Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża_25

NIE MAM UBEZPIECZENIA A POWAZNIE ZACHOROWALAM

Polecane posty

Gość Róża_25

Gość Róża_25
I mam pytanie Co robic w tej sytuacji, czy mam prawo pojsc do mojego osrodka z tym ze odplatnie i ile kosztuja takie uslugi czy jedna musze wybrac prywatne gabinety ? moj problem sie rozwiaze za kilka tyg a ja juz dzis musze isc do lekarza zrobic badania, przebadac sie i brac leki

Gość to masz problem....
Lo

Gość Róża_25
Owszem Ale przeciez gdzies ci ludzie sie lecza, jestem ciekawa jak Co z tymi ktorzy nie maja pieniedzy, itp a zachoruja w takim momencie mieliscie tez taka sytuacje ?

Gość to masz problem....
tak, mozesz, ale takie badania są niekiedy baaaaaardzo drogie. Jakie są to badania, jeżeli moge wiedzieć???? Bo np. dla nieubezpieczonej osoby koszt pobytu na obserwacji w szpitalu może wynieść np. 1500-2 tys zł. A laparoskopia z hospitalizacją 2, 500zł.

Gość to masz problem....
To są bardzo niskie ceny badań u Uniwersteckim Szpitalu w Krakowie, za badania hormonalne. Ceny sa i tak dośc niskie. Kwas wanilino-migdałowy 35,00 Katecholaminy 60,00 Kwas 5-hydroxyindolooctowy 50,00 17-ketosterydy 40.00 17- ketogenne sterydy 48,00 Wolne kortykoidy 55,00 17-hydroksykortykoidy 55,00 Koproporfiryny i uroporfiryny 40,00 Kwas delta-aminolewulinowy 40,00 Kortizol 38,00 TSH 25.00 FT3 21,00 FT4 21,00 Prolaktyna 23.00 Testosteron 25.00

Gość Róża_25
potrzebuje tradycyjnej wizyty plus badania krwi, w kierunku mocz, ob, morfologia, aso , watroba ... mozliwe ze bedzie potrzebne przewietlenie, po wynikach bede wiedziec co dalej chce isc do mojej pani doktor, ale nie wiem czy bez ubezpieczenia moge isc do publicznego osrodka zdrowia

Gość Róża_25
dziekuje ci, czyli moge tam isc odplatnie zrobic, bez skierowania ? goraczkuje, i mam bardzo obolale kosci, stawy, zwlaszcza kark, biodra i kolana

Gość to masz problem....
Pewnie możesz, z tym, ze zapłacisz za wizytę, za każde badanie, w sumie chyba dość sporo. Musisz się przygotować nawet na wydatek rzędu 500zł, nie wiem, jakie to są dokładnie badania. Wiem, że w jakiejś przychodni widziałam, ze bez ubezpieczenia wizyta u lekarza kosztuje 70zł.

Gość Róża_25
leki bez recepty sobie nie radza, ani mascie dlatego jestem zmuszona pojsc juz

Gość Róża_25
oby nie tyle jesli uda mi sie 100 zl miec, to bedzie wszystko

Gość za 100zł na PEWNO
bie zrobisz sobie rtg, badań moczu i nie zapąłcisz za wizytę u lekarza. Ja ostatnio musiałąm dziecku zrobic badanie moczu na jakies tam związki wapnia i kosztowało 75zł.

Gość a ja ogórki
a dlaczego się nie zarejestrujesz w Urzędzie Pracy? Od razu masz ubezpieczenie!