Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla mama

Do mam co maja wczesniaki ...

Polecane posty

To fajnie,że twój synek chce jeść niemiksowane jedzenie. Moja córeczka sama stara się jeść, ale większosć ląduje nie w buzi tylko na podłodze. Nie mówiąc, że najbardziej lubi mięsko i serki. Moja córeczka nie chodzi tylko biega, wszędzie jej pełno. Spuszczę ją na chwilę z oczu to muszę jej szukać, bo mała cwaniarka nie odezwie się jak ją zawołam. Niedlugo sama będziesz biegać za swoim dzieckiem.

Gość mama-wczesniaka
witajcie;; jestem tez mamą wczesniaka z 29tyg ciązy z wagą 1,250 gram i mój synek chodzić zaczął wieku 2 latek a z mową ma problemy do dzis;; teraz to juz duzy chłopak ma 8 latek i chodzi do szkoły o profilu specjalnym poniewaz w masowej szkole nie radził sobie;; bardzo bym chciala aby odezwali sie rodzice wczesniakow na mojego @@ lub moze ktos ma dziecko urodzone w roku 99;; pozdrawiam serdecznie;;

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja urodzilam w 36 tygodniu. Mała zaczęła zaczkowac jak miała 8 siadac jak miała 9 stawac przy meblach na 10 - 11 msc. Teraz mała ma skończony rok sama nie chodzi. Chodzi pięknie za jedną rękę. Wczoraj dopiro pierwszy raz wstała sama bez podtrzymywania. Wszystko zaczęła późno, ale nie ma się co martwic, bo jeśli byłoby cos nie tak to dziecko nie raczkuje. Co do jedzenia to wygląda to u nas tak: 8.30 śniadanie - 2 kanapki z wędliną serem i pomidorem, jajecznica parówka, omlet któraś z wersji. + 150 ml kako na mleku krowim 11 II śniadanie ( owoc, chleb w jajku, serek, jagurt) 14 obiad ( przeważnie z dwóch dań ( pomidorowa, pierś z kurczaka usmażona na maśle kartofel, buraczki) 17 coś słodkiego, albo kisiel, budyń, owoc, drożdżówka, albo sękacz - uwielbia go:) 19 kolacja, tak jak rano,zależy co jadła na śniadanie + 150 ml kako, albo mleka krowiego. Waży 10 kg i ma rok i tydzień.

Moja średnia córka miała 15miesięcy to dopiero zaczynała chodzić samodzielnie, a w 40 tyg się urodziła

Gość ucalele
Mam wczesniaczka z 36 tyg. Obecnie ma 10.5 miesiaca i chodzi sam na krotkich dystansach- to jest po ok 2m i pozniej znow na czworaki