Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znak zapytania...

JAK CZĘSTO?

Polecane posty

Gość znak zapytania...

witam, mam pytanie jak czesto w ciazy mialyscie robione USG? mi lekarz na poczatkowych wizytach z gory okrelsil plan usg, wyznaczyl ich 5- ok 9 tyg, 14, 20, 32 i osttanie na 2 tyg przed porodem. Ale slyszalam, ze niektorzy maja duzo wiecej. Dodam, ze ciaza rozwija sie prawidlowo, nie ma zadnych niepokojacych sygnalow. Tak jeszcze dla nas samych wybieramy sie z mezem na usg 4D, zapisalismy sie w dniu kiedy dokladnie bedzie zaczynal mi sie 23-tydz ciazy. Czy to dobry czas na takie USG? Kiedy jego efekt jest najlepszy? pozdrawiam

Gość evvaaa
jesli ciąza rozwija sie prawidłowo to zwykle robi soe USG na początku, potem pomiedzy 11 a 13 tygoniem, potem miedzy 18 a 22, nastepnie po 30, no przed porodem jak zachodzi potrzeba.

Gość evvaaa
bardzo wazne sa te dwa pomiedzy 11 a 13 i 18 a 22 bo wtedy dokonuje sie oceny prenatalnej plodu pod kątem wad wrodzonych

Gość doradzam
ja miałam co 4 yg

Ja mialam usg w 12 i 22 tygodniu. Ciaza rozwijala sie bezproblemowo i moj ginekoklog stwierdzil ze wiecej nie potrzeba. Wydaje mi sie ze powinno sie jeszcze zrobic po 30 tygodniu, ale usg co 4 tygodnie to chyba przesada. No chyba ze cos sie dzieje...

Gość znak zapytania...
dzieki a co do usg trojwymiarowego to kiedy je najlepiej zrobic? w jakim okresie jest najlepszy efekt?

Gość na każdej wizycie..
Zarówno teraz,jak i w poprzedniej ciąży.I nic mi ani dziecku się nie stało z tego powodu.BEz obaw.

ja w oby dwóch ciążach miałam tylko 3. ok. 9 t.c, 20 t.c i 32 t.c