Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carroliine...

czy anty bardzo szkodza??? moga byc pozniej jakies kaplikaje

Polecane posty

Gość carroliine...

mam 19 lat bralam tabletki 9 misiecy potem mialam pol roku przerwe i znow bralam 9 misiecy... zastanawiam sie czy tabletki bardo mi szkodza?? i czy przy nie robieniu przerw moge miec klopoty z pozniejszym zajsciem w ciaze??? prosze piszcie sex w prezerwatywie to dla mnie koszmar..:(

w twoim przypadku najbardziej szkodzi brak slownika ortograficznego!!

Gość .................__..........
Oj... Bardzo szkodzą! A jakie będziesz miała "KĄPLIKACJE"!!! Ja pi e r dole! Czy ty, kretynko, ulotek nie czytasz i nie rozmawiasz z lekarzem tylko biegasz po recepty i już? :o

Gość carroliine...
po pierwszenie wiedzialam ze was tak drazni jak ktos nie napisze bo akurat mu w klawiaturze nie weszlo...:/ no ale ok po drugie czy tam ulotki nawet bardzo duzo tyle ze kochana jest tyle wersji co lekarzy... np: w W.B lekarze twierdza ze takie przerwy sa nie uzasadnione i ze niczemu nei sluza...:/ zas na forum ginekologicznym mowia ze alez oczywiscie ze przerwy musza byc... moj ginekolog powiedzial ze jescze nie znotowano u nikogo jakis kĄplikacji po braniu tabletek.. ze to sa tylko przypuszczenia lub zbieg okolicznosci ze kobieta ktora brala tabletki nei moze zajsc w ciaze.. to tyle... dlatego pytam was... moze wiecie cos wiecej.. no ale widze ze dla was najwaniejsze jest to zeby kogos wyzwac i przyczepic sie do najmniej istotniego szczegolu ktorym jest brak mojego w temacie

dokładnie to tylko przypuszczenia - skąd ci lekarze wiedzą, że kobieta zanim zaczęła brać pigułki nie miała jakichś problemów z ewentualnym zajściem w ciąże - przecież nie zleca się żadnych badań w tym kierunku, a parę lat temu też się nie zlecało - no bo przecież chodzi o kobiety które zajść nie mogą, bo brały tabsy przynajmniej kilka lat.. poza tym - mówi się, że kobiety biorące tabsy częściej chorują na nowotwory narządów kobiecych - nie częściej chorują - tylko po prostu częściej te choroby są diagnozowane we wczesnym stadium i leczone (ponieważ biorąc tabsy przynajmniej co 6miesięcy lekarz cię bada) pigułki są stale ulepszane, co roku wchodzą nowe serie pigułek, zmniejszają się ilości hormonów etc co najwyżej pigułki mogą obciążać wątrobę, dlatego co roku lekarz powinien zlecić zbadanie poziomu markerów wątrobowych i tyle

Gość carroliine...
dziekuje ci bardzo... jestes chyba jedna inteligetna osoba ktora mi odpisala pozdrawiam:)

Gość Asik__
Nie tylko wątrobę, osobiście widziałam kilka pacjentek po powikłaniach zakrzepowo- zatorowych. Najbardziej mnie przekonało, że to świństwo, jak zobaczyłam dziewczynę 20 letnią po udarze i z niedowładami. Przez 4 lata brała tabsy wcześniej...Ja podziękowałam i już nie biorę i nie zamierzam się truć. Prezerwatywa nie jest taka zła.

Gość jagooo
asik i co myslisz ze to wszystko przez tabsy??co za zacofanie

Gość Asik__
Raczej u młodych ludzi takie rzeczy się nie dzieją bez powodu. Zresztą z pkt. widzenia lekarza to inaczej wygląda. Niech inni sobie biorą, a ja tam nie zamierzam sobie szkodzić.

Gość dfffaaaaeeeaa
Laska, chcesz być mądrzejsza od lekarza, albo sądzisz że pannienki na forum są w posiadaniu lepszej wiedzy niż stan badań na ten temat???? Przecież sama zacytowałaś, co ci powiedział lekarz, że tą są przypuszczenia. Komplikacje zdarzają się nawet po aspirynie, weż do ręki pierwszą z brzegu ulotkę, tam są zawsze opisane "skutki niepożądane". Ale skoro lek jest dopuszczony do oborotu, takich przypadków było 1 na 100 000 może i to jeszcze nie wiadomo, czy na pewno. Jest jeszcze coś takiego jak indywidulana tolerancja organizmu. Jednemu służą, drugiemu nie. W razie wątpliwości słuchałabym raczej lekarzy w GB.

problemy z krzepliwością etc są jednym z przeciwskazań brania pigułek - na ulotce każdych jest to napisane więc albo jej tego wcześniej nie wykryto (szok - do 16r.ż. nie wykryto??) albo zlekceważyła zalecenie lekarza/producenta (na zaburzenia krążenia krwi, spowodowane zakrzepicą chorują także mężczyźni!)

ja wyczytalam ze pogulki nie szkodza nawet jesli sie zajdzie w ciaze i jeszcze sie o tym nie wie. wiec jesli nie szkodza plodowi to jak maja szkodzic kobiecie? oczywiscie, ze sa jakies tam skutki uboczne ale przeciez aspiryna czy witamina C tez je ma a jak widze w petece to ludzie kupuja aspiryne na potege jak tylko katarek zlapie.

Gość trishka
witam...zgadzam sie z tym ze kazdy lek ma dzialanie niepozadane ktore moze wystapic ale nie musi tak wiec przed zastosowaniem leku nalezy skontaktowac sie z lekarzem czyz nie?kiedys w reklamach nie bylo skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta ale jak pare osob brzydko mowiac walnelo na cos powaznego bo okazalo sie ze nie mogli brac lekow,nie czytali ulotek i je brali no i masz,nagle w tv skonsultuj sie z....a jesli chodzi o tabletki anty. to jest tak samo,sa niegrozne kiedy lekarz ginekolog przeprowadzi dokladny wywiad,w thym przebyte choroby w rodzinie w mlodym wieku jak np udary itp.,zleci odpowiednie badani,kobieta jest zdrowa i bierze,to tyle,a jesli jej sie cos stanie to poprostu niedokladnosc lekarza lub jakis przypadek jeden na milion ktory akurat musial sie przytrafic i napewno byl jakis tego powod!ja np bralam pigulki prze 2,5 roku i mialam caly czas infekcje pochwy,okazalo sie ze przez co?prawdopodobnie przez tab;etki bo nawet na ulotce takie dzialanie bylo napisane,odrzucilam je na 3miesiace zeby to sprawdzic,okazalo sie ze infekcje sa nadal,czyli co?czyli niepotrzebnie wine zrzucamy od razu na tabletki bo to chemia...teraz wszystko w dzisiejszym swiecie jest naszprycowane chemia,nawet warzywa ktore sa takie smaczne;)...pozdrawiam