Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narla

gdzie ulokowac pieniadze....

Polecane posty

Gość narla

witam moglibyscie doradzic mi gdzie najlepiej ulokowac pieniadze zarobione za granica (jaki wybrac bank i czy lepiej zalozyc konto walutowe czy zlotowkowe, czy dac kase na lokate itp ) dzieki

najlepiej trzymac je jak najdalej od polskiego fiskusa, chyba ze juz zaplacilas haracz w postaci podwojnego podatku :P w UK mozesz np otworzyc rachunek oszczednosciowy ISA ktory pozwala na odlozenie 3000funtow rocznie bez placenia podatku od odsetek. odsetki nie sa wielkie bo ledwie 4.5% ale to zawsze cos... z wieksza gotowka warto sie rozejrzec za kupnem nieruchomosci, bo zaden bank nie zaoferuje takiego procentu jaki mozna zyskac na sprzedazy nieruchomosci

Gość Stalnley
Na Twoim miejscu włożyłbym w fundusze inwestycyjne. Ja trzymałem $ USA na lokacie w banku przez parę lat, ale to była duża strata bo oprocentowanie jest znikome, teraz mam na funduszu za pośrednictwem expandera i widzę zyski, nie są to oszałamiające pieniądze, ale lepsze dużo lepsze niż bank. Oczywiście wszystko zależy co chcesz zrobić z pieniędzmi.