Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowniczy łazienki

Panny, które marzą o wymarzonej łazience -

Polecane posty

Rybko, AutoCad nie jest trudny, a sporo z nim zabawy. Jeśli miałabyś kiedys możliwość skorzystania z niego, gorąco polecam, tak dla relaksu :). Odpowiadając na pytanie, jestem w pewien sposób powiązana z architekturą krajobrazu, a czkolwiek architektem nie jestem, a co do reszty, to interesują mnie takie rzeczy, ale podobnie jak Ty na papier mych pomysłów bym nie przelała ;).

Gość Nadzieja kobiet
:-) I ja ich także nie pamiętam, "Autorze topiku", pomimo, że sam je wymyślałem.

Gość Nadzieja kobiet
Ryba, nie wygłupiaj się. Proszę, pomóż mi. Będę miał jeden porblem z głowy. A jak kiedyś do mnie przyjedziesz w gości, poczujesz się w łazience na pięterku jak u siebie :-)

Gość Nadzieja kobiet
"Człowieku z Księżyca"... nasza znajomość sięga dość dawnych, internetowych czasów. :-) Kto Ty jesteś?

Budowniczy - nie pamiętam, czy sie wtedy udzielałam, ale pamiętam Cię pod takim nickiem, opowiadałeś wtedy o budowie domu na Mazurach, stąd Cię skojarzyłam. A zasadzie ujawniam się pod tym nickiem, czasem pod \'Inkwizycja\'. Innych nie używam :)

Gość Nadzieja kobiet
Hmmm, gratuluje pamięci, "autorze topiku" :-)

Gość Nadzieja kobiet
Mi także, ale ja cierpię na postępującą sklerozę :-(

Gość Krajzega
Co to? Koniec z pomysłami na moją łazienkę?

Gość Nie wolno ale można
Dzień dobry. Problem łazienki nie został rozwiązany. A więc?

A więc należy ruszyć głową i wybrać coś z rzucanych tutaj różnych propozycji i zacząć opracowywać detale. Ale... w zasadzie po co od razu detale? Jak rozumiem, do projektu ogrzewania konieczne jest jedynie umiejscowienie umywalki, sedesu, wanny i kabiny prysznicowej. Cała reszta w zasadzie bez znaczenia - póki co. ;-) (Wycieczka po składach mi się odsunie, mam gościa w weekend! :-D )

Gość Nie wolno ale można
Masz zupełną rację. Nie o detale chodzi, ale o liczbę urządzeń i ich rozlokowanie w łazienkach oraz kuchni. Przesunięcie zwizytowania magazynów zostało przeze mnie przyjęte do wiadomosci ze zrozumieniem. Z tego co wiem, to nie ja będę tym gościem.

Gość Nie wolno ale można
Zatem, Ryba, to napewno nie będę ja Twoim łikendeowym gościem. Tym bardziej, że taki ze mnie doktor weterynarii, jak z koziej dupy rajzetasze.

Gość Polifonia_na_czterech_strunach
Dzień dobry. Problem łazienki stał się bardzo pilny. Przypominam: powierzchnia pomieszczenia łazienkowego - 14 m2. Okno się nieco powiększyło, ale nie ma mowy o przerobieniu go na drzwi tarasowe. Do rozwiązania jest: 1. Jak ta łazienka ma wyglądać? 2. Jakie powinna mieć wyposażenie. Apeluję o poważne propozycje.

Witaj, Sasza, przed polożeniem ogrzewania podłogowego musisz tylko zaplanować, gdzie będzie wanna i kabina prysznicowa. A, czemu problem rozplanowania łazienki jest tak istotny już dziś ?

Właśnie o to chodzi, moja miła Melanio. Trzeba wiedzieć, co i gdzie będzie stało. To samo zresztą dotyczy kuchni.

Sasza, ja wiem, że dobrze wiedzieć wcześniej, ale ma to znaczenie w przypadku, gdy musisz się liczyć z każdym centymetrem albo gdy masz jakąś idee fixe, dla której muszą być spełnione pewne warunki. Np, gdybyś chciał mieć podłogę brodzika na poziomie podłogi, wtedy tak, bo musisz wcześniej przewidzieć, co będzie pod spodem. Brodziki z podłogą z płytek często po czasie przeciekają .

:-) Mam tego świadomość, Melanio. Właśnie chodzi o idee fix. Muszę szybko znieść kwadratowe jajco, jak łazienka i kuchnia mają wyglądać.

Sasza, ja już muszę się zbierać do pracy. Kawa wypita. A Tobie życzę dobrych pomysłów. Jest kilka zasad, wg których planuje się pomieszczenia kuchenne i łazienkowe. Są to proste zasady. Zmykam

:-) Zasady, moja Melanio, to ja znam. Wiem, jakim regułom powinno podlegać urządzanie kuchni. To samo dotyczy łazienki. Ale to wszystko, to za mało. Ja muszę sobie zrobić projekt z detalami. :-) Udanego dnia życzę.