Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotny2007

zasilek dla bezrobotnych uk??

Polecane posty

Gość bezrobotny2007

czy ktos moze byl lub jest w podobnej sytuacji jak ja, przez ponad 2 lata pracowalem na kontrakt- full time w pewnej firmie, jednak z pewnych powodow od kilku dni nie pracuje juz tam i mam pytanie czy ktos orientuje sie czy przysluguje mi jakis zasilek dla bezrobotnych, dodsam, ze praca legalna i wszystko zwiazane ze sprawami urzedowymi pozalatwiane

Gość od jurta
a jestes rezydentem rezydentem???? jesli tak to nie bedziesz mial z tym problemu

Gość wydaje mi sie ze tak
zwlaszcza jak szukasz pracy. zadzwon/idz do job centre, tam ci na pewno powiedza jak to dokladnie wyglada

Gość bezrobotny2007
a co rozumiesz pod pojeciem rezydent, bo jezeli chodzi o jakis dokument to go nie mam, ale pracowalem legalnie, mam home office, national insurance number, wiec z tego co ja wiem to juz jestem rezydentem

Gość smutnoczynie
za cholere nie moge znalezc tego formularza EEC1 dla rezydenta

Z tego co sie orientuje, to wcale nie musisz byc rezydentem aby przyslugiwal Ci zasilek socjalny, wystarczy, ze pracowales przez rok w UK. Teraz przysluguje Ci pomoc Councila, idz tam i zapytaj sie o benefits. Powiedz, ze straciles prace i szukasz nowej, ale potrzebujesz srodkow na zycie. nie powinienes miec problemow z dostaniem pieniedzy. Council oplaca mieszkanie i rachunki, plus daje chyba £54 tygodniowo na jedzenie. Koniecznie zapytaj! 🖐️

Gość bezrobotny2007
dzieki, dzis wybieram sie do roznych instytucji to zapytam co i jak

Gość bezrobotny2007
zasilek mi przysluguje, juz wiem co i jak, dzieki za wszelkie porady

bzdura, nie musisz byc rezydentem na papierze, po roku czasu przebywania w UK automatyczne masz nadany status rezydenta, zasilek ci przysluguje okolo 200 funtow na miesiac... takze cale g.. ale mozesz sie starac i council benefit i o housing benefit, tu masz wszystko wyjasnione http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/Customers/WorkingAgeBenefits/Jobseekerallowance/index.html

zeby dostac dom z councila trzeba byc albo samotnym rodzicem albo refuge..chyba ze ktos ma zajebiste szczescie;) powodzenia!:)

Ale z tego co wiem, to council oplaca ci tez mieszkanie jesli nie masz na nie kasy. Moj kolega dostal benefits bo poszedl i powiedzial, ze nie moze pracowac, bo chce sie uczyc w collegu. Kolega jest Portugalczykiem, oplacaja mu mieszkanie, rachunki plus daja chyba wlasnie 54 funty tyg. na jedzenie.