Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

infacol na kolki jelitowe Kto podawal dziecku??

Polecane posty

Prosze o opinie na jego temat:-) jak reagowaly na infacol wasze dzieci?? z gory dziekuje za wypowiedzi :-)

a nie lepiej sprobowac domowych sposobow na kolke? slyszalam o prasowaniu pieluszek tetrowych i przykladaniu do brzuszka, masowaniu brzuszka lub ogrzewaniu cieplym powietrzem np z suszarki do wlosow..byle rozwaznie zeby nie poparzyc brzdaca.

Gość doradzam
nic nie pomagał lepszy jest debridat

na mojego synka domowe sposoby zupełnie nie działały, dopiero po infacolu przestał kolkować. Dawkowanie infacolu to pojemnośc zakraplacza przed każdym posiłkiem. Ja podawałam tylko 3 razy dziennie i wystarczyło. Skończyły sie kolki i bolesne skurcze jelit i żołądka, skończyły sie problemy z odgazowaniem i krzyk przy robieniu kupki.

ale debridat jest na receptę, a poza tym to lekarstwo przeciwrefluksowe i ograniczające ulewanie, a infacol rozbija gazy w jelitach, to dwie różne rzeczy i różne dolegliwości.

Domowe sposoby nie pomagaja:-( probowalam wszystkiego Same wiecie jak ciezko zniesc bol wlasnego dziecka Wczoraj maz kupil infacol Malemu bardzo nie smakuje ale mam nadzieje ze pomoze Tez nie daje przy kazym posilku bo bardzo czesto je Chyba tez bede dawac trzy razy dziennie pozdrawiam

Gość elinova
Witam!! Ja również podawałam Infacol córce. I początkowo rzeczywiście był krzyk przy każdej próbie podania, ale z czasem go polubiła. Co się dziwić maleństwu, które jest przyzwyczajone tylko do smaku mleka matki, a tu mu do buźki coś pomarańczowego podają :-) Pozdrawiam i życzę jak najszybszego zakończenia przygód kolkowych 🌻

U nas infacol po tygodniu stosowania nie pomógł ani odrobinkę i wylądował w koszu :( Mała wyła po infacolu tak samo...U nas pomagał trochę espumisan + suszarka ale i tak wspominam kolki jako koszmar. Na szczęście po 3ech mcach zniknęły jak ręką odjął...:)

ja podawalam i on jako jedyny pomagal .. super, jak dla mnie wybawienie .. mozna podac go przed kazdym jedzeniem , no bez przesady ale mozna bylo sporo razy .

Gość mietowka
a co to ta mieszanka RAF??podobno proszek troisty jest najlepszy,,,niestety nie mozna go dostac...

Gość KATMANDU
Hej!! Ja podaje Colief Infant Drops,najlepsze co moze byc dla mojego synka.Probowalam wszystkiego,ale nic nie dawalo efektu.Te kropelki to enzym, ktory dziala na mleko, nie na dziecko.Moj maly w ogole nie placze i nie ma kolek.Buteleczka 7 ml, podaje sie 4 kropelki 6 razy dziennie.Ok.55 zl.

Gość mietowka
ale moj ma dopiero 4 tygodnie..od kiedy mozna to podawac?

Gość mietowka
i dostane go w aptece?

Witam! Dziewczyny bardzo prosze o rade. Moj 5-tyg synek zaczyna plakac od ok 5-6 rano do 14-15. Juz nie daje rady. Nie spie, nie jem. Moje zycie zamienilo sie w walke z sama soba i z tym zeby nie zasnac na stojaco. Czy mozliwe jest ze maly mial takie kolki? Przez ten czas placze, prezy sie, robi kupki. Czasami krzyk jest nie do zniesienia. Stosowalam juz wszystko oprocz debridatu. Jak dlugo nalezy stosowac dany preparat aby zobaczyc efekty? dodam ze robilismy wszystkie badania z usg brzucha wlacznie i maly jest \"zdrowy\"

Gość mietowka
z tego co mowila mi polozna debridat daje sie gdy maly nie moze zrobic kupki..probo3walas sab simplex?ja podaje dicoflor30 w saszetkach..do picia napar z rumianku kminku i majeranku..i widze poprawe..jeczy..ale juz nie wyje i spi w nocy a to najwazniejsze

ja podawałam przed kazdym posiłkiem do ok.8-9 miesiąca zycia, jestem zadowolona z tego leku

Ja kupowałam w Niemczech sab simplex. Zapomniałam co to kolki. Do dzisiaj podaję go synkowi na dolegliwości zołądkowo- jelitowe;):)

Gość upupup
do mietówki: mieszanka RAF- to polaczenie syropu prostego z papaweryna,na recepte

Gość mietowka
podaje infacol od srody..i jest poprawa..owszem placze...ale odkrylam ze wyczul mamusine raczki..na raciach placz ustaje...podejrzane:)cwaniak maly..

Gość degass
Pracowałam kiedyś na oddziale dziecięcym tam w taki sposób przynoszono (natychmiastową) ulgę niemowlaczkom. Wytrzeszczu oczu można było dostać na widok tego co z tej rureczki leciało. Ile gazów może być w takim malutkim brzuszku. Kiedy urodziłam syna tez pojawił się problem kolek i znalazłam takie rureczki na allegro (trubice do konecnika). Są sprowadzane z Czech, ponoć są tam często używane przez matki. Pomogły w 100%,nim się ją delikatnie wsadzi do odbytu trzeba zaokrągloną końcówkę rureczki posmarować np nawilżającym płynem intymnym (durex) albo wazelinką. Nie powinno się tego robić codziennie,bo to troszkę rozleniwia malucha,ale z czasem jak kolki stawały się coraz rzadsze nie było potrzeby dziecku w taki sposób pomagać i kupki robiło samo z uśmiechem na twarzy:)

Gość królewka90
JA podawałam Bobotic.Najlepiej sie sprawdził i bardzo dobrze sie do podawało poniewaz jest gesty.

Gość wiola1198
jak sie stosuje ten infacol? po jakim czasie działa? czy trzeba podawanie konsultowac z lekarzem?

Gość liza123
W ulotce napisali, że nie można stosować poniżej 2 m-ca życia. Lekarz zapisał ten lek mojej 1 miesięcznej córce. Czy ktoś podawał tak małemu dziecku?

Gość Beata-26
Jestem mamą 4 tyg. chlopczyka. do tej pory wszystko było ok ale od 3 dni ma napady płaczu. Płacz jest okropny, robi sie cały czerwony, prezy sie :( Mysle, że to kolka dała o sobie znać bo nie wiem co moze byc przyczyna. Podaje mu do herbatki kropelki Espumisan, troszke chyba pomagają. Dziewczyny jest tyle preparatów na rynku przeciw kolkom, wzdęciom, Espumisan, Bobotic, Infacol, Sab Simplex ale przenalizowałam składy i każdy ma ten sam składnik Simethiconum - Simetikon. Chciałam kupic ten Infacol ale nie wiem czy jest sens?

Gość to do bani było
nic nie pomagał, debridat rewelacja, polecam tylko debridat

Gość Elilka 28
Myśmy dawali bobotic i było ok, niestety musisz tak długo próbować aż coś pomoże, pozdrawiam i wytrwałości życzę

Gość iikostka
Mam dwumiesięcznego malucha. Od momentu narodzin płacz, czerwienienie się i pocenie, pręzenie. Nie pomogły herbatki, espumisan i espumicon, masaze, okłady, suszarka. Woda koperkowa złagodziła niewiele objawy, ale podawana z Debridatem sprawiła, że mały kilkakrotnie zwymiotował w przeciagu 3 dni, a kopke robi raz dziennie, za to hurtowo, 3-4 po kolei. Fakt, D. pomógł (2x2,5ml), znacznie, ale.... bąki zostały :/ A, mały chetnie pije D. i grape water :) - oba słodkie.

Gość mama hubiego
Moj synek mial ataki płaczu regularnie przez dwa tygodnie od godz.17 do 21. nic nie bylo w stanie go uciszyc ( jedynie przerwa na kapiel - i to nie zawsze) wydaje mi sie ze odkad zaczelam podawac infakol poczul sie coraz lepiej az do calkowitego zanikniecia placzu

ja stosowałam infacol, kiedy moja córeczka miała kolki - niestety nie pomagał. Zaczęłam więc stosowac sab simplex i jak ręką odjął. Kolki przeszły bardzo szybko. Podawałam go jeszcze jakiś czas i kiedy odstawiłam, to kolki już nie wrociły, ale mała miała już skonczone trzy miesiące, wiec być może jest to z wiekiem związane. W każdym razie u nas infacol sie w ogóle nie sprawdził, sab simplex (niemiecki) natomiast stuprocentowo