Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zofija82

Fitness a ciąża

Polecane posty

Gość Zofija82

Witam, mam pytanie, czy bedąc w ciązy w pierwszych tygodniach można chodzic na fitness, Staram sie o dziecko ale nie moge byc pewna ze jestem w ciązy przez te pierwsze tygodnie , nei chcialabym przestac chodzic na ćwiczenia ale z drugiej strony obawiam sie czy w tych pierwszych dwóch tygodniach gdy jeszcze nei wiadomo czy to ciaza moze jej sie coś stac od intensywnego treningu.

jako mama uważam że na razie powinnaś mimo wszystko poczekać .... te 3 tygodnie nie wpłyną aż tak radykalnie na Twoją figurę a spokój sumienia przy ewentualnej ciąży jest ważniejszy ...... jeżeli w tym miesiącu Wam się jednak nie uda to najelpiej zapytać swojego ginekologa... rozwieje Twoje wątpliwości .. a ze swojej strony zyczę powodzenia

ja tez uprawiam fitness od 2 lat .Dwa razy w tyg. Wiesz wydaje mi sie ze do @ czyli pewnosci ze ciaza jest to spo0kojnie mozesz chodzic....gdybym tak chciala sie powstrzymywac to staramy sie juz pol roku i przez ten czas wogole bym nie trenowala tylko sie zastanawiala .Jestem czy nie jestem.? Przecierz zawodowe sportsmanki trenuja nie tak intensywnie a w ciaze zachodza i dzieci rodza... Mysle ze najwazniejsza jest rozwaga.Jesli dobrze sie czujesz to nie ma co sobie odmawiac.No a jesli poczujesz ze czujesz sie inaczej lub zle...to wtedy poczekaj do ewentulanej @ i juz:)

ja również sądzę że możesz chodzić na fitness. JA w pierwszych tygodnich ciąży myślałam że mi się tyje bo za dużo jem więc codziennie robiłam brzuszki, przysiady, trenowałam na rowerku, marsz itp. Dopiero potem okazało się że powód mojego tycia jest nieco inny.

Gość Zofija82
Dzieki dziewczyny za odpowiedź, postanowiłam ze nadal bede chodzić bo jesli nei zajde przez kilka miesiecy to caly czas mam uważac. Bede tylko wybierała te zajecia mniej obciązajace i mniej wysiłkowe.