Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka...83

PARADONTOZA ?

Polecane posty

Gość kobietka...83

mam 24 lata i zauwazylam ze mam przy jednym zebie odsloniete wysoko dziaslo, widac juz szyjke zeba! kiedys tak mialam w innym zebie ale samo zniknelo, i juz jest ok.jak to sie leczy? czy to juz paradontoza?

Gość no wlasnie te dziąsła
no właśnie, też jestem ciekawa, czy to pardontoza, bo mi się już chyba wszystkie zębiny odsłoniły i stan się pogarsza (30 latek mam).Używam odpowiedniej pasty i płynu do płukania,usuwam kamień. Ludziska odpiszcie, co robić? Czy ja je wkrótce strace?

Gość jest tu kto

Tak, to paradontoza, a przyczyną nieodpowiednia higiena jamy ustnej, i nie chodzi tylko o mycie zębów. Szczegóły w temacie \"Hipokinezja\", \"Higiena jamy ustnej\" i wielu innych na poniższej www. Powodzenia, napisz.

Gość natali01
Nie prawda to nie jest jeszcze parodontoza. Ja miałam też tak odsłoniętą szyjkę i to jest od złego mycia zębów. Trzeba szczoteczką tak myć jakby się chciało naciągnąć to dziąsło na zęba, odkąd tak zaczęłam myć zęby bo mi dentysta powiedział to mi się poprawiło. Trzeba usuwać regularnie kamień z tego miejsca i można też smarować sacholem ale w taki sam sposób jak szczoteczką (od dołu do góry- masować) Najlepiej jeszcze iść z tym to dentysty.

Gość ania minecka
Dokładnie - niewłaściwa higiena w ogólnym tego słowa znaczeniu jest przyczyną, a nie samo mycie. Ale zapewniam, że systematyczne mycie zębów odpowiednią pastą jest w stanie mocno ograniczyć ryzyko paradontozy - to oceniam na podstawie mojej rodziny, gdzie problem się nie pojawia.

Gość no wlasnie te dziąsła
Te dziąsła są problemem, który wynika tylko i wyłącznie z waszego nieodpowiedniego podejścia do higieny, a nie żadnych genów. Zapewniam was, że odpowiednie podejście potraf sporo odmienić. Paradontoza to dramat, ale przecież temu można jak najbardziej zapobiegać!

Gość herbert k.
Już o tym pisałem na forum - ajona skutecznie pomaga przy paradontozie. Wiadomo - przy zaawansowanej w zasadzie nic was nie uchroni, ale jeśli to dopiero pierwsze objawy to naprawdę w ten sposób można się przygotować.

Gość hellokithhhhy
A mi dentystka że osoby które mają problemy z osadzającym się kamieniem cierpią na to schorzenie. Przez kamień powstaje zapalenie dziaseł zaczynają obsuwać się dziasła odsłaniają sie szyjki...

Gość SzuRuBuRUrU
Nie słuchaj ich tutaj tylko idź do dentysty.

Gość yrek z
Pastę możesz sobie zmieniać, ale tak czy siak z takimi problemami tylko do dentysty. Sam nie poradzisz sobie z paradontozą nawet jeśli jej stadium będzie początkowe.