Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja30

zgaga,nudności,mdłości

Polecane posty

Gość lukrecja30

od jakiegos czasu strasznie męczy mnie zgaga,mam nudności ogólnie czuje sie jakaś osłabiona w głowie mi sie kreci,czy ktos tak miał jak sobie z tym radzic jak sobie samemu pomóc może znacie jakies specyfiki które wam pomogły....w tamtym roku byłam na gastroskopi wyszły mi liczne nadrzerki lekarz troche mnie podleczył tabletkami i narazie kazał odstawic tyle ze w tamtym roku nie miałam zgagi ani w/w dolegliwosci,dodam ze pale papierosy i wypijam rano jedna kawe z mleczkiem....a i napewno to nie jest ciąża przez chwile tak sobie pomyslałam i nawet zrobiłam test ale ciąży nie ma.prosze o rady jak sobie z tym radzic,kupuje manti zgaga na jakis czas minie ale mdłosci i nudności nie!

ja mialam bb duza zgaage...pieczenie zoladka...mdlosci....i okropnie sie czulam... okazalo sie ze mam reflux.... tabletki typu: manti ranigas....dzialaly na kilka godzin lub wogole i byly bezsensu... lekarz zapisal mi apo-ranitydyne lub ranitydyne...ta wieksza dawke-niestety jest to na recepte btalam te tabletki regularnie przez dluzszy okres ale od dwoch lat mam spokoj z jakakolwiek zgaga i nudnosciami...odzywa mi sie dolegliwosc przy jakim stresie..nerwach...itp...ale wtedy ranigas max pomaga:)

Gość lukrecja30
ale czy lekarz mi w przychoni moze te leki wypisac czy musze isc typowo do specjalisty

Gość chanel05
Witam, mam podobny problem. Od jakiegos czasu mam uczucie dyskomfortu w nadbrzuszu, lewa strona w okolicy zeber, mam zgage, czesto mi sie odbija. Bylam u kilku lekarzy i kazdytwierdzi co innego.Poza tym od roku czasu mam uczucie tzw. guli w gardle. Od kilku miesiecy mam wrazenie ze cos mi rosnie na srodku sziy po prawej stronie, jak przelykam to ta gula podnosi sie do gory, jest widoczna jak odchyle glowe do tylu. Mialam robione usg tarczycy 4 razy, ostatnio miesiac temu i nic. Wszyscy mowia ze to stres. Sama postanowilam zrobic sobie badanie krwi na helikobakter, wyniki pozytywny. Poszlam znowy do lekarza, a on mi powiedzial ze poki co tego nie bedzeimy leczyc bo terapia antybiotykowa jest silna i zlecil zrobienie gastroskopii.Mowi ze 80 %ludzi ma helikobakter i to nie jest najwazniejsze. Z tym ze mieszkam w UK i w Pl bylam zbyt krotko zeby zrobic gastro. Poszlam wiec kolejny raz do lekarza w UK. Jak mu powiedzialam ze mam helikobakter od razu wypisal 3 antybiotyki. stwierdzil ze dopiero jak to nie pomoze to bedziemy szukac dalej. Co mam teraz zrobic? Moze ktos mial podobnie??

Gość rtr

Ostatnio trafiłem na fajny sprzęt będą w Niemczech, tak zwany Mini Inhlator Clip, który pomaga na migreny i bóle głowy. Nieduży rozmiar, rzeczywiście świetnie się sprawdza, a co ciekawe kosztuje tam chyba jakość 7 Euro więc cenowo to wygląda naprawdę bardzo dobrze.

Gość anja
Dnia 9.09.2019 o 15:00, Gość rtr napisał:

Ostatnio trafiłem na fajny sprzęt będą w Niemczech, tak zwany Mini Inhlator Clip, który pomaga na migreny i bóle głowy. Nieduży rozmiar, rzeczywiście świetnie się sprawdza, a co ciekawe kosztuje tam chyba jakość 7 Euro więc cenowo to wygląda naprawdę bardzo dobrze.

tez polecam ten inhalator