Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maroko

dziwna ciaza-przeczytajcie koniecznie!

Polecane posty

Wspolzylam z moim kolega.Pozniej on wyjechal a ja 3 dni po jego wyjezdzie dostalam okres, dodam ze normalny jak zawsze nie zadne plamienie.Nastepna miesiaczka juz sie nie zjawila a z nikim wiecej nie spalam;)I jestem w ciazy.Ten jego plemnik chyba sie zachibernowal we mnie...;p;p;pUwazajcie wiec dziewczyny bo jak widac cuda sie zdarzaja-bo to chyba cud:>?

Gość chodząca do ubikacji
to jest normalne... ze w pierwszych tygodniach "ciązy" kobieta miesiączkuje.. lol?

no ale ja dostalam miesiaczke normalna i pozniej rpzez meisiac sobie ebztrosko bylam i zylam w neiswiadomosci-bezobjawowo...to normalne jest?i juz nastepnej nie dostalam .W trakcie tego miesiaca nie kochalam sie tez z nikim.

haha jeszcze nie wie;p ja sama wiem dopiero od kilku dni i nei wiem jeszcze jak sie do tego zabrac. napewno sie fajnie zdziwi.A ja urodze oczywiscie.Tak mialo byc widocznie:>

Gość chodząca do ubikacji
tak to jest całkowicie normalne i raczej rzadko sie zdarza zeby w takiej sytacji miesiaczka juz zanikła po 3 dniach...

gratulacje! kurde kiedy ja sie doczekam takiego newsa? :)

Gość moim nieskromnym zdaniem
to jest niemożliwe musiałaś zajść w ciążę w wyniku wcześniejszego współżycia (w okolicach owulacji) na ok. 14 dni przed miesiączką pierwsza miesiączka mogła się pojawić - to nie świadczy o braku ciąży nie mogłaś dostać owulacji na 3 dni przed okresem!!!! czasem dziewczyny piszą że zachodzą w ciążę tuż przed PRZEWIDYWANĄ miesiączką. ale nie wiedzą że akurat ten cykl się wydłużył, więc owulacja nastapiła póżniej. gdyby nie współżyły dostałyby miesiączkę z opóżnieniem jest jeszcze jedno tłumaczenie - to nie była zwykła, fizjologiczna miesiączka, tylko jakieś patologiczne krwawienie jeśli potwierdzi się fakt (w co wątpię), że miałaś owulację na 3 dni przed miesiączką (nie przewidywaną tylko realną) to będziesz (sorry) wybrykiem natury -powinnać o tym powiadomić lekarzy, bo to będzie chyba odkrycie stulecia.

Gość betakaroten
do "moim nieskromnym zdaniem" piszesz bzdury ze krwawienie na początku ciązy jest patologiczne, ja znam wiele kobiet które normalnie miesiączkowały przez pierwsze miesiace i urodziły zdrowe dzieci, wiec sie nie wymądrzaj.

Gość a ile masz lat
? strasznie beztroko podchodzis z do tego.. zazdroszcze. ja strasznie boje sie ciazy

Ja z nim wspolzylam przez okolo 3 tygodnie bo pryzjechal tutaj a nie tylko te 3 dni rpzed okresem;p I poprostu dostalam okres, pozniej meisiac bylam \"normalna\" i juz nastepnego nei dostalam.O to chodzi;) Zamierzam mu o tym powiedziec w likend hhahah bedzie welolo na pewno;)

mi lekarz powiedzial, ze miesiaczka w ciazy sie nie zdarza. po 7 dniach od zaplodnienia lekkie krwawienie implantacyjne a potem najwyzej lekkie !!!! krwawienie. zarodek nie przezylby normalnego okresu a to dlatego, ze zagniezdza sie wlasnie w blonie sluzowej macicy. jesli nie dojdzie do zaplodnienia to ta blona sie zluszcza trakcie okresu. dodam jeszcze ze 50-60% ciaz obumiera w trakcie pierwszego miesiaca wiec kobieta jest w ciazy a czesto nawet o tym nie wie. jestes jakims ewenementem i siejesz tu niepokoj. wiesz dlaczego od owoulacji do miesiaczki mija az 2 tygodnie? zeby wlasnie zarodek mial czas sie zagniezdzic. zajmuje to srednio od 6 do 8-9 dni od stosunku. w ciagu kilku dni od zagniezdzenia organizm juz produkuje hormony ciazowe, w tym progestereon, ktore zatrzymuja miesiaczke. moze zdazyc sie zetych hormonow jest za malo i wtedy wystepuje lekkie plamienie. lekkie plamienie wystepuje tez przy tabeltkach jesli np. ktoras sie nie wchlonie.

za 2 miesiace bede miala 24 lata:P No smiac mis ei z tego chce bo to straszna neispodzianka i nigdy bym sie tego nie spodziewala..;) A ze nie placze i nie lamentuje to moze dlatego ze mi to nie rpzeszkadza i mysle ze moge miec juz dziecko.Zreszta nic juz nei zrobie.Myslalo sie druga strona ciala to trzeba wypic to piwo;P) Wole byc szczesliwa niz zaryczana i zestresowana.Najbardziej to mis ie chce smiac z mojego kolegi. dla ktorego to takze bedzie piekna niespodzianeczka.To byl tkai moj pryzjaciel najlepryz mozna powiedziec;p

Gość a ile masz lat
a jestescie razem jesli moge spytac?

Gość a ile masz lat
eh... moze jestem staroswiecka ale jak mzna z przyjacielem.... nie braliscie pod uage, ze mozecie wpasc? zabezpieczaliscie sie jakos?

Na pewno masz racje ale ja mimo to nadal ejstemw ciazy...ale za to moge ejscze napisac ze moje meisiaczki trwaly zawsze gora 3-4 dni.Nie wiemc yz to cos zmienia ale moz eta druga to bylo to plamienie, chociaz wygladala calkiem normalnie...

a powiedz mi skąd wiesz ze jestes w ciązy? zbadal cie lekarz? czy zrobilas test? jesli lekarz to nie powiedziałas mu o tym okresie itd ? a on ci niczego nie wytłumaczył tego dziwnego okresu i ciąży?

Gość a ile masz lat
masz racje lady:) sieje nam Maroko niepokoj. a plamienia przy tabletkach nie sa dlatego, ze nie wchlonely tylko wlasciwie NIKT nie wie dlaczego:) tak powiedziala mi statnio moja giekolog. szuka sie wtedy przyczyny organicznej. plamienia nie zmiejzaja dzialnia tabletek.

Gość no własnie kto
zdiagnozował tą ciążę????

no nie zabezpieczylismy sie, wiec swiadomosc byla;) Tak sie stalo i trudno .Nie ja pierwsza i nei ostatnia w ten sposob. Na pewno nie ejdna z was robila to bez zabezpieczenia wiec to nie ejst az takei staroswieckie.Poprostu sie stalo i eni zamierzam z etgo powodu siedziec w pokoju i plakac w kacie bo bede miala dziecko kumplem.Taki stres bylby niewskazany dla dziecka.Juz i tak siepapierochow nawdychalo wystarczajaco bo neiw iedzialam o nim;P

Gość ffffffffffffffffff
nie ma takiej mozliwosci,po prostu akurat z tym facetem w ciazy nie jestes,musialas potem spac z innym,nie wrabiaj go:P

lekarz zdiagnozowal .Dodam z eposzlam na zwykla kontrole .Troche meni nie[pokoilo to ze okres sie spoznial myslalamz e moze cos mi jest ale okazalos ie ze to tylko ciaza;p

Gość no własnie kto
ale nie odpowiadasz na pytania.... kto stwierdzil ze jestes w ciązy ty test czy lekarz....?????????

Nie ebde sie tutaj sprzeczala bo mam to ogolnie gdzies;) Napisalam tylko z taka rzecz sie mi przytrafila wiec to tyle.Faktu ze ejstem w ciazy raczej eni zmienie a to chyba najlepryz dowod ze to jednak mozliwe:>

Napisalam ze lekarz-ginekolog to stwierdzil.Przeciez nie ksiadz;)

Gość no własnie kto
ale nie odpowiadasz na pytania.... kto stwierdzil ze jestes w ciązy ty test czy lekarz....?????????

Gość to że jestes w ciąży
czytam w każdej z Twoich wypowiedzi.... O K jesteś w ciąży.... z kumplem.... fajnie! To Gartuluję pomimo tego, że wolalabym osobiście zajśc w ciążę z mężem a nie z kumplem;)

Gość to że jestes w ciąży
Marna prowokacja....

haha oj dobra ide z tad bo widze ze straszne wzburzenie zapanowalo;p Chcialam sie tylko podzielic tym co mnie spotkalo bo to dla mnei tez zaskoczenie pod kazdym wzgledem, a ze tu takie tematy i problemy sie porusza... W kazdym razie pozdrawiam was wszystkie i zycze PLANOWANYCH ciaz tylko z mezami;) buziaki:*