Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartek1979

Jakie perfumy ?

Polecane posty

Gość Bartek1979

Gość srakie

Gość srakie
:classic_cool:

Gość Bartek1979
Mam pytanie do użytkowniczek poniższych perfum, co sądzicie, jakiego typu są to zapachy etc :). Chciałem kobiecie kupić na walentynki i mam okazję troszkę taniej je zdobyć ale nie mam możliwości sobie je powąchać. Z takich: Cacharel Amor Amor Christian Dior Dune Christian Dior Jadore Angel Thierry Mugler Chanel no5 Chanel No 19 CK Escape Women CK Eternity Moment CK 212 Sexy Flower by Kenzo białe Flower by Kenzo czerwone Burberry Weekend Burberry Brit Joop! Muse Kenzo Parfum d`Ete Jeśli możecie w miarę opisać które są fajne i mniej więcej jaki typ mają zapachu (czy bardziej słodki, etc) będę wdzięczny :) Szczególnie bym się chciał dowiedzieć na temat Christian Dior Dune

Gość Kikikikiki KIKIKIKIKI
Hmmm a jaka dzieczyna jest>>?? delikatna ??

Gość Cacharel Amor Amor
Ja się mogę wypowiedzieć tylko na temat tych - różane, słodkie, ale świeże nie duszące. Uwielbiam ten zapach :-) Co ciekawe nigdy nie przepadałam za słodkimi, ale te są słodkie inaczej ;-) Jakoś tak romantycznie się czuję jak się nimi spryskam......... Myślę że są dla kobiety delikatnej, nie wyniosłej ale z charakterem.........

Gość chocolateee
Dune Diora są w miarę słodkie ... Ładne, ale raczej pasujące dla dojrzałej kobiety niz nastolatki :)

Gość Bartek1979
No, jest właśnie delikatna, ale czasem z charakterkiem ;)

Gość Cacharel Amor Amor
Grunt żebyś wiedział co lubi albo przynajmniej czego nielubi: czy woli słodkie świeże orientalne ( takie duszące) łagodne czy ostre, choć to akurat zależy od okazji

Gość dfjofhsshs
angel sa sliczne trwałe,ale to stary zapach dla kobiety silnej i raczej pewnej siebie. Dior obydwa świetne No 5 nie dla młodej kobeity tylko dla jej mamy, jakbys się chciął teściwoej podlizac ;-) reszty nie znam nei oceniam

Gość Bartek1979
Sądzę, że na pewno takie słodziutkie (ale nie przesłodzone) jej spasują :). Kurcze no nie znam się tak bardzo, więc nie wiem czy to będzie miało związek, ale lubi zapachy typu karmel, więc raczej słodkie... a z drugiej strony jej ulubionym kwiatem jest róża... dylemat więc jest :P

Gość Cacharel Amor Amor
No to te są super :-)

Gość Bartek1979
Polecono mi te Christian Dior Dune A z drugiej strony jakoś mnie kuszą te amor amor ;)

Gość Cacharel Amor Amor
Jest dość słodki, ale jednocześnie świeży, nie przesłodzony!

Gość migrys
Euphoria CK napewno by sie jej spodobała, nie znam kobiety której nie odowiada, ale nei ma jej na tej liście. N awieczór byąłby idelana nawet dla delikatnej kobeitki lubiącej różę i karmel ;-)

Gość Cacharel Amor Amor
No i na bazie róży :-) A nie możesz przejść do jakiejś perfumerii i powąchać najpierw ? :-)

Gość Bartek1979
Właśnie Euphorię ostatnio kupiła moja mama i byłyby idealne (sprawdziłem czy jej się podobają ;) ) ale no niestety na liście ich nie ma :(. Mama mi powiedziała że mi je sprzeda jeśli tamtych nie uda się załatwić :P

Gość Bartek1979
Właśnie do jutra muszę się zdecydować, a nie mam możliwości przejśc się i sprawdzić :(

Gość Morgana73
Ja używam Jadore - polecam są super.

Gość Bartek1979
A są takie świeższe, słodzsze... ?

Gość loszka
euphoria kazdy lubi ten zapach a on jest dla mnie z aslodki i taki nijaki co ze mna nie tak :(

Gość lllllllllllllllllllll
DUNE - ladny zapach bardzo lubie, trwale, dosc ciezkie, slodkie, ale niemdle, Jadore - tez bardzo ladne i " swiezsze" od Dune'a, Mysle, ze w przeciwienstwie do Chanel, ktore podales nadaja sie dla mlodej dziewczyny. Lubie tez Kenzo " biale".

Gość migrys
to moze Angel? wydaje mi się że one pochodzą z jednego typu zapchów co Euphoria, tak jakosmi się zapamiętalo. Tylko Angel nie są zapachem nowym takim z topu, a wręcz starym, były bardzo popularne z 4-5 lat temu.

Gość Cacharel Amor Amor
No nie wiem, nie wystarczy napisać że się poleca bo są super, przydałby się jakiś opis :-) Z Twojego opisu wynika że amor amor byłyby ok, ale innych raczej nie znam. Jedna myślę, że nie żałowałbyś.... :-) Życzę udanego wyboru :-)

Gość Cacharel Amor Amor
Zresztą i tak najważniejszy jest gest :-)

Gość Bartek1979
Kurcze, trudny wybór ;). Chyba będę wybierał spomiędzy Amor Amor, Dune i Jadore ;)

Gość a ja nie polecam absolutnie
Amor Amor- to jest najbardziej popularny zapach, zwłaszcza wśród nastolatek. oklepany, noszony pasjami i litrami zarówno w wersji oryginalnej jak i wszelkich podróbek przez 30% polskiego gimnazjum i liceum:o Poza tym zapach jest średniociekawy. Przypomina jakiś napój słodki, taki..,.. nastolatkowy właśnie jest. Jeżeli Towja dziewczyna jest osoba z klasą, dość elegancką, ma swój własny styl, niekoniecznie biurowy, to ten zapach raczej nie jest dla niej. To tandetna masówka, moim zdaniem. Dune- poważne... Może za powazne. Tak samo jak Chanele z numerami;) Jakbys powąchał, to byś się przestraszył;) Serio... Koszmar przemysłu perfumiarskiego:) Jadore- zapach bardzo łądny i elegancki. Jest raczej średnio-słodki, owocowo-kwiatowy. Nuty głowy: mandarynka, liście bluszczu, kwiaty champaka. Nuty serca: jaśmin, damasceńska śliwa, fiołek, storczyki, róże. Baza: drewno amarantusa, jeżyny, piżmo. Bardzo elegancki zapach. Lekki, świeży, ale nie za świezy, nie ogórkowy i nie pachnie odświeżaczem do WC;) Angel, to esensja kiczu moim zdaniem. Jest baaaardzo słodki, to pierwszy taki z popularnych "kulinarnych" zapachów. Nuty zapachowe mówią same za siebie: czekolada, wanilia, karmel, jagody, miód, bergamotka. Jeśli ktos lubi tak przeraźliwe słodkości, czemu nie? Ale pamiętać trzeba, z eod nadmiaru można się .... :) Chanele z numerami pachna kwiatowo- naftalinowo, takimi starymi, nbabcinymi ubraniami, naprawde odradzam... Toz asługa aldehydów:o One niby wydobwają zapachy kwiatów, ale...:o CK jak dla mnie bezpłciowy produkt amerykańskiej kultury masowej. tak samo bezpłciowe sa te zapachy jak i bielizna CK. No, nic szczególnego. Na pewno nie sa to zapachy dla kobiety z pazurem, raczej dla takiej w powyciąganym swetrze... Flower by Kenzo nie jest słodkie. Jest kwiatowe, jak sama nazwa wskazuje. Kiedyś mi się ten zapach podobał, ale po tygodniu mi minęło. Jest okropny, taki nijaki, w dodatku masakrycznie popularny:o Reszty nie wąchałam albo nie pamiętam. Więc w sumie polacam J'adore. Te perfumy są naprawde eleganckie, ładne, nie tandetne, nie nosi ich pół ulicy, no i piękny flakon na pewno bedzie się prezentował świetnie jako podarunek. 🖐️

Gość a ja nie polecam absolutnie
Na pewno Angel to nie ten sam typ perfum!!!!!!!!!:o Tak sa same karmele, czekolady i wymiociny (wyżej napisałam, jakie są nuty zapachowe...) a Euphoria jest już bardziej podobna pod względem skąłdu i typu zapachu (owocowo-kwiatowy) do J'adore Diora: Nuty głowy: owoc granatu, owoc kaki, kojące zielone nuty. Nuty serca: kwiat lotosu, kwiat champaca, czarna orchidea. Baza: ambra, czarny fiołek, drewno mahoniowe. To oczywiście nuty zapachowe Euphorii. ale mi się ten zapach nie podoba za bardzo, może być jak na CK, ale wole Diora zdecydowanie. I ta trwałość, jakość. Moim zdaniem perfumy Diora, np. Pure Poison, J'adore czy nawet Dolce Vita albo Miss Dior Cherie to jest po prostu klasa. Pachną cały dzień, są niezwykłe, niepowtarzalne, "bogate".

Gość a co poleciłabyś
dla kobiety lubiącej Dune? nie mogę znaleźć jescze jakiegoś zapachu dla siebie.

Gość może być np.
WOMEN by Hugo Boss Bossa. Albo Addict, tez Diora. Esencia de Duende Jesus del Pozo.