Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majalu

KIEDY NA NOCNIK?

Polecane posty

Gość majalu

Kiedy zaczac sadzac dziecko na nocniczek? Piszcie o swoich doswiadczeniach,porazkach i sukcesach!

jak najwcześniej!!!!! wiem z własnego doświadczenia mój chłopiec ma prawie 5 lat i dalej leje w pampersy sama piszę na tej stronie z prośbami o rady bo tracę rozum

Gość rzygowin
w wieku 1.5 roku

Gość sadzaj go
za kazdym razem jak spadnie

moj syn ma 8 miesiecy i chce mu teraz kupic nocniczek, ale tylko do robienia kupki. Widze kiedy on chce zrobic wiec bede sie starała zdazyc go posadzic na nocniczek... a czy mi sie to uda to sie zobaczy:) napewno nie bede go zmuszac, bo to za wczesnie. Dzieco swiadomie siada na nocnik gdy ma 18 m-cy.

Mój synek ma 10 miesięcy i od bodajże 2 miesięcy robi kupkę na nocnik. ( tylko i wyłącznie:) ) Z sikaniem jest różnie, ale zawsze jak go posadzę to coś zrobi mam nadzięje, że na wakacjach nauczę go już całkowicie.

Witam.moja corcia miala 10 msc kiedy zaczela robic kupy do nocnika,z sikaniem bylo gorzej bo miala 15 msc kiedy zaczela wolac.znam dzieci,ktore maja po 3-4 latka i jeszcze robia w pieluchy-wiec roznie to bywa,ale mysle,ze dobrze jest sadzac dziecko na nocnik wczesnie.

Gość elinova
Uważam, że przygodę z nocnikiem można rozpocząc jeśli tylko dziecko już samo pewnie siedzi Moja córeczka dostała na mikołaja nocnik od babci i zaraz tego samego dnia zrobiła kupkę na nocnik. Wiem, że to był tylko i wyłacznie czysty przypadek, ale starmy się ją codziennie sadzać i nieraz udaje jej się zrobić bądź siusiu bądź kupkę. Nie sadzamy jej na siłę. Siedzi dopóki ma ochotę. Uważam, że nie należy zmuszać dziecka do siedzenia na nocniku, bo tylko się je tym zniechęci.

Hej!! Moj starszy synek nie chcial rozstac sie z pampersem do 3 urodzin!!! Kupowalam przeroznenocniki by go zache´cic a on nic!!! Ktoregos razu poszlismy na basen i wzielam kapieluszki. po godzinie zrobilismy przerwe w zabawie i powiedzialam,ze trzeba zmienic pampersa. Udalam,ze nie wzielem drugiego na zmiane ale,ze mam majteczki. Na poczatku sie wzbranial ale jak powiedzialam: to idziemy do domu to odrazu sie zgodzil. Potem tylko mu zakladalam do spania przez 3 miesiace. Teraz moj mlodszy ma 15 miesiecy i tez nie chce siadac na nocnik :( Pewnie bedzie powtorka z rozrywki :(

Gość ataner
MOJ SYNEK MA DWA I POL ROKU.JAK MA OCHOTE TO POJDZIE SAM NA NOCNIK ALBO JAK NIEMA BARDZO OCHOTY TO POWIE ZE CHCE SIKU(Z KUPKA GORZEJ) ALE JUZ PARE RAZY BYLO TAK ZE ZROBIL KUPKE W PAMPERSA I SAM SIE PRZEBIERAL(TU SIE POWSTRZYMAM OD SZCZEGOLOW NIE TRUDNO SOBIE WYOBRAZIC CIAG DALSZY) NIC MI JUZ NIE JEST STRASZNE LUB DZIWNE....

Elinova ..moja córka też dostałą nocnik na mikołaja i zrobiła do niego tego samego dnia siku,zapewnie był czysty przypadek:):) Moją córe zaczełam sadzać na nocniku jak juz dobrze siedziała (jak miała ok.6 miesięcy,a dostała nocnik grający), więc strsznie się cieszyła, gdy widziała ,ze całą rodzina jej wiwatuje jak coś do niego zrobi:)potem sama załapała o co chodzi , a obecnie ma 19 miesięcy ,przynosi mi nocnik lub bierze za ręke do łazieni i woła\"e eee\" :)..na dodatke lubi\"posiedzenia\"i bierze ze soba baje i przesiaduje na kibelku czasami nawet 30 minut:D:D Pozdro

Gość majalu
Hej dziewczyny dzieki za rady 1 Moj synek ma 18 miesiecy i czytalam gdzies, ze miedzy 18 a 24 miesiacem zaczac sadzac,ale on jeszcze nie chce! Chyba poczekam,chociaz nocnik juz czeka i ciagle probuje bez skutku!

Moj ma 14 miesiecy, zaczelam go sadzac miesiac temu. Obowoiazkowo z rana jak tylko sie obudzi, po poludniowej drzemce i tak od czasu do czasu go sadzam. Juz zaczyna kojarzyc do czego to sluzy i jakos toleruje to siedzenie. Ale na poczatku tez sie prezyl, denerwowal nie chcial siedziec, wiec zawsze mu ukladalam obok mnostwo zabawek,, zeby go zajac i jakos wytrzymywal.

Gość sylaaa
moj maluszek nie chcial siadac na nocnik...wic kupilam nakladke na sedes i od razu sie nauczyl mial wtedy 2.5

Gość majalu
Jestesmy na topiku:PROBLEM Z ODSTAWIENIEM PAMPERSOW!

Mój maluch nie chciał korzystać z nocnika. Dopiero jak kupiłam mu grający nocnik to pokochał takie siusianie. Polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.