Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kobietka...83

PARADONTOZA ?

Polecane posty

Go艣膰 kobietka...83

mam 24 lata i zauwazylam ze mam przy jednym zebie odsloniete wysoko dziaslo, widac juz szyjke zeba! kiedys tak mialam w innym zebie ale samo zniknelo, i juz jest ok.jak to sie leczy? czy to juz paradontoza?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 no wlasnie te dzi膮s艂a
no w艂a艣nie, te偶 jestem ciekawa, czy to pardontoza, bo mi si臋 ju偶 chyba wszystkie z臋biny ods艂oni艂y i stan si臋 pogarsza (30 latek mam).U偶ywam odpowiedniej pasty i p艂ynu do p艂ukania,usuwam kamie艅. Ludziska odpiszcie, co robi膰? Czy ja je wkr贸tce strace?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest tu kto

Udost臋pnij ten post

Tak, to paradontoza, a przyczyn膮 nieodpowiednia higiena jamy ustnej, i nie chodzi tylko o mycie z臋b贸w. Szczeg贸艂y w temacie \"Hipokinezja\", \"Higiena jamy ustnej\" i wielu innych na poni偶szej www. Powodzenia, napisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natali01
Nie prawda to nie jest jeszcze parodontoza. Ja mia艂am te偶 tak ods艂oni臋t膮 szyjk臋 i to jest od z艂ego mycia z臋b贸w. Trzeba szczoteczk膮 tak my膰 jakby si臋 chcia艂o naci膮gn膮膰 to dzi膮s艂o na z臋ba, odk膮d tak zacz臋艂am my膰 z臋by bo mi dentysta powiedzia艂 to mi si臋 poprawi艂o. Trzeba usuwa膰 regularnie kamie艅 z tego miejsca i mo偶na te偶 smarowa膰 sacholem ale w taki sam spos贸b jak szczoteczk膮 (od do艂u do g贸ry- masowa膰) Najlepiej jeszcze i艣膰 z tym to dentysty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania minecka
Dok艂adnie - niew艂a艣ciwa higiena w og贸lnym tego s艂owa znaczeniu jest przyczyn膮, a nie samo mycie. Ale zapewniam, 偶e systematyczne mycie z臋b贸w odpowiedni膮 past膮 jest w stanie mocno ograniczy膰 ryzyko paradontozy - to oceniam na podstawie mojej rodziny, gdzie problem si臋 nie pojawia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wlasnie te dzi膮s艂a
Te dzi膮s艂a s膮 problemem, kt贸ry wynika tylko i wy艂膮cznie z waszego nieodpowiedniego podej艣cia do higieny, a nie 偶adnych gen贸w. Zapewniam was, 偶e odpowiednie podej艣cie potraf sporo odmieni膰. Paradontoza to dramat, ale przecie偶 temu mo偶na jak najbardziej zapobiega膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herbert k.
Ju偶 o tym pisa艂em na forum - ajona skutecznie pomaga przy paradontozie. Wiadomo - przy zaawansowanej w zasadzie nic was nie uchroni, ale je艣li to dopiero pierwsze objawy to naprawd臋 w ten spos贸b mo偶na si臋 przygotowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hellokithhhhy
A mi dentystka 偶e osoby kt贸re maj膮 problemy z osadzaj膮cym si臋 kamieniem cierpi膮 na to schorzenie. Przez kamie艅 powstaje zapalenie dziase艂 zaczynaj膮 obsuwa膰 si臋 dzias艂a ods艂aniaj膮 sie szyjki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SzuRuBuRUrU
Nie s艂uchaj ich tutaj tylko id藕 do dentysty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yrek z
Past臋 mo偶esz sobie zmienia膰, ale tak czy siak z takimi problemami tylko do dentysty. Sam nie poradzisz sobie z paradontoz膮 nawet je艣li jej stadium b臋dzie pocz膮tkowe.

Udost臋pnij ten post