Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam

znajmosc jezykow obcych

Polecane posty

Gość tak sie zastanawiam

No wlasnie gdzie sprawdzic znajomosc swojego j.obcego (j.angielski). Ja mysle ze moja znajomosc jest dobra ... ale czy na pewno ? Są tematy wj.angielskim o ktorych moge "gadac" godzinami, a sa rzeczy o ktorych nic nie powiem ...

Gość anna25
Kochana, za granicą. Ja tu jestem, na początku było, kali mówic, kali chciec, teraz jest kali mówic że kali chce :) a jutro będzie jeszcze lepiej!!! :) Najlepszym sprawdzianem i nauczycielem są obcojęzyczni znajomi. Naprawdę polecam!

Gość Lexy82
Zależy od tego jakie umiejętności chcesz sprawdzić. Jeśli mówienie to na kursach konwersacyjnych albo ze znajomymi czy przez skype. Pozostałe możesz sprawdzić robiąc testy np. do FCE, CAE czy CPE albo zwykłe testy sprawdzające poziom znajomości języka angielskiego. Przykładowe znajdują się na stronie http://www.angielski.nauczaj.com

Gość ja myske
ze lepiej bedzie jak sie umyjesz dziewcczynko bo ci z cipska niucha ze az tutaj czuje

Gość irresistible
Powiem Ci tak....Nie ma sensu zastanawiac sie, na jakim poziomie jestes, gdyz wyjazd za granice i tak wszystko zweryfikuje. Mozesz miec CAE lub byc na anglistyce, a gdy pojedziesz do Anglii i bedziesz zmuszona zalatwiac mnostwo spraw, okaze sie, ze nie potrafisz plynnie sie wyslawiac, a slowka ktore poznalas do tej pory uczac sie w Polsce, w ogole Ci sie nie przydaja. Wiekszosc osob, ktore przed wyjazdem twierdzily, ze znaja angielski, mocno sie potem rozczarowalo. Jezyka nauczysz sie tak naprawde, rozmawiajac z ludzmi.