Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuchaooo

Początek sztucznego karmienia-jakie mleko i kaszka

Polecane posty

Gość mamuchaooo

Synek niedługo skończy 9 miesięcy. Jego posiłki wyglądają następująco: 10 deser owocowy 11-12 pierś jako posiłek i usypiacz 14-15 zupka z mięsem lub z połową żółtka 16-17 pierś jako usypiacz 18 soczek 19 pierś ale niedużo 21 pierś i usypiacz w nocy od dwóch miesięcy śpi niespokojnie(ząbki)budzi się często i nieregularnie (co godzinę, co 3 godz) domaga się piersi i szybka z nią zasypia. Na dobre budzi się między 7-9. Dodam że wcześniej tj. do siódmego miesiąca spał bardzo ładnie, po piersi o 21 budził się między godz 4-6 zjadł i zasypiał dalej do 7-8. Chciałabym na noc podać sztuczne mleko z kaszką. Nie wiem jakie mleko byłoby najlepsze? jaka kaszka? co proponujecie?

Witam! moje małe mają teraz prawie 8 miesięcy i od 5 miesiąca są karmione mlekiem sztucznym. Najpierw kupowaliśmy Humanę. Maluchy miały wzdęcia ale niewielkie. Zmienilimy mleko na NAN i generalnie nic sie nie zmieniło - słyszałam tylko że Humana i tak jest najlepsza. Radziłabym HUMANĘ WZBOGACONĄ O KLEIK RYŻOWY NA POCZĄTEK jezeli taka istnieje, NAN jest ( NAN 2R, 3R).Lub kupić poprostu kleik ryżowy lub kukurydziany i dodawać do mleka.A potem wprowadzić kaszki nestle albo bobowita tylko w kolejności od początku- czyli najpierw te oznaczone od 4 miesięca i tak dalej.....Oczywiście można to robić szybciej niż normalnie. POWODZENIA

ja na noc stosuje bebiko z kleikiem ryzowym. Dziecko wytrzymuje bez jedzenia od 20-tej do 5-tej rano.

Ja polecam super książkę z całym schematem żywienia dzieci do 2 roku życia. Dużo rad, przepisów i przykładowych jadłospisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.