Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinaaa17

badanie ginekologiczne przez odbyt

Polecane posty

Słyszałam ze takie badanie odbywa się normalnie, tylko mniejszym wziernikiem. Ale jeśli moja błona dziewicza nie okaże się dostatecznie rozciągliwa, to będę badana przez odbyt? :| Któraś z Was przeżyła takie badanie?

jak jak byłam dziewica byłam padana przez odbyt. ale tylko raz. kolejny ginekolog się juz nie przejmował moją błoną.... w kazdym razie nic nie bolało i nawet nie oamiętam czy czułam cokolwiek:)

a jak to wygląda wkłada jeden czy dwa palce,czy jest to nie przyjemne i jak długo trwa?

mi włozyła dwa palce i naciskała brzuch. trwało to około minuty i nic nie bolało. naparwde.

Gość aneeta
dwa palce to duża srednica,napewno to nie boli? a te palce to całe wkłada?

to było bardzo dawno temu ale z tego co pamiętam to że nie bolało...lekko nieprzyjemne uczucie...ale do bólu daleko....i tak - wsadzała całe palce

Gość asika23456
A takie badanie odbywa się na fotelu-czy trzeba przyjąć jakąś inną pozycje?wiem że może zabrzmi to dziwnie ale czy odbyt jest wystarczająco rozciągliwy żeby zmieściły się dwa palce?

Gość brumbrummmmm
ej no czemu skasowali moja wypowiedz serio wlożą cos jakby palke (nie wiem jak to nazwać) w odbyt i w komputerku obejrza Twoja macice (jest to bardzo nieprzyjemny zabieg, wrecz bolesny) strasznie sie czulam po tym :( nie chce straszyc ale tak bylo:( najpierw na fotelu wziernikiem ale mi sie nie dalo bo czulam straszny bol...

Gość brumbrummmmm
ta "palka" ktora mi wkladal byla bardzo,bardzo duza serio jak ja zobaczylam chcialam uciec :( żąłuje,ze tego nie zrobilam, pojede do gina jak juz rozpoczne zycie seksualne,moze bedzie mniej bolało wtedy...

Gość mooooonia
od czego zależy czy badanie jest mniej czy bardziej nieprzyjemne-czy ma znaczenie ile palców wkłada

Gość Kate 555
Grzebanie w tyłku jest dośc nie przyjemne bleee :/ ale da sie przezyc:)

Gość jessssli
Jesli uzywasz tamponow, to gin moze Cie zbadac normalnie. Oczywiscie najlepiej, zeby mial male paluszki. Tak mnie badala jedna babeczka, ale teraz mam ginekolga z lapa jak u koszykarza i on nie ryzykuje zadnych badan..dziwne

Gość karla123
to ile wam palcy wkłada?

Gość ddd33
Co do tematu -moja siostra miała takie badanie na porodówce 13 lat temu - byla zdumiona i zażenowana . Ale chodziło chyba o to że pan doktor chciał pokazać studentom jak to się robi -bo stali obok i się gapili . Siostra była max zażenowana ,nie chciala mówić czy to bolało .

Gość anik...
ja raz byłam tak badana jak byłam dziewicą. Nie mam pojecia ile włozyl palców bo nie widziałam. Nic nie bolało i trwało moze ze 30 sekund, mało przyjemne ale da sie przezyc