Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saile

endometrioza

Polecane posty

Gość saile

czy jest ktos kto choruje na endometrioze????

Gość saile
jak ktoras z was choruje albo znacie kogos to chetnie nawiaze kontakt

Gość azile
zmienilam pseudo

Hej Ja też choruje na endometriozę. Dwa miesiące temu miałam usunięte dwa torbiele. Po operacji brałam danazol ale muszałam go przerwać ponieważ mam złe wyniki badań. czekałam

Ja obecnie jestem po laparoskopii i wykryto u mnie endometriozę II, biorę właśnie DANAZOL i obawiam się trochę o swoje drowie jak przeczytałąm ulotkę. Ale jeśli ma mi pomóc. choruję już od 10-15 lat na jajniki więc jeśli chcecie jakiej s porady to piszcie pomogę. Mam już szeroką wiedzę na te tematy :(

Gość toffi83
witajcie. Jestem już 7 lat po operacji torbiela na jajniku, wraz z którym usunieto mi kawałek prawego jajnika. Dlatego do momentu aż będe starała się o dziecko zmuszona byłam łykać tabletki antykoncepcyjne. Teraz zostałam mężatka i zaczynam starania o maluszka, odstawiłam tabletki i organizm mi szaleje. Mam nadzieję, że będzie ok i nie wznowi mi się paskudne choróbsko. Trzymajcie sie ciepło i znajdzcie dobrego lekarza. Mój były ginekolog doprowadził iż torbiel miał 12 cm wielkości!!

CZESC, JA TEZ JESTEM PO OPERACJI- MIALAM NA JAJNIKU LEWYM 6 CM GUZA. POTEM ROK DANAZOLU A TERAZ TABLETKI ANTY CAŁY CZAS.O EFEKTACH KURACJI DOWIESZ SIE, JAK ZACZNIESZ SIE STARAC O DZIDZIUSIA, BO WTEDY EWENTUALNE ZROSTY SIE UJAWNIA... MAM NADZIEJE, ZE MNIE TO NIE SPOTKA...

hej!!3 tyg temu mialam laparoskopie i wykryto u mnie endometrioze III...od jutra zaczynam brac Orgametril...boje sie, bo znowu przybedzie mnie tu i tam:(a juz sie cieszylam, ze troszke mnie ubylo...jesli mozecie, to powiedzcie mi, czym rozni sie Orgametril od Danazolu??czy Danazol jest lepszy??bo moj lekarz jest troszke starej daty, ale za to jest wybitnym specjalista od endo...z gory dziekuje!!i pozdrawiam!!

Hej Ewelka! Szczerze mówiąc nie wiem jak jest różnica pomiędzy danazolem a orgametrilem. Lekarz prawdopodobnie przypisał Tobie ten lek ponieważ dobrze przyswaja go Twój organizm. Ja brałam danazol tylko przez 2 miesiące i musiałam przerwać, gdyż miałąm bardzo złe wyniki badań(bradzo obciążył mi wątrobę. Pozdrawiam

Gość taka00ja
pierwsze bóle brzucha miałam gdy skończyłam 13 lat wycięto mi wyrostek i stwierdzono że to jednak nie To bolało tylko..."coś z przydatkami" wtedy też dostałam pierwszą @ . po jakimś czasie bóle znów wróciły po roku znaleziono torbiel po prawej stronie w okolicy jajników . operowano mnie i usunięto mi...nazwany wtedy przez lekarzy "krwiak" z jajowodu i wcześniej nie widoczną na usg i wogóle nie odczuwalną torbiel z lewego jajnika. po trzech miesiącach wróciłam do kliniki na operacje nr 3 wtedy znów pozbyto sie krwiaka z jajowodu i wycięto mi prawy jajowód w celu zapobiegnięciu odnawiania się krwiaka. pomogło na kilka lat chodź @ nadal były bolesne krwiaków ani torbieli nie było. w gródniu roku 2006 zgłosiłam się na konkretne badania z powodu nawrotu okropnych bóli podczas usg wspaniały pan doktor stwierdził że chyba mam podwójną macice (co później okazało się bzdurą) a nawet zobaczył ciąże pozamaciczną przez co znów trafiłam do szpitala po badaniach okazało się że nie jestem w ciąży i że to torbiel znów po stronie prawej pomagały mi zastrzyki (dolargan+ ketonal)i przyszedł czas na operacje nr 4 okazało się że mam okropne zrosty i "torbiel czekoladową" później (głupia :( )zaniedbałam tą sprawe nie odebrałam wyników histo i nie wiedziałam że mam endo niczym tego nie leczyłam bóle były znów bardzo mocne brałam 2 ketonale 100 dziennie i czasem było mi mało bo tabletka pomagała na równe 10- godz . wyniki odebrałam w czerwcu lekarz stwierdził że endo została usunięta i przepisał mi zwykłą provere zmieniłam lekarza "dzięki któremu" 22.08 wzięłam depo provere. ogólnie czułam sie dobrze kończy się czas działania depo i będe czekać na @. boje się tych bóli znacie coś dobrego na to? czy któraś z Was miała coś podobnego a jednak to urodziła dziecko?

Gość taka00ja
a teraz mam aż 22 lata ;)

Gość nikusia26
witajcie dziewczyny ja tez mam endometrioze i bóle przy tym okropne razem z biegunką.za 2 dni jade do wrocka do lekarza na konsultacje miesiąc temu byłam u niego przepisał mi orgamentil i czułam sie okropnie po tych tabletkach,w 2004 miałam ciąze martwą w 2006 ciąze peknietą pozamaciczna a w 2008 torbiela na jajniku boje sie kolejnej operacji jestem załamana;-(((