Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwonaa

bakterie coli w ciąży

Polecane posty

Witam przyszłe i obecne mamy. Pomóżcie mi rozwiać moje wątpliwości.Jestem w 8 tyg. ciąży i mam od kilku dni jakiś stan zapalny pochwy. Miesiąc przed ciążą leczyłam się na bakterie coli i boję się aby one nie wróciły. Do lekarza jestem zapisana dopiero za 2 tyg. Byłam dziś u niego ale nie mógł mnie już przyjąć. Wiecie może czy bakterie coli mają jakiś wpływ na rozwój dzieciątka. Myślę że napewno mają i dlatego boję się czekać na wizytę te 2 tyg. bez żadnego leczenia. Dodam że dopiero za 2 tyg. na tej wizycie kontrolnej będę miała wyniki posiewu z pochwy. Ale czy moja dzidzia może tak czekać? Pozdrawiam.

ja jestem w 9 miesiącu ciąży i też mam te bakterie,dostałam antybiotyk AUGMENTIN-3x1 tabletka dziennie.Najlepiej jak pójdziesz do lekarza rodzinnego,wiem,żw na poczatku ciąży nie wolno zażywać wielu lekarstw,ale....lekarz zdeyduje.

Gość Natalia M
Lepiej zazywac lekarstwa ,niz spowodowac inne kompliakcje, oczywscie jak ci juz je lekarz zapisze to zapytaj czy aby na 100% nie sa teratogenne,jeszcze mozesz sie w aptece dopytac ,czy nie ma lepszych lekow...nei musisz sie bac, ale potraktuj to powaznie:)

Gość mamuska 201
ja tez miałam stan zapalny ale lekarz odrazu mnie przyjął i zapisał recepte ja bym radziła jeszcze raz isc do lekarza bo sama tego nie wyleczysz