Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia35

mojemu dziecku schodzi skóra z dłoni co to może być ?

Polecane posty

Gość mamunia35

Gość to może szkarlatyna koklusz..
może ma uczulenie na cos albo myła pani podłoge pasta nabłyszczająca Sidolux sama kiedyś myślałam,że to schodząca skóra ale najlepiej wpisac myśł w wyszukiwarke i tam coś poszukać albo zadzwonić do przychodni co to może być? chyba bezpieczniej niż szukać pomocy w takiej sprawie jakią jest zdrowie dziecka na kafeterii to moje zdanie...

Gość to może szkarlatyna koklusz..
Rzeczywiście złuszczanie płatowe na powierzchni dłoniowej najczęściej jest związane z zadziałaniem drażniącym środków chemicznych, np. detergentów, kosmetyków. Powodem mogą też być mechaniczne otarcia, temperatura itp. Złuszczanie może być też wynikiem nadmiernej potliwości, a w niektórych przypadkach wewnąrtrzustrojowych zakażeń np. migdałków

Gość mamunia35
najpierw zaczeła skóra delikatnie się złuszczać z palców dłoni a teraz ma to na całych dłoniach i żadnych innych objawów

Gość ncfjinj
ja to miałam jak byłam mała i mam po teraz- uczulenie na własny pot....

Gość biedula ula ula
Mam to samo. od dziecka. tak 2 razy w roku. nikt nie umie mi pomoc. smutno mi. wstyd mi. to jest okropne. bardzo poca mi sie dlonie-moze to dlatego?

Gość ________________
Mydło siarkowe pomoże. :D

Gość 1asia11
hej mój syn ma teraz szkarlatyne jednym z objawów tej choroby jest łuszczenie się skóry z dłoni i lub stup pozdrawiam

Gość Mamusia 30
Mój syn ma ten sam problem, raz lub dwa razy do roku schodzi mu skóra z paluszków. Byłam u dermatologa i przepisał maść ze sterydami, trochę pomogło ale nie wyeliminowało problemu. Zastanawiam się czy nie jest to związane może z jakąś alergią o której nie wiem.

Gość :)...;)
moja młodsza siostra ma cos takiego i tez długo rodziece kilka lat zastanawiali sie co to jest, w koncu spedziła w szpitalu 3 dni na testach plasterkowych (obklejają całe plecy) i wyszło zo jest to uczulenie na np cynk, miedź, nikiel, dziecko nie powinno pisać długopisami metalowymi i używać meatlowych sztućcy, tylko takich z plastikową rączką itp. polecam taki test:)