Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolcia11

Prosze o pomoc - KRZYWA CUKRZYCOWA

Polecane posty

Gość Karolcia11

Witam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedz.. Wlasnie odebralam wynik - krzywa cukrzycowa przed i po obciazeniu 75 g glukozy.. Moj wynik: Przed podaniem glukozy: insulina: 4,69 uIU/ml, glukoza: 75 mg/dl po 60 min: insulina: 44,8 uIU/ml, glukoza: 136 mg/dl po 120 min: insulina: 29,8uIU/ml, glukoza: 80 mg/dl normy: insulina 6,0 - 27, 0 uIU/ml, glukoza: 70 - 105 mg/dl Jesli ktos moglby mi cokolwiek powiedziec o moim wyniku - bede bardzo wdzieczna.... Pozdrawiam!!!

Gość Karolcia11
???

Moim zdaniem nie jest zle. Glukoze masz dobra po 2 godzinach, a to chyba najwazniejsze.

Gość jest OK
a co w ciazy jestes?

Gość Karolcia11
Nie jestem w ciazy. Od jakiegos czasu jestem pod opieka lekarza endokrynologa i on zlecil mi to badanie jak i inne ktore robilam wczesniej. Glukoza jest ok, ale tak patrzac na insuline... To nie zbyt miesli sie w normach.. Na wynikach z insuliny jest napisane: Pierwszy ( na czczo): "L" czyli niedobor, a w nastepnych dwoch "H" czyli za duzo.. :/ No nic.. jesli ktos jeszcze na cos wpadnie to prosze piszcie :) A ja sie odezwe jak wroce od lekarza - wtedy bede pewna :)