Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojojojojo

wycieranie noska

Polecane posty

Gość jojojojojo

jak nauczyć 4 latka wycierania noska do chusteczki? Tz. on wyciera do chusteczki ale nie potrafi dmuchnąć :/

Gość buka poka
Zatykasz jedną dziurkę i każesz dmuchać. Tyle to zrozumie nawet dwulatek.

Gość jojojojojo
problem w tym ze to jest uparty 4 latek i jak mu tłumacze to on zaczyna płakać wrzeszczeć że on nie umie i koniec i że nie będzie!!!

Gość buka poka
Ja tlumaczyłam mojemu synowi, że jak kozy nie wyjdą z nosa, to zostaną mu w głowie (uproszczone wytlumaczenie problemu zatok) i będzie go bolala głowa. Podziałało. Zawsze można jeszcze w nagrodę zrobić coś fajnego.

Ja wiem,ze to moze malo przyjemne ale lekarz ostrzegal mnie przed tym by dzieci dmuchaly nosek. Nie wiem czy dobrze to opisze ale podvzas dmuchania wytwarza sie wysokie cisnienie i moze uszkodzic sluch. Wiem,ze moj syn jak dmuchal to mowil,mama nie moge bo mi uszka satyka-wiec to potwierdza teorie naszego laryngologa. Lepiej by wycierac tylko to so samo wyjdzie areszte to najlepiej by (okropne ale prawdziwe) Robily tak jak niektorzy faceci na ulicy-wciagnac i wypluc. Przepraszam za te obrzydliwosci. Jawyieram malemu tylko toco jest na zewnatrz. Czekamy na usuniecie migdalow i mam nadzieje,ze bedzie lepiej. Jesli chcesz jednak by dmuchal to powiedz by sprobowal nadmuchac balona noskiem. Dziala Pozdrowienia!

Gość buka poka
Nie będę dyskutować z laryngologiem, ale wiem czym kończy się, gdy nie wydmucha się porządnie nosa. Dziecku nie będzie się chciało co chwilę wycierać i zacznie wciągać. Sama mam problemy z zatokami i jestem przewrażliwiona na tym punkcie.

A ja kupiłam specjalną rureczkę, którą się wkłada do noska i dziecko dmucha. Bardzo polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.