Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Aparatka-22

Licowki czy kompozyt

Polecane posty

Go艣膰 Aparatka-22

2 lata nosilam aparat ortodontyczny, teraz mam przerwy pomiedzy jedynka i dwojka z obu stron (tak zaplanowane bylo leczenie zgryzu). ortodontka powiedziala ze szpary moga zostac odbudowane ale odrazila mi licowki twierdzac ze szlifowanie zeba, zwlaszcza w moim wieku (22) byloby niewlasciwe. zamaist tego doradzial mi kompozyty. Z tego co wiem to trzeba o nie dbac i co 5 lat wymieniac na nowe, wiem tez ze nalezy odrobinke spilowac zab. Czy ktos wie o kompozytach cos wiecej i czy ewentualnie moglby polecic mi dobrego specjaliste z gornego slaska? Czy ktos antknal sie kiedys na Dr Borczyk z Katowic?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Aparatka-22
prosze niech ktos mi poradzi i napisze czy lepiej zabudowywac przerwy kompozytem czy licowka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aparatka-22
Nie wierze ze nikt nie ma licowek lub kompoztu na zebach, czekam wiec cierpliwie... :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aparatka-22
nie ma tu jakiegos specjalisty na forum? ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siwal
radze ci kompozyt bo licowki niszcza zeby ale kompozyt podobno wyglada mniej estetycznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kika1237
Pracuj臋 w bran偶y stomatologicznej i doktora Borczyka mog臋 polecic z pe艂nym sumieniem, cho膰 nie jest on tani. Zwr贸c uwage na kompozyt kt贸rego uzywa dentysta. Obecnie najlepsze w swojej ofercie posiada firma Coltene - nanokompozyt Miris oraz Synergy. Wiem 偶e kole偶anka mia艂a z nich odbudowywan膮 diastem臋 i efekty by艂y rewelacyjne.Trzymaj膮 sie bez problemu ju偶 ponad 5 lat. Co do por贸wnania z lic贸wkami - kompozyt nie jest az tak agresywny bo z膮b wytrawia tylko i nie jest potrzebne szlifowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ixus
A ile taka przyjemnos膰 kosztuje??? Ja marze by zrobi膰 sobie z膮bki na bia艂e pere艂ki... :O W dzieci艅stwie bardzo chorowa艂am i w skutek ogromnej ilo艣ciiii przyjomowanych prawie bez przerwy przez kilka lat silnych antybiotyk贸w z臋by mam 偶贸艂te. :( 呕eby tego by艂o ma艂o kilka lat temu pewnien "dentysta-pseudoprofesjonalista" lecz膮c mi jedynki zatrul je i mi zsinia艂y. Praktycznie sie nie usmiecham bo moje zeby to m贸j najwi臋kszy kompleks. :( Musia艂abym zrobi膰 z 20 z臋b贸w... tak na u艣miech. 10 na g贸rze i 10 na dole. Pieprz臋 to, 偶e jestem m艂oda i to niewskazane... skoro ten problem zatruwa mi zycie i odbiera ch臋膰 do u艣miechu. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aparatka-22
kika1237 - jestem juz po sciagnieciu aparatu i narazie chodze z diastemami. Czekam na wybielanie, od zakonczenia ktorego musi minac co najmniej miesiac by zakleic szpary. Klinka dr Borczyka w Katowicach rzeczywiscie robi wrazenie, ale slyszalam niepochlebne opinie na temat jakosci oferowanych przez niego uslug oraz kompetencji niektorych z jego pracownikow. Czy ktos moglbys polecic mi kogos naprawde zaufanego?

Udost臋pnij ten post