

Gruby misiu ,ja sie strasznie boje bo przed ciążą juz duzo ważyłam a teraz to wogóle ale raczej cos musze z tym zrobic bo 3kg w 3 tyg to juz lekka przesada a tygodni sporo przede mną...

jeśli można się wtrącić, to moja bratowa gdy była w ciąży i brała witaminy to nie przytyła w ogólw. Wydaje mi się, a nawet jestem pewna że sprawa tycia szybkiego, wolnego lub w ogóle w ciąży to wyłącznie spraa uwarunkoań genetycznych i wahań hormonalnych.

Czy jesteś lekarzem żeby wiedzieć że dziecko jest spore od witamin?? Na własną rękę nic nie rób, poradź się gina, tzn. wypytaj dokładnie co ile masz brać te witaminy. Podejmowanie decyzji co do zażywania witamin na podstawie tego co miała kuzynka nie jest zbyt rozsądne. 2 dodatkowych kilogramów to wcale nie jest tak wiele, a w to że tyjesz nie jedząc więcej jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć. Chyba że o wiele mniej się ruszasz niż przed ciążą lub dodatkowe kilogramy to nie tłuszcz a woda zatrzymywana przez organizm. Ale to powinien wyłapać lekarz, kiedy ostatnio u niego byłaś?

Wiecie co ,jednak cos w tym jest ze wzmagają apetyt ,mój mąż je ze mną te witaminki dla towarzystwa i cały czas nienajedzony chodzi....ale on nie musi sie z niczym ograniczac a słodkie to tonami pochłania :)

Gość ojojojjj
mąż je ze mną te witaminki dla towarzystwa i cały czas nienajedzony chodzi... posikałam sie ze smiechu !!!!!!!!

Na pewno to nie sprawka witamin tylko hormonów ja z synem brałam Maternę i przytyłam tylko 10 kg syn wazył 3350 g teraz brałam feminatal n i przytyłam 17 kg córka urodziła sie 4150 gr w żadnej ciąży nie miałam zadnych smaków ani nadmiernego apetytu .

Gość ja powiem moze tak
przed pierwsza ciaza wazylam 78kg ale na poczatku schudlam 10kg, kazali mi brac wit 2 razy dziennie bo mialam fatalne wyniki i odtylam te 10 w mig, malo tego przytylam kolejne 15 nie objadajac sie!!! to byl horror teraz w ciaze zaszlam wazac 82kg, schudlam troche na poczatku i mimo ze to 5miesiac juz to na wadze dalej mam mniej niz przed ciaza. wit zadnych nie biore bo mam po nich wymioty i biegunke straszna wiec tylko kwas foliwoy duzo warzyw i owocow... tez sie boje przytycia, jesli bede zbyt szybko tyla to sobie zastosuje taka diete dla kobiet ciezarnych chorych na cukrzyce, wtedy tyje sie malo a dziecko czerpie z mamuski no a ze dieta ustalana przez lekarzy to nic maluchowi nie zabraknie. Fajna rzecz ktora wynalazlam wczoraj na forum http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,,,przyrost_wagi_w_ciazy,kalkulator.html

Gość ja powiem moze tak
dodam ze mialam zatrucie ciazowe wiec moze dlatgo te ostatnie kilogramy tak mnie dopadly... fakt ze wychodzac ze szpitala wazylam prawei tyle co przed porodem bop 79 jest pocieszajacy

Gość ja powiem moze tak
mila - to musisz wziac od gina, oni maja takiego 3stronnicowego gotowca

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i powiedziala ze lekarz nie kazał jej bra żadnych witamin bo lepiej jeśc owoce i warzywa brała tylko kwas foliowy i kasia urodziła się zdrowiutka....widze że z tymi witaminami to zaqleży od opini lekarza...

A ja jestem w 27 tc,waga 8kg na plusie i lekarz zalecił 2 razy w tygodniu diete sałatkową.Dużo owoców,a witaminy kazał brać(biore materne centrum).I co mam zrobić.W dodatku raz na dwa tygodnie mam się stawiać na kontrole wagi.Powiedział ,że tą sałatke to moge i wciągnąć wiadro dziennie ale dwa razy w tyg tylko ją.......

Nie sądze zeby FEMINATAL miały wpływ na Twoja wage, ja co prawda w ciąży dużo przytyłam biorac je , ale teraz karmie piersoia i nadal je jem a wciąż chudne:)