Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna________

SPIRALA dla nie rodzącej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość katarzyna________

witam mam pytanko, nie rodzilam, chciałabym załozyc sobie spiralę, wiem ze juz takie spiralki są, wiec kobiety które nie rodziły nie powinny miec juz z tym problemu. łykam pigułki i chciałabym zrobic sobie dłuzsza przerwe! czy sa tu użytkowniczki takich spirl? sa jakies problemy? czy lekarze robia jakies problemy? piszcie bo jestem lekko zielona

Gość chcąca nie mogąca
odradzam

Gość blądyna
raczej nie

Gość katarzyna________
jednak czekam na opinie kolezanek które posiadaja spiralki a nie rodziły :)

Gość spirali nie mam
ale się wypowiem część lekarzy odradza spirale dla nieródek bo przy spiralach istnieje pewne ryzyko powikłań prowadzących do niepłodności kobieta która już ma dzieci łatwiej się z tym pogodzi generalnie kobieta powinna być o tym uświadomiona i podjąć decyzję sama poza tym u nieródek jest trudniejsze założenie spirali z uwagi na zwężoną szyjkę - chociaż ten argument wydaje mi się naciągany - bo w końcu zakłada się tym co rodziły przez cesarkę przy wąskiej szyjce dobry lekarz sobie poradzi, można też zastosować znieczulenie mimo wszystko myslę że spirale są bezpieczniejsze od pigułek, pod warunkiem że kobieta nie ma przeciwskazań zdrowotnych, przestrzega pewnych reguł i jest pod kontrolą lekarza tak więc myślę że nie powinno być problemów z założeniem spirali a opisy wrażeń kobiet które je noszą chyba nie będą pomocne, bo każdy reaguje inaczej najlepiej omówić to z lekarzem aha - spirala (nie mirena) daje mniejszą pewność niż tabletki