Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migrenówka

Migrena - jak z nią żyć?

Polecane posty

Gość Migrenówka

Zapraszam do wypowiedzi na temat migreny. Ja sama od dwóch lat cierpię na to paskudztwo. Jestem ciekawa jak inni sobie radzą, czym leczą itd. Wpisujcie!!! Acha, dziś właśnie mam migrenę,która trwa od wczoraj i chyba zwariuję jak zaraz nie odpuści.

Gość Iva1111
Ja też cierpię na to paskudztwo.Właściwie to nic mi nie pomaga - żaden lek przeciwbólwy. Czasami to muszę czekać aż przejdzie samo:( Najczęsciej to kończy się tak że mnie strasznie mdli:( Zwymiotuje ze dwa ,trzy razy, potem kładę sobie na to miejsce gdzie boli- lód, a jak nie mam to wyciągam cokolwiek z zamrażarki i sobie przykładam. Muszę troszkę poleżeć z tym czymś zimnym:)najlepiej zasnąć na troszkę oczywiście już bez lodu:) no i jakoś później mi przechodzi to ochydztwo. W jakich okolicznościach najczęściej Was to dopada czy jest coś co u Was powoduje te bóle? Dziewczyny wpisujcie co jeszcze można robić?

Gość Migrenówka
Mnie może dopaść o każdej porze dnia czy nocy. Przeważnie jak jestem przemęczona, np przez cały tydzień się nie wysypiam to w piątek rano albo wieczorem mnie dopada. Czasem jest tak, że boli mnie bardzo przez dwa albo trzy dni głowa, po lewej stronie najczęściej, tak jakby za okiem, i w ogóle oko też mnie boli. Bywa też tak, że przez atakiem migreny jakieś pół godziny lub godzinę, mam takie dziwne mroczki przed oczami, taki świetlisty punkt ogranicza widzenie, zaczynją się mdłości, i muszę się położyć do łóżka bo wtedy nie da się normalnie funckcjonować. To jest naprawdę okropne i nie można tego wyleczyć, można leczyć ale leki są bardzo drogie. Ja wcześniej brałam Aspirynę tą na bóle migrenowe (musującą) i pomagało, potem musiałam już brać 2 albo 3 tabletki, a teraz i to nie pomaga, trzeba się po prostu położyć spać, następnego dnia jest lepiej. Najgorzej jak złapie migrena w pracy, kilka razy musiałam się zwalniać, albo w ogóle nie poszłam do pracy, bo od rana nmie bolało i wymioty. Coś okropnego!!!

ja co prawda nie mam bardzo silnych migren, nie wymiotuję, ale mimo wszystko coraz częsciej zdarzają mi się bóle głowy, migrenowe z jednej strony w ogolicy oczu...ból pulsujący i wyjątkowo męczący :( kiedys w ogole ich nie miewałam. mam 22 lata i zastanawiam sie czy teraz będzie już tylko gorzej ;) kilka razy zdarzył mi się taki ból że absolutnie nic nie byłam w stanie zrobić, powiedzenie czegoś było sporym wysiłkiem a co dopiero żeby wstać...ehhh nie znam niestety żadnych skutecznych sposobów na migrene. nie używam środkow przecibólowych, w ogole ich nie używam na żadne dolegliwości. no chyba że już wytrzymac nie mogę to biore zazwyczaj ibuprom. najlepsze co można zrobić to pójść spać...

a ja miałam 3 dni temu migrene:( przeszła po swóch ketonalach forte,boje sie jak to przestanie działać. Raz jak dostałam,jakiś rok temu,to niestety ale trzymało mnie przez 5 dni i wylądowałam na pogotowiu:(

Gość nelaaa
Ja na nia jeszcze nie cierpie, ale moja mama ma niewyleczalna migrene. Przez 10 lat byla badana na wszelkie mozliwe sposoby i specjalisci od neurologii stwierdzili , ze niestety nic sienie da zrobic :( Czasem cierpi przez 4 dni, nie spi, nie je a lek ktory jej troche pomaga kosztuje za 2 tab. 80 zl!!!! Wspolczuje Wam i mam nadzieje, ze mnie to spotka!!!

Gość nelaaa
nie spotka w sensie!!!

Gość Rychu885
Niestety nie jest łatwo, ale znam bardzo dobre lekarstwo. Spróbuj leku przeciwbólowego Gardan: https://adamed.expert/product/gardan/ . W moim przypadku działa bardzo skutecznie i szybko. O wiele bardziej niż np ibuprom. Gardan dostępny jest bez recepty w niskiej cenie.

Gość gość
tylko i wyłącznie CINIE - mi nie raz uratowały życie

Gość marawstala
Ponoć botoks wstrzykiwany w odpowiednie miejsca radzi sobie z migrena