Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Archipolo

MAMA-humanistka+TATA-umysł ścisły=DZIECKO????

Polecane posty

Gość Archipolo

Tak mnie jakoś naszło na takie równanie ;) i zarazem pytanie :P Jestem polonistką, mój mężczyzna architektem, ja miałam w liceum dwójkę z matmy :D a kochany zdawał dwa razy maturę z polskiego :D Zastanawiam się czy gdy będziemy mieć dzieci to czy będzie umysłem ścisłym czy humanista ;) Prosze o odpowiedzi doświadczone mamusie-obserwatorki :) Dzięki!

Gość Archipolo
Będą* ;)

Gość ma przejebane

Gość Archipolo
Hmm dlaczego tak sądzisz?

hmm pytanie \"inne\" (dziwne) no ale z zasady dziewczynkom lepiej ida przedmioty humanistyczne a chlopcom scisle

Gość buahahahaha
odpowiem Ci tak: mialam w szkole 5 z polskiego i 5 z matmy bylam na polonistyce a teraz jestem na kartografii (duzo zaawansowanej matematyki) i co? jestem jakas nienormalna??????? nie ma czegos takiego jak umysl scisly czy humanistyczny..

Gość Archipolo
No dziwne moze troche ale mysle ze ciekawe :) Na pewno jest to uwarunkowane czynnikami płciowymi ale tez w jakimś stopniu genetycznymi...No własnie, ale w jakim stopniu? :) Może ktoś zna jakiś fajny artykuł na ten temat :)

Gość Archipolo
Do buahahahah - widocznie jesteś bardzo zdolna :) Choć podobno prawdziwy humanista powinien być dobry i z matmy :) Mnie po prostu zastanawia czy własnie wśród przecietniakow, ktorzy sa dobrzy tylko w jednej z tych dziedzin, istnieje cos takiego jak dziedziczenie tych samych zdolnosci. No i w ilu procentach etc.

Gość buahahahaha
hmm tak sie zastanawiam jakto jest- mysle o swoich rodzicach matka- typowy kujon, miala 5 ze wszystkiego ale z roznych powodow na studia nie poszla w ogole tata- skonczyl prawo ale w sumie ma zdolnosci techniczne naprawde mi sie nie wydaje, zeby taki utarty i stereotypowy podzial na humanistow i umysly scisle istnial.. wydaje mi sie raczej, ze to wszystko bardzo indywidualna sprawa, sadze rowniez ze niewiele ma wspolnego z genami. bardziej zalezy od mozliwosci jakie dasz dziecku w czasie jego rozwoju, o atmosfere w jakiej bedzie roslo, jakie zdolnosci bedzie mialo szanse rozwijac. zdaje sie ze podobnie jest z IQ cos mnie na psychologii uczyli, ze wlasnie to nie zalezy od genow a od srodowiska, w jakim sie dorasta.

Gość też lubie modelki
inteligencj anie jest warunkowana genetycznie!! poczytaj co to genotyp i fenotyp

Gość o mammamijaaa
ale masz kobieto problemy !!! Idż do wróżki

Gość jusiek
czy to teraz jest istotne? kim będzie twoje dziecko trochę dziwne pytanko?