Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witusia

PLASTYKA POCHWY

Polecane posty

Gość witusia

Dziewczyny Zwracam sie do Was z prośbą o radę. Mam problem tzw. "luźnej pochwy". Zawsze byłam "szersza" bo np. mój pierwszy raz był bezbolesny i nie było problemów z penetracją i gdyby nie fakt, iz mąż wiedział, ze jestem dziewica i kilka kropel kwi na przescieradle to sam by sie nie domyślił. Mąż ma członek sredniej wielkości ok. 17 cm dł. i 15 cm obwodu i dla mnie był to super rozmiar. Świetnie nam było w łożku i obpoje czerpaliśmy z seksu satysfakcję. Niemniej rok rocznie cięzej mi było dojść bo jakoś słabiej czułam męza i On w niektórych pozycjach też mnie nie czuł. Teraz 5 lat od rozpoczecia współzycia jest tragedia. Rok temu urodziłam dziecko, co raczej nie miało wpływu na szerokośc pochwy bo miałam CC ale i tak jest znaczna różnica niż przed zajściem w ciaże. Teraz poprostu męza nie czuje w ogóle a On mnie. :( Jak sie kochamy od tyłu to wystarczy, że włozy penis a moja pochwa odrazu napompowuje sie powietrzem. :( Od 6 miesiecy ćwicze mieścnie pochwy. zaciskam je podczas oddawania moczu i podczas stustunku ale jak do tej pory nie widze nawet znikomych rezultatów. Zaczełam sie poważnie zastanwaić nad plastyką pochwy. Tylko naczytałam się, że tam tna i pęcherz moczowy i odbyt i pochwe... Plastyka pochwy to to samo co plastyka krocza??? No i czy przy plastyce pochwy zwężają tylko wejście czy całą pochwe... bo jeśli samo wejście to to sie mija z celem... co z tego ze zweża mi wejscie jak w środku i tak będę luźna. :( Proszę o pomoc dziewczny, które przeszły ten zabieg i wytłumaczenie jak to wyglada w praktyce? Czy moge liczyć na NFZ czy tylko prywatnie? I bardzo prosze o wstyrzymanie sie od złośliwych komentarzy bo to dla mnie naprawdę duzy i wstydliwy problem.

Gość też chętnie sie dowiem
:(

Gość Natalia M
CZeść z tego co wiem wykonywana jest na NFZ jeśli dojdzie do jej mechanicznego uszkodzenia bądż ,jeśli osoba nie ma jej prawidłowo wykształconej. Polecam zrobic sobie przerwe w sypialni,choc z pewnoscia jest to trudne, jesli po 2 tygodniach zaczniecie wspolzyce i pochwa okaze znow normalna,to wspaniale,jesli nie porozmawiaj z lekarzem. Dobrze ze cwiczysz,cwiczenia pomagaja, techniki sa rozne ,mnie uczono w ten sposob: - robiac siku zatrzymaj strumien ,potem znowu pusc -cwicz tak dlugo az bedziesz mogla zupelnie zacisnac miescnie bez zmiany wyrazu twarzy w roznych miejscach -jesli mozesz to wprowadz palec do pochwy i zacisnij na nim jej scianki,choc moze wydawac sie glupie,to najlatwiejszy sposob -nie radze stosowania tamponow w ym czasie, wogole niektorcyh pozycji przez jakis czas ,by nie rozciagac jej nadmiernie... Troche to pewnie skomplikowan e,ale dasz rade.

Gość też mi to grozi
lekarka powiedziała,że grozi mi wypadnięcie pochwy i radziła iść na plastykę pochwy.Jest to zabieg refundowany,jeśli są wskazania medyczne.Mi powiedziała,że najpierw lyżeczkują,póżniej trzeba przejść badania w kierunku raka no i siup.Też chciałabym się czegoś więcej dowiedziec od kogoś ,kto to przechodził.

Gość uuuuuuuuups