Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowniczy łazienki

Panny, które marzą o wymarzonej łazience -

Polecane posty

Gość Budowniczy łazienki

Dzień dobry. Jestem facetem, który musi zaprojektować i urządzić łazienkę. Jest mi jednak niesporo. Urządzanie łazienki dla mężczyzny, to troszkę tak, jakby musiał on zabawiać się sam ze sobą. Dlatego proszę zebrane tu koleżanki o pomoc. Każdy, dobry pomysł, będzie mile widziany. Dane techniczne: 1. Powierzchnia łazienki - 14 m2. 2. Pomieszczenie łazienki jest połączone z pomieszczeniem suszarni. 3. Łazienka jest położobna na piętrze i ma duże okno, z którego roztacza się bardzo piękna i dalea panorama. 3. Pralka do prania może się znajdować w łazience, bądź w suszarni. Zapraszam do współpracy. Liczę na kobiecą wyobraźnię i fantazję.

Gość Budowniczy łazienki
piszcie bo sie wkurzę z rana

Gość agata---
daj jakas wielka wanne duze lustro dobre oswietlenie

Inspiracje kolorystyczne: http://www.opoczno.com/index2.php?id=59 kolekcje Organic, Latte, Esmeralda Pralka zdecydowanie w suszarni. Konieczne osobna kabina prysznicowa i osobna wanna. Najlepiej wolnostojąca, na nóżkach - ale tylko, jeśli faktycznie udałoby się zrobić wrażenie przestrzenności i ... gdyby mozna było zrobić tak, żeby leżąc w wannie patrzeć przez to okno. Chyba trzeba byłoby ją podnieść?... Jakoś nie widzę. Rośliny żywe obecne! Podłoga - jeśli kafle, to chętnie podgrzewane (wiem, wiem, mało praktyczne rozwiązanie, ale nie ma nic przyjemniejszego, jak wyjście spod prysznica na ciepłą podłogę :-P ). Jeśli jest taka opcja - to specjalne drewno, ciemne. Drewno zawsze jest dość ciepłe, jako materiał. I jest chyba jakieś takie specjalnie impregnowane. Tylko - koszta. Ale to chyba sprawa drugorzędna? ;-) Pozdrawiam ciepło, \"Saszka\", RzW PS. Zaraz pewnie przeniosą ten wątek na inne forum. ;-)

Gość Budowniczy łazienki
Cześć, kol. Niedźwiedź. No właśnie, troszeczkę to dziwne. Sądziłem, że zaraz zleci się całe stado panien i zabiorą się za robotę. A tu, jak na razie, tylko my dwaj oraz jakiś marny "podszywacz".

Gość Budowniczy łazienki
Dziękuję, agata, za rady. Ale one są znacznie zbyt ogólne. Prosiłbym o konkrety.

Gość Budowniczy łazienki
Ryba, komunikuję, że podłoga będzie podgrzewana na całej powierzchni. To nie fababeria ale świadomy wybór. Planowane jest na zupełnie poważnie ogrzewanie podłogowe, zresztą nie tylko w łazience, ale i w całej chałupie. Jest to związane z wyborem sposobu ogrzewania, a mianowicie pompy ciepła. Temperatura posadzki w łazience może wyniosić nawet ok. 25-27 stopni.

Gość Budowniczy łazienki
Pralkę się da do suszarni.

ja wiem tyko jedno...najgorsze co moze byc to jasne kafelki na podlodze..wiecznie trzeba latac ze sciera:O

Gość Budowniczy łazienki
I jasna fuga na posadzce, to nieporozumienie :-)

Gość Budowniczy łazienki
Przyglądaj się, kol. NIedźwiedź i kopiuj. (W następnym rzucie zajmiemy się kuchnią. O niej także trzeba pomyśleć).

Gość agata---
Budowniczy łazienki potrzebny bylby plan lazienki i jej ksztalt;)

Gość Budowniczy łazienki
Ale co Ty chcesz z tego drewna zrobić, Ryba?

Gość Budowniczy łazienki
Wiesz co, Ryba, wanna na poziomie okna to jest nierealność. Parapet okna na poziomie 80 cm. Można by sobie wprawdzie wyobrazić postument wysoki na metr, ale trzeba by jakiejś drabiny używać. Rozwiązanie nebezpieczne, piąć się po mokrych kachelkach tam i nazad. Musiałbym uzrboić łazienkę w komplet kasków ochronnych oraz wykupić stosowne ubezpieczenie. :-) Chyba że wstawić wannę pionowo.

Gość Budowniczy łazienki
Na podłodze będą kafle, Ryba. Z tacji ogrzewania. Drewno jest najmniej stosowne. Drewno jest izolatorem i "trzyma" ciepło na uwięzi.

Kuchnia - planujesz \"wyspę\", według najnowszych trendów? ;-) Nie byłby to zły pomysł, zwłaszcza, że nawiązuje do dawnego kształtu kuchni, gdzie większość operacji wykonywało się nie \"pod ścianami\", ale właśnie na ogromny \"stole operacyjnym\", do którego był dostęp z każdej strony. ;-) I to byłoby chyba na tyle z moich porad. ;-)

To ciemniejsze kafle, choć trochę imitujące drewno. Opoczno ma taką ciekawą propozycję, spróbuję znaleźć. Z tą wanną - dlatego mówiłam, że to raczej nierealne... ;-)

Gość BIDET MUSI BYĆ

Gość Budowniczy łazienki
I pisuar.

Gość Budowniczy łazienki
Wymiary łazienki. Sa dwa warianty. 1. 14,1 m2 - 2,93x4,85 m; 2. 15,3 m2 - 4,38 x 4,50 m.

A, i jeszcze w kwestii kafli ściennych - nie myślałeś może o kilku ciekawych \"dekorach\"? Tylko nie takich, jak proponowane w kolekcjach - myślę raczej o takich np. z Barcelony, kupionych w sklepie pamiątkarskim, z motywami Gaudiego. Kiedys komuś coś takiego tez proponowałam, bo miał pod ręką - piękny efekt. :-0

Gość Budowniczy łazienki
O kuchni, Ryba, jeszcze nie myślałem. Zobaczy się. Ale sprawa także pilna, ze względu na to ogrzewanie. Zanim się przystąpi do projektu ogrzewania, kuchnia musi być już w rozumie "zorganizowana i umeblowana".

Gość Budowniczy łazienki
Ja jeszcze nic ne myślałe, Ryba. Ja do tej pory się tłukłem z atrystą o symetrie, elewacje, schody i okna. Teraz dopiero mogę zająć się szczegółami.