Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika******

operacja torbieli jajnika

Polecane posty

Gość dominika******

Witam, mam w prawym jajniku torbiel 5cm aktualnie biiore tabletki antykoncepcyjne na nią, ale zaczyna mnie po nich strasznei bolec głowa nawet ketonal nie zawsze pomaga i lekarz dał mi skierowanie do szpitala. Tylko czy moge sie tak odrazu zgłosic czy dopiero jak wezmę ostatnią tabletke i bede juz po okresie???? Bo słyszałam ze jak sie bierze tabletki anty to nie mozna miec operacji??? prawda to?

Gość Mid
Ja tez mialam wykryta w listopadzie torbiel prawego jajnika o srednicy prawie 9 cm. Wtedy co prawda nie bylam na pigulkach, ale ialam koszmarne bóle. Lekarka dała mi skierowanie do szpitala. Najapierw zadzwonilam do przychodni przyszpitalnej, gdzie powiedziano mi, że wolne terminy są dopiero za dwa miesiace, a ja myslalam, ze umrę. Więc, kiedy tylko dostalam bóli, pojechalam tak jak stalam na Izbę Przyjęć na Inflancką, gdzie od ręki mnie przyjęto. Bóle byly spowodowane także tym, że dostalam wlasnie okres. Wobec tego faktycznie nie mozna mnie bylo operowac. Najlepiej jest operowac po miesiączce, ale dostalam leki przeciwbolowe oraz wykonano wszystkie potrzebne do operacji badania. Wypisano mnie po trzech dniach i nastepnie wyznaczono termin operacji za kilka dni, tuż po miesiączce. Osobiscie moge polecic Inflancką. Bylam i jestem bardzo zadowolona. Mysle, ze jesli tak okropnie Cie boli, pojedz na Izbę i mow, ze strasznie boli i że nie mozesz wytrzymać. A wtedy powinni Cię przyjąć, a potem już zadecyzują co dalej. :]

Hej, ja tez miałam torbiel nie pamiętam jak dużą ale bolało, w każym razie bralam Rigevidon na zmniejszenie i faktycznie się pomniejszało ale przy tym miałam ból głowy i 5 razy dziennie wymiotowałam, potem powiedzieli mi że to przez torbiel bo ona mi się skręcała ale na ostatnio brałam te same pigułki tak dla czystej antykoncepcji i było dokłądnie tak samo, wiec możesz sie źle czuź właśnie po nich. Ja byłam operowana o 3.oo w nocy bo sprawa była bardzo nagła, w każym razie wtedy byłam dopiero po 15 tabletkach- nie szkodzi to w operacji po prostu po niej dostaniesz takiego ala okresu. Ten cholerny Rigevidon nawet niedawno odstwaiłam tak po 11tabletkach bo już znieść tego świństwa nie mogłam. Więc koniecznie skonsultuj ę z lekarzem bo może masz po prostu źle dobrane pigułki,rób USG,karz powinien ci powiedzieć czy się kwalifikujesz na szpital czy nie. nie zawsze operacja jest konieczna a bardzo często same pigułki zadziałają i torbiel znika, no u mnie niestety tak nie było. Ja polecam Bielański- jak \"w Na dobre i na złe\" :)