Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

polonista proszony o pomoc!!!! pilne!!!!!!!!!!!

Polecane posty

witam mam problem otz nie pamietam dokladnie tematu mojej prezentacji wiem ze mam motywy sądu ostatecznego w literaturze i sztuce, dla pewnosci chcialam sprawdzic w spisie tematu jak moj temat dokladnie brzmi no a tu zobaczylam bardzo podobne tematy no i nie wiem czy tresc mojej prezentacji powinna byc rozna do tych tematow czy to nie ma znaczenie . no a jezeli nie ma znaczenia to po co wogole są takie podobne tematy jeden to *87. Różne ujęcia motywu Sądu Ostatecznego w literaturze i sztuce. Odwołaj się do wybranych przykładów. *11. Motyw Sądu Ostatecznego w literaturze i sztuce. Omów zagadnienie na wybranych przykładach. no i badz tu czlowieku mądry

w pierwszym temacie masz pokazac RÓZNICE w pokazaniu tego motywu w drugim tylko opisac motyw . Ogólnie temat pierwszy jest trudniejszy.

no ale tak na chłopski rozum to jezeli bylby 2 temat czyli musze opisac sąd ostateczny ...... to i tak te motywy bedą rozne , bo jeden pisarz to tak przedstawi a inny inaczej

Gość hiszpaneczka
Ktos kto robil DOKTORAT pisze RUZNIE i STUDETAMI ?????? Ja jestem juz 3 rok poza granicami kraju, nie mam czestego kontaktu z ksiazkami polskimi i prasa,,,Ale TAKIE BLEDY ORTOGRAFICZNE WOLAJA O POMSTE DE NIEBA !!!!!!!!!!!!

nie to nie to samo, w drugim temacie po prostu opisujesz to co pisze w danej ksiązce..mówiac w prost \" lejesz wode\" szybko,bez kombinowania itp w pierwszym temacie nie skupiasz sie na jednym,pozniej drugiem i trzecim tekscie.Tutaj patrzysz na całosc Móiwsz \"tu było tak ,jednak w tym odeśzli od tego a tutaj wogole tego nie ma\". trzeba w to włozyc więcej pomysłowości.

no i najgorsze to to ze ja mam raczej ten 1 temat , a mam juz gotowa prezentacje i nie wiem czy teraz bedzie mi pasowac, co prawda mam :apokalipse sw. jana, przyklady apokalipsy spelnionej herbert u wrot doliny, różewicz"powrot", sąd ostateczny w komiksie , obraz memlinga , no i bede jeszcze cos miala z muzyki i filmu , tylko teraz boje sie zeby komisja nie wyjechala mi z tekstem ze praca nie na temat:/

polonista_: jaja se z nas robisz, prawda? Nie może przecież być prawdą, że polonista pisze \"rużnie\" (może miał być: \"rożen\"?) i \"sprubuję\", o kreatywnej składni i interpunkcji nie wspominając.

mogłas pojsc do polonistki zeby Ci to ywtłumaczyła a nie teraz jak masz wszystko gotowe zaczynają sie wątpliwośc...... ja dopiero dziś swoją zaczne :) zreszta nei ma co sie martwic, komisje tak naprawde mało co to obchodzi i tak uczenie nie zwracaja uwagi na polski ustny

15 min, jak myslisz to co mam bedzie pasowalo do tego 1 tematu?

ja mam różncie w pokazaniu motywu rycerza... planuje zrobić to tak : przedstawic cechy rycerza sredniowiecznego,patos rycerski a następnie przejsc do przykładów - Roland jako wzór rycerza,pozniej powoli odbiegam od wzoru : Tristan- jako rycerz sprzeciwiający sie królowi, Makbet jako rycerz który zatracił wartosci prawdziwego rycerza,Don Kichote- jako szalony rycerz moze jeszcze kilka przykładów, narazie to taki szkic

Gość podnoszeeee

Gość smutna Pusia 140 kg
jestem gruba i noszę okulary :-)

Gość Kargil
pusia witaj w klubie