Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mizerna

zelowe czy porcelanowe.pomocy

Polecane posty

Gość mizerna

jakie najlepiej zalozyc sobie tipsy porcelannowe czy zelowe.

Gość kasiulka11
Pierwszy raz słyszę o porcelanowych, żel kiedyś miałam fajna sprawa, są też akrylowe ale osobiście ich nie nosiłam to nie wiem.

akryle-beznadzieja, ja miałam przez 3 tygodnie i zmasakrowały mi paznokcie. Teraz czekam aż moje zdrowe odrosną

ja stawiam na zelowe-niby porcelanowe sa twardsze,a wiec mniej lamliwe.jednak w praktyce oznacza to,ze jesli walniesz gdzies paznokciem i sie zlamie,to moze zmasakrowac twoj wlasny! natomiast dobrze zalozone zelowe sa wlasciwie tak samo trwale,a jesli polamiesz to najczesciej bez szkody na naturalnej plytce. jestem manicurzystka od ponad roku i zawsze robie zelowe,porcelanowe i akrylowe \"przerabialam\" tylko kilka razy na kursie i moja nauczycielka sama mi odradzala pracy na nich

Gość mizerna
szkurcze widze ze nadal mam problem z tymi pznokciami............nikt nic niewie o porcelanowych.doradcie mi jakie mam zrobic????????????????

Gość mizerna
agais powiedz mi a jak porcelanowe odchodza od paznokcia to czyja jest to wina,moja czy kosmetyczki

zdarza sie,ze ktos ma paznokcie,od ktorych odpada akryl,lub zel,lub porcelana,a inny rodzaj-trzyma sie dlugo. nie wiem czemu,ale fakt,ze tak bywa. sa tez babki,ktorych nic sie nie trzyma,pomimo swietnie wykonanych paznokci. jednak sa to rzadkie przypadki. najczesciej problem tkwi w nieumiejetnym klejeniu tipsow,nieumiejetnym/niedokladnym nakladaniu zelu,lub w zlej jakosci zelu(porcelany) paznokcie powinny sie trzymac 2-3 tygodnie bez szwanku,potem moga zaczac odpadac jesli rosna szybko i plytka bez zelu osiagnela pelne 2-3 milimetry.

Gość mizerna
ahato juz wiem.bo tak naprawde to ja mam zalozone porcelanowe i jestem z nich nie zadowolona bo juz po tygodniu mi sie odkleilyi to juz 2 raz i niewiem co mam dalej robic czy zmienic kosmetyczke czy poprostu zmienic na zelowe.

mi po akrylach na koncówkach paznokci porobiły się takie prążki brązowe i ogólnie pazurki bolą, już im nie zafunduje takiej tortury. Jedynie żele ale nigdy akryl

Gość mizerna
czyli stawiacie na zelowe.a jak ja zakladalam porcelanoe to tak wszysc chwalili.cos czuje ze niedlugo spowrotem bede musiala miec swoje paznokcie.bo jak nadal bede miala problemy z tymi pazurkami to sie wykoncze.dzieki.