Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze serdecznie o rade

24 lata, chodze na solarium- krem do buzi- prosze o pomoc- wiecej info w srodku

Polecane posty

Wiec tak w lipcu skoncze 24 rok zycia, chodzę na solarium- mniej wiecej raz na 1-2 tyg ( teraz dla podtrzymania efektu lekkiej opalenizny ) Wiem, ze solarium jest szkodliwe, chodze od ok poł roku- wczesniej nigdy sie nie opalałam, nie wystawiałam na słonce- uzywalam podkladów ( kiedys cierpiałam na trądzik, wiec nawet latem uzywalam dosyć kryjacych podkladów ) Od tamtego roku skóra na buzi mam ladna, wiec zaczelam sie opałać- jestem blondynka, wiec nie jestem spalona na magę, nie chce jednak uzywać juz balsamów i samoopalaczy- meczylam sie z nimi kilka lat, zeby moja skóre jak mąkę pokryc kolorem teraz jestem ladnie opalona i od czasu do czasu- srednio raz na 1.5 tyg idę na solarium- nie chce juz uzywac podkladów ani pudrów- a ladnie opalona buzia- wyglada zdrowo Jednak wiem- ze solarium niszczy skóre- chociaz nie jestem typową solariową damą to jednak chciałabym uzywac kremu, który troche "naprawiłby" to co UV niszczy. Do tej pory nie uzywalam kremów, gdyz mialam trądzik i kazdy go nasiłał, poza tym nie moglam, gdyz stosowalam leki wewnętrznie poradzcie mi jakie uzywacie kremy PROSZE WAS O POMOC!!!!!!

mialo być ze stosowalam leki wewn i zewn- mascie, silnie zluszczajace srodki na bazie kwasów, specjalne płyny z alkoholem robione na recepte...

Gość kremy dla dzieci
ja używam tylko kremów dla dzieci, są delikatne, nie zapychają porów etc :)

Gość na marginesie26
solaria powinny byc zakazane maja destrukcyjny wplyw na skore, teraz tego nie widzisz ale to wychodzi z czasem nie zal ci swojej skory naprawde pisze to z troski bo naczytalam sie o tym specjalisci tez odradzaja jezeli nie wierzysz poczytak jakies fachowe artykuly

Gość kremy dla dzieci
w fachowych artukułach piszą że solarium nie jest szkodliwe w ilościach 10 - 15 min miesięcznie wiec z tym zakazem to przesada:o nie przytoczę teraz linku bo czytałam dawno, ale na 100proc tak pisali

Gość pysiaczekk
Pewnie i tak mnie nie posluchasz, ale co tam, powiem swoje;) Chodzilam regularnie na solarium przez ok 1,5 roku. Jak zaczynalam, mialam taka srednia cere - troche niedoskonalosci, ale ogolnie nic strasznego.We wrzesniu zebralam sie w sobie i powiedzialam DOSC. Dziewczyno... nawet nie wyobrazasz sobie co mi sie stalo z cera:o Pryszcz na pryszczu, wielkie bolace gule, nie moglam polozyc glowy na poduszce bo mnie bolalo:o Jak sobie nawet teraz o tym przypominam to lzy mi sie cisna do oczu... Nie wspomne juz nawet o przetluszczaniu... to byla po prostu masakra:o Teraz lecze sie Izotekiem. Piszesz, ze tez walczylas z tradzikiem - dlatego ostrzegam. Pomysl, chcesz to przechodzic jeszcze raz? Ja juz NIGDY nie pojde na solarium, nawet na minutke...

Gość kremy dla dzieci
jak "odstawiłaś" solarium to trądzik się nasilił? dziwne..

Gość Szwedka
Chodze na solarium od 15 lat ,srednio 1-2 razy w miesiacu po 10 gora 12 min.Niestet,zauwazylam mnostwo zmarszczek tz.kurzych lapek.Dziewczyny nie przesadzajcie z opalenizna bo w pozniejszym wieku bedziecie wygladac tragicznie.Opalenizna postarza.Ja jestem tego przykladem.Pozdrawiam.

Gość 15lat temu nie było solarium

eee...to ja nie mam ani 1/3 ich opalenizny:D chociaz moze ta opalenizna to jeszcze nie jest najgorsza ale ten makijaz....okropny

Gość ja nie mam takich problemów
przestan chodzić na solarium bo bedziesz sie szybciej starzeć chyba wystarczy raz na miesiac w zimie chociaz po co? jak ludzie chodzą w grubych swetrach i tak nic nie widac...

Gość ja nie mam takich problemów
a te nadmiernie opalone nie wyglądają na swoje lata wygladają strasznie!!!!!!!!!niby ma 21 lat a ja daje jej 30 nawet umalować się nie umieją...

po to zebym mogla caly rok chodzic rzadko- bo zeby znów sie opalić, trzeba chodzić cześciej....a tak przynajmniej narazam skore na male dawki regularnie....

Gość hahahahahaha
te z fotki sa straaaaszzzzneee :D

Gość to nie jest śmieszne
te dziewczyny nie zdają sobie sprawy jak wyglądają.

Gość hahahahahaha
czyli ze co? chore są ze nie zdaja sobie z tego sprawy?

Gość ja mysle ze dziewczyny na fotk
ach to jakas patologia chyba.Ale nie mozna tak wyobrazac sobie kazdej osoby ktora chodzi na solarium i odrazu kojarzyc ja z takim czyms (patrz julita buhahah) Ja chodze na solarium raz w tygodniu lub raz na 2 tyg a czasem radziej od dluzszego czasu.I jest ze mna dobrze.To sie nazywa rozsadne opalanie.Wszystko zalezy od pielegnacji trzeba poprostu dobrze zadbac o siebie w szczegolnosci o stałe nawilzenie. Nie można wszystkiego odrazu negowac.Wszystko ale z umiarem.Wiadomo ze nie mozna przesadzac. W zimie solarium sie przydaje,a jesienia jeszcze bardziej kiedy jestesmy podanki na roznego rodzaju depresje, wiosna zeby przygotowac skore do naturalnego slonca. Promienie ultrafioletowe poprawiaja sprawnosc funkcjonowania ukladu krazenia i drog oddechowych. A pozatym co najwazniejsze pod ich wplywem nasz organizm syntezuje w skorze bardzo wazna wit D. O

Gość no jasne że są chore
przecież tanoreksja jest jak anoreksja. Człowiek widzi siebie inaczej niz naprawdę wygląda. To straszne i one wyglądają strasznnie.

Gość wszystkie będziecie tak
wyglądać, jak sabinka i julita, nawet nie zauważycie kiedy.

Gość ja....
Witam Ja tez od czasu do czasu chodze na solar. Uzywam na dzien krem nawilzajacy a na noc regenerujący pod oczy krem napinajacy. Oprocz tego maseczki intesywnie regenerujace i nawilzające i jest ok. Mam 26 lat i jak byłam ostatnio u kosmetyczki na oczyszczaniu to powiedziała ze mam ladna cere. Dodatkowo chodze raz w roku na mikrodermabrazje i moja cera wyglada wspaniale. Pozdrawiam

Gość pysiaczekk
tak, po odstawieniu solarium wygladalam jak tredowata (cera zmienila sie w ciagu miesiaca, nawet niecalego). I nie jest to dziwne, tylko jak twierdzi moja dermatolog, calkiem normalne (przynajmniej jesli ktos ma sklonnosci do tradziku). Powiedziala, ze przy cerze tradzikowej solarium powoduje, ze jest lepiej... ale tylko w czasie gdy sie opalasz. Jak przestaniesz, dopiero zaczyna sie mexyk... Do tego utrwala przebarwienia, ktore pozostaly po pryszczach. Teraz, jak juz zbladlam, dopiero widze co ono tak naprawde zrobilo mi ze skora:( Takze, autorko, zastanow sie jeszcze

do pyssiaczek- nie mam juz trądziku od 4 lata albo i lepiej i nie mam przebarwień- jednak opalona buzia wyglada ładniej do ja...to co napisałaś jest logiczne i ja bez Twojej wiadomosci wiem co uzywać- ale proszę napisz mi firmy- naazwy tych kremów

Gość ja....
To bez znaczenia czy to bedzie garnier czy loreal. Przeciez krem nawilzający ma podobne składniki wiec firma jest jak dla mnie bez naczenia. Jesli stac Cie na drozsze kosmetyli to mzesz kupic np. loreala a jesli nie to polskie firmy sa tak samo dobre a o wiele tansze. Ja od lat uzywam garniera i jestem bardzo zadowolona.

Gość a wlasnie ze opalona cere wygl
ada ladniej i nie widac plam! w sumie to jak sie nie chce buzi opalac to mozna zakryc ,ale jak cialko jest opalone to wyglada sexy:);)

Gość pysiaczekk
Oczywiscie, ze opalona buzia i cale cialko wygladaja ladniej niz blade i nie widac plam! Przeciez napisalam, ze dopiero teraz, jak zbladlam, widze co mi na tej twarzy zostalo. Ciezko mi bylo zrezygnowac z solarium, bo tez uwazam ze cialo opalone jest ladniejsze od nieopalonego, no ale do odwaznych swiat nalezy;) Co ja Wam tu bede tlumaczyc - Wasze buzki:) W kazdym razie odstawienie solarium w wiekszosci przypadkow powoduje znaczne pogorszenie cery (jest nawet gorzej niz bylo zanim ktos zaczal sie opalac). Takze nie wiem czy warto ryzykowac.

Gość uuuuuuuppppp