Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przy stole

Jeszcze jeden powód, dla którego warto być wiernym.

Polecane posty

Gość przy stole

Ostatnio na forum pojawiły się wątki o szczepieniach na HPV i o tym, że sa one bardzo drogie. Całe szczepienie kosztuje 1 500zł plus koszt wykonania zatrzyków (ok. 30-60zł), no co 5 lat kolejne 500zł. Tydzień temu byłam u lekarza, znanego ginekolga z wieloletnia praktyką, bardzo dobrego lekarza, autora wielu publikacji w branży medycznej itd. Wiem, ze to dobry specjalist, bo nie tlko ma wiele tytułów, bardzo odpowiedzialne stanowisko, ale mój wujek, które też jest lekarzem, zna go dobrze. Czyli informacje, które podam, są sprawdzone;) Żeby się ktoś nie czepiał. I logiczne zresztą. Otóż pytałam o te szczepienia, czy warto się szczepić itd. No i odpowiedział mi, ze jestem młoda, nie wiadomo, co mnie czeka, więc powinnam się zaszczepić (Mam 22 lata, jestem dziewicą). I zapytałam, czy jednak mogłam się już gdzieś zarazić tym wirusem, bo podobno nawet dziewice mogą być nim zakażone. On odpowiedział, z eto bzdura, że nie ma takiej możliwości, bo ten wirus nie jest w stanie przeżyć poza organizmem człowieka, na jakichś deskach klozetowych, na ręcznikach itd. Że nosicielem sa mężczyźni, u których objawycz najczęściej nie występują i tylko od kontaktu (nie koniecznie pełnego stosunku) z mężczyzną można się nim zarazić. Nie chornią przed nim prezerwatywy, ponieważ wirusy brodawczaka występują w okolicy narządów płciowych, na nich, nie występują w wydzielinach ciała, jak np. wirus HIV. WIęc nawet przed stosunkiem, czy z prezerwatywą można się nim zarazić, bo i tak okolice narządów płciowych partnera mają kontakt z naszymi, mimo prezerwatywy... No i pomyślałam sobie, z ejednak mój plan posiadania tylko jednego partnera przez acłę życie jest jak najbardziej słuszny, nie tylko ze względów moralnych (od razu tez powiem, ze nie jestem wierząca, ani nic z tych rzeczy). Jeżeli mój chłopak jest prawiczkiem, a ja dziewicą, too ile nie będziemy się zdradzać, a na to się nie zanosi, pewnie nie mam się czego obawiać. Ani on:) I myślę sobie, ze naprawdę ludzie powinni bardziej na siebie uważać... Różnymi szczepami wirusa HPV jest zakażona ponad 1/3 Europejczyków, i kobiet i mężczyzn. A ponad połowa kobiet, zarażonych tym wirusem, cierpi potem na raka szyjki macicy. A w Polsce większość z nich umiera. Może dobrze byłoby pomyslec o tym, zanim się komus zachce seksu z byle kim, zdradzania itd. 🖐️

Gość tak jak myślałam nikogo
to nie zaunteresowało. A szkoda. Może wtwdy nie byłoby tulu topików na tym forum, tylko w innych działach, o matkach, którym odmówiono leczenia, bo wykryto u nich nowotwór szyjki macicy IV grupy...:o

Gość oiut
cóż, pokochałam kogoś kto ma za sobą kontakty z wieloma kobietami, więc to że byłam dziewicą, że jestem i będę mu wierna, mnie nie ratuje

Gość to masz jak
ja ja poznałem dziewczynę która miała conajniej 5 facetów (tylu sam naliczyłem) i estem znia ponad rok jest mibardzo ciezko, nieraz patrze na nai jak na dziwke. Ona jest moja pierwszą.. i ma 21 lat :(

Gość heeeeeeeeeee
co za debilka, a wierzysz ze znajdziesz sobie prawiczka??? w jakim wieku ty zyjesz??? skad ty sie urwalas??? widocznie jakas niedojebana laska jestes i cie nikt nie chce heheh jestes zalosna a o prawiczku to se mozesz pomarzyc bo takiego nie znajdziesz glupia zacofana dziewucho pewnie ze wsi

Gość przy stole
:) O , jak miło:) Ferie, dzieci ze wsi po nocach nie śpią:) To nie jest kolejny temat o tym, czy ktoś jest dziwką czy nie., Tylko o tym, że trzeba dbać o zdrowie. I albo się szczepić, albo współżyc tylko z jednym pratnerem. I w dodatku ten partner powinien byc prawiczkiem i nie zdradzać. Do ostatniego wypowiedającego się... dziewczęcia?:O : Mam już chłopaka, jest prawiczkiem, nie musisz się o mnie martwić:) I nie jestem ze wsi, tylko z Warszawy;)🖐️