Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale się przeraziłam

dziwne przeżycie

Polecane posty

Gość ale się przeraziłam

Miałam dzisiejszej nocy dziwne przeżycie. Nie wiem czy to był sen czy jawa ale przestraszyło mnie to :( Otórz obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć. Ale coś m,nie chyba bral nagle sen..i wtedy poczułam, że unosze sie do sufitu i że jestem tuż pod nim- ale w pozycji takiej, jak leżałam w łózku, czyli normalnie na plecach na wznak. Po chwili jakbym wróciła do ciała, i za chwilę to samo mi się przytrafiło po raz drugi- istna lewitacja. I wtedy się ocknęłam. To naprawde dziwne przeżycie, nie wiem jak je wytlumczyć

Gość ale się przeraziłam
Nic nie bralam, pisze jak najbardziej serio ...

Gość abbbaa
polatalas sobie, SUPER! ale zmien dilera :) a tak serio to - gdyby to byla jawa to pewnie nie lezalabys tak spokojnie przygladajac sie zblizajacemu sie sufitowi reakcja bylaby inna niz we snie-czyli tak jak sie zachowywalas..

Gość ale się przeraziłam
ale miałAM tak, ze jak zbliżałam się do tego sufitu, to widzialam go wyraźnie, i zatrzymałam sie jakieś 10 cm prtzed nim. A po chwili znowu uleciałam. Yyyy nie wiem co to bylo ale szczerze mówiąc, to się przeraziłam

Gość abbbaa
zachowaj spokoj :) nie takie rzeczy sie widzialo.. a to pewnie poljawa. taki dziwny stan, kiedy nie odroznia sie rzeczywistosci od snu. np. mi sie przydazylo kiedys ze ogladalem film z dziewczyna i naraz odlecialem, wydawalo mi sie ze siedze na krzesle i upadam do tylu to bylo tak rzeczywiste ze udezylem moja misie ratujac sie od upadku :) nie masz sie czego bac

Gość ale się przeraziłam
to mnie pocieszyleś...:o

Gość Sleep easy
Rozumiem Ciebie doskonale, i nie dziwię się,że jesteś przestraszona.Miałam kilka razy takie dziwne jakby sny. Raz śnił mi się mój pokój i pod sufitem zawieszone było olbrzymie lustro.Z dołu obserwowałam w nim swoje ciało jak porusza się we śnie. Wszystko widoczne było tylko w świetle księżyca. Innym razem poczułam się w nocy tak jakbym wybiegła ze swojego ciała i wybiegła z mieszkania. Straszne uczucie.Pozdrawiam

Gość ale się przeraziłam
sleep easy--> to wiesz doskonale o czym mówię. mNormalne wyjście z ciała:O tylko po co? wiem, ze w tym śnie- jawie probowałam wrócic ale nie umiałam :o

Gość abbbaa
Jest to pewnego rodzaju klatka, nakładana przez mózg na ciało podczas snu. Powoduje on, że gdy w śnie np. biegniemy, nie wykonujemy ruchów w rzeczywistości. Gdy zasypiamy, nie zdajemy sobie sprawy z jego obecności - rozpoczyna się on, gdy mózg jest pewien, że straciliśmy świadomość. Jeżeli natomiast zachowamy świadomość podczas zasypiania, i dotrwamy wystarczająco długo, aby w niego wejść, możliwe są halucynacje. Od kolorów i prostych kształtów do osób i miejsc. Osoby mające długotrwałe problemy z zasypianiem, mogą niechcący wejść w ten stan.

Gość ale się przeraziłam
to tak jakby mózg myślał, ze ja śpię, a ja wciąż byłabym świadoma, tak? Ciekawe to, dzięki za wyjaśnienie:)

Gość abbbaa
tak wiec spij spokojnie :)

Gość ale się przeraziłam
i nawzajem :) a wiesz jak się nazywa to zjawisko? bardzo jestem ciekawa..Skąd o tym wiesz?

Gość abbbaa
ja nazwalem to sobie - poljawa. mozna nazwac to tez - paralizem sennym. zwal jak zwal , wiadomo o co chodzi :) sen to bardzo ciekawe zjawisko, poczytak to dowiesz sie duzo wiecej

Gość ale się przeraziłam
oki, dzięki za info a faktycznie, czulam się jakby "sparalizowana", powaznie..Ehh..dziwne to

Gość ale się przeraziłam
miało być 🖐️ :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Poczytaj sobie na necie o wchodzeniu mózgu w \"stan alfa\" (alfa - od greckiej litery \'Alfa\'). To faktycznie coś jakby \"pół-sen/pół-jawa\". Mózg każdego człowieka przechodzi przez ten stan za każdym razem podczas zasypiania i wybudzania się, tylko w większości przypadków trwa on na tyle krótko, że... nic nie zdąży się \"wydarzyć\" ;) a podczas tego stanu, jeśli trwa dłużej, mogą dziać się różne dziwne rzeczy. Ma to związek z takimi tematami jak joga, medytacje, hipnoza, OOBE (wychodzenie z ciała) i takie tam :)

hehe, dokladnie mam to samo,t yle ze ja potrafie w snie juz powiedziec sobie ze to tylko sen i sie obudzic, ten moment jak sie nudze jest strasznie nieprzyjemny, naprawde, to tak jakby dusza wchodzila w cialo.... najgorsze uczucie mam wtedy w glowie. nieraz nie moge zasnac, bo co chwila tak jakby wracam do siebie.... i potrafie kontrolowac moje sny, i poczatek snu...potrafie sobgie sama je ukladac, wiem dziwne to, ale to tak jakos w swiadomosci sobie w mowialm kiedys ze jak mi sie sni cos zlego to muse sie obudzic i tak jest ze teraz mam coraz wieksza kontrole nad tym ale wcale to nie jest fajne :( pozdrawiam :)