Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdwajające paznokcie

utwardzacz do paznokci-pytanie

Polecane posty

Gość rozdwajające paznokcie

Mam długie naturalne paznokcie ale co chwile mi sie rozdwajają. Nigdy nie stosowałam utwardzacza i mam pytanie czy jesli posmaruje nim paznokcie to przestaną sie rozdwajać? Jakie jest wogóle zadanie utwardzacza? Wiem ze powinnam to wiedzieć ale jakos wczesniej sie nie interesowałam tym kosmetykiem. Proszę o odp.

Wydaje mi sie, ze utwardzacz nie poradzi sobie z Twoim problemem. Polecam raczej smarowanie olejkiem rycynowym lub dobrą odżywkę przeciwdziałająca rozdwajaniu.

Gość a ja ci polecam smarować
te paznokcie niewileka ilością jedbwabiu do włosów, używac emolientów, masci z witamnią A, maści witaminowej jako kremów do rąk. Zwłaszcza na noc. D o tego zacząć sie zdrowo odżywiać. Nie słodycze i chipsy, tylko dużo warzyw i owoców, dużo surowej cebuli (krzemionka!), kleistego mięsa, mogą być galaretki np., nóżki itd. I pić dużo płynów. Ale zwłaszcza świeże warzywa i owoce, no i cebula. Surowa. Po kilku miesiącach będziesz miała normalne pazkoncie, jak tylko ci zrosną te stare.

Gość a ja ci polecam smarować
Poza tym utwardzacz jest kosmetykiem. Nic nie pomoże. No i naturalne paznokcie nie są sztywne i twarde, tylko elastyczne. I wtedy są mocne. Im bardziej elastyczne, tym mocniejsze. Teraz masz suche i sztywne paznokcie, dlatego się łamią i rozdwajają- jak włosy. Bo one też są martwe. Muszą być nawilżone, dość grube i elastyczne. Wtedy są zdrowe. A w tym moze ci pomóc tylko zdrowe odżywanianie, żadne witaminy, któe i tak się nie przyswajają, zaden skrzyp itd. Najlepiej działa zwykła cebula:) Bo ma dużo krzemionki, która się łatwo przyswaja, a któa jest budulcem włsów i paznokci. Nie musisz jeść jedenej cebuli dziennie. Wystarczy, zę codziennie dodasz kilka talarów surowej cebuli do kanapki wieczorem, czy do sałatki do obiadu.