Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość Niedoświadczona asia
Czesc mam problem ponieważ kupiłam sobie cały zestaw I mam żel przezroczysty różowy i biały który najpierw

Gość ola800528
jeżeli sa to zele jednofazowe to nie ma znaczenia który najpierw zalezy to tylko od ciebie tz od tego jekie chcesz mieć pazurki

Gość oladi
Czesc mam pytanie czy zamiast bloku moge uzyc elektrycznego przyzadu do manicure aby wyrownac powiezchnie tipsa zelowego z naturalna plytka paznokcia?

Gość -moniSka-
Cześć czy możecie mi pomóc w znalezieniu bardzo dobrej firmy (żel i akryl)? mam na oku takie firmy : nailcare , nail design, active, margoo , ktora z tych firm jest godna poleceniu

Gość madziulka38
Nail design ma dobry akryl a reszte firm to pierwsze slysze:/polecam zel sumflower bo jest dobry i w przystepnej cenie:) mozesz sprawdzic rowniez bass cosmetics,ezflow i duzo innych jest rowniez:)

Gość moncia33
zakładam paznokcie zelowe...robie to naprawde dobrze...i to nie jest moja ocena a ocena osób którym zakładam. grono chetnych ciagle wzrasta i jak slucham tych zadzierajacych nosa stylistek to mi sie plakac chce ale ze smiechu.....dziewczyny jezeli macie pomysly....zwinna reke i wyobraznie i potraficie czytac.....jestescie wstanie dojsc do wprawy.....do takiej wprawy ze niejedna profesjonalista ..powtarzam profesjonalistka byla by pod wrazeniem,

Gość agness2009
Moje drogie aktulnie posiadam żel margoo i muszę przyznać że nie jestem z niego zadowolona. Ponieważ nie przylega do płytki :( kupiłam 30ml i żel jest do wyrzucenia. Odpryskuje po momentalnie. Nie zajmuje sie paznokciami od dawna ale gdy mialam zel strong moc arylu przy zelowaniu naturalnej plytki trzymaly sie 2tyg bez uzycia primera! A tu primer nic nie da. Polecam ibd i ens są świetne.lepiej wydać więcej niż potem zepsuć sobie opinie że kiepsko robicie pazurki. Najlepsze jest szkolenie sama w przyszlosci chce sie na nie wybrac, duzo da napewno i jest karta do renomowanych hurtowni kosmetycznych gdzie mozna kupic w pelni orginalne produkty. Pozdrawiam i życzę wam wielu sukcesów w tej dziedzinie :)

Gość nie tylko bogacze mogą mieć pa
oburzona to piz... co nic za darmo nikomu nie pomoże i protestuje żeby jej nikt konkurencji nie robił -to nie forum dla takich. takie wypowiedzi powinne być usuwane. Ja chcę dla siebie robić i nie po to kupuję maszynkę za 200 zł żeby za kurs dać 1000 tylko po to żeby dać 200 i z 2-3 lata robić sobie tanio paznokcie dzięki poradą takich jak gryzmolka -dobra rada, więc spadaj stąd ty pewnie pseudo-zawodowa specjalistko ,bo zawodowa nie ma konkurencji i nie interesuje się takim sprawami

Gość madziulka38
Smieszne to jest takie przekomarzanie sie:) zaplacila za kurs bo ja bylo stac i jest mila chce sie podzielic swoja wiedza z innymi. Czy jest w tym cos dziwnego??? Dlamnie nie bo robie paznokcie od poltora roku i na poczatku tez uczylam sie sama. Potem poszlam na kurs jednej z najlepszych polskich firm. Co z tego jak ktos bardzo chce robic pazury to bedzie to robil albo dobrze albo zle, ale wkoncu kiedys dojdzie do perfekcji. Jak nie mialam pieniedzy na kurs to moimi wskazowkami jak robic paznokcie byly wlasnie takie fora i gazety. A teraz.... ...wymiatam:)

Gość ew3lajn
Ja też się uczę i chciałabym wiedzieć czy to prawda że bez kwasowe primery są lepsze niż kwasowe??

Gość madziulka38
Dobry jest i jeden i drogi. Jednak jezeli ktos ma skorki "rozwalone" to lepszy jest bezkwasowy bo nie szczypie i nie powoduje zadnych podraznien.

Gość Jasmin2240
hej dziewczyny w internecie można znaleźć firmę Emis ,ozdoby,żele ,wszystko niezbędne do wykonania tipsów-zamówiłam ostatnio żel przeźroczysty 30ml,trochę gęsty ale jest mistrzowski!!!kosztuje tylko 37 zł,kumpela daje za swoje żele 100zł a ten z Emis jest bezbłędny,więc po co przepłacać?nie wiem jak wy ale ja lubię zrobić coś porządnie i nie wydać przy tym dużo kasy,więc polecam...pozdrawiam

Gość Jasmin2240
do oburzonej a więc jak zdążyłam zauważyć ,nikt nie pyta o zdanie Pani Oburzonej a ciągle się udziela i do tego jest zawistną osobą cytuję(*oburzona* do nikitanails Widzisz jaka ty jesteś g.....a. Zapłaciłaś za kurs 1000 zł a teraz sprzedajesz swoją wiedzę niedoświadczonym za darmo HA!!!!!HA!!!!!HA!!!!!) tak się nie zachowuje normalna osoba!!!to przecież o to chodzi aby sobie pomagać i doradzać,popieram jak najbardziej nikitanails,za to ,że chce pomóc ... za to niektórzy są tak bezczelni że potrafią się wyśmiewać z pomocy innych ludzi ale cóż nikt nie jest idealny...

Gość monikaak11
słyszałyście o firmie charbonne? co o niej sądzicie?

Gość madziulka38
kup jedna z gazet o paz, paznokcie albo akademia paznokcia i sama zobaczysz:) jedna z lepszych firm.

Gość ewkaaa202
Dziewczyny potrzebuje pomocy kupilam na allegro 3 zele i nie wiem ktory idzie pierwszy pomozcie mi.. zele to : żel clear - żel pink - żel white

Gość madziulka38
Mozesz nakladac jesli sa wszystkie jednofazowe tak: clear, bialy clear albo clear( podstawa jesli robisz na szablonie), bialy , rozowy. A jesli sa to 3 albo 2 fazowe to brak kilku zeli jeszcze.

Gość mazia13
Witam mam pytanko jak prawidłowo zrównać płytke paznkcia z tipsem? jak piluje za lekko to ponałozeniu zelu widac przejscie miedzy tipsem a pazn okciem, jak piluje za mocno to tips mi sie odkleja gdzie robię blad? pracuje na tipsach mlecznych dziekuje za pomoc

Gość do madziula
to na jaki ty kurs chodziłaś,że nie wiesz jak spiłować tipsa aby zrównał się z płytką? a nie lepiej robić na formie niż niszczyć pazurki klejem do tipsów

Gość madziulka38
nie powinien sie odklejac tips wiec moze klej jest slaby albo plytka zle zmatowiona. Poza tym mozesz robic na tipsach clear albo uzywac specjalnego plynu do zmiekczania tipsow.

Gość katikati44444
Pomoc w tipsach gg 16162069

Gość Mekari
Hejka:) Przyznaje się, że nie starczyło mi cierpliwości na czytanie wszystkiego, przebrnełam tylko przez jakies 6-7 stron, ale czy znalazł by się ktoś kto by do mnie napisał na gadu? Bo dostałam zestaw, ale wydaje mi się, że czegoś w nim brakuje i nie bardzo mogę sobie poradzić z zelem, tzn chcę go nałożyć na moje paznokcie, żeby się nie łamały, ale on jakby wcale nie schnie, dowiedziałam się, że jakąś watstwę po suszeniu w lampie trzeba zetrzec, no ale te pęcherzyki powietrza i wogóle caly żel mi takim jednym płatkiem zeszedł. Proszę o pomoc > Moje gg 9553087. Byłabym wdzięczna gdybym mogła z kimś porozmawiać:) pozdrawiam wszystkich

Gość monika012
Dziewczyny, proszę poradźcie mi! Nie wiem czy bonder lub primer nakłada sie na caly paznokiec czy tylko na ten naturalny i czyprzy uzupełnianiu paznokci żelowych trzeba go stosowac? aha i jeszcze jedno... czy zele z sun flower i prestige to są dobre żele?

Gość madziulka38
Zalezy jakie zele uzywasz i czy wymagaja stosownia bondera lub primera???? Primer tylko uzywasz na naturalny paznokiec i bonder zreszta tez. Ja uzywam sun flower i uwazem ze sa dobre. A prestige znam ale nie uzywalam ale jest to seniona firma.

Gość ewelina4you
Bossheee niektóre z Was tak sie wymadrzają z tymi kursami, bo krzywde można zrobic, jakby ten zawód " tipsiary" o ile tak go można nazwac, był conajmniej zawodem lekarza. Masakra! Bo niewadomo jaka krzywde mozna zrobic, nie przezywajcie tak! Niejedna z Was powinna sie przejsc do swojego podmiejskiego szpitala i zobaczyc co to jest tak naprawde krzywda. Sama studiuje kierunek medyczny. To są tylko paznkokcie:] Przeciez nikt na chama krzywdy komuś nie zrobi:] Czymkolwiek na codzien sie zajmujemy mozemy przez przypadek krzywde zrobic. Rownie dobrze musiałabym skonczyc kurs gotowania zeby mężowi podac obiad, bo przeciez moglabym go niechcacy czyms otruc:] oczywiscie tego nie zrobie!:)Niektóre z Was, przewaznie te, które potepiaja samouki, tak do tego podchodza , pewnie jest do dla nich jednyny środek utrzymania i zarobienia pieniedzy, bo nie maja wiekszych ambicjii:] tak tak, taka prawda:] ROBIC TIPSY MOZE SIE NAUCZYC KAZDY BO TO ZADNA FILOZOFIA I JEZELI LASKA TWIERDZI ZE JEST ZDOLNA I SAMA SIE NAUCZY TO JEST TO OK!!! oczywisice sama kupiłam sprzet i nie ukonczyłam kursu i wychodzi mi to dobrze. dlatego dziewuszki, jestesmy po to zeby sobie pomagac i wymieniac sie dowiadczeniami:)

Gość magdaliana

Gość magdaliana
Droga Ewelinko4you Jeżeli studiujesz kierunek medyczny to ja współczuję Twoim przyszłym pacjentom Rozbroiły mnie Twoje wypowiedzi cytuję ,, Masakra! Bo niewadomo jaka krzywde mozna zrobic, nie przezywajcie tak!" lub ,, To są tylko paznkokcie:] Przeciez nikt na chama krzywdy komuś nie zrobi:] " Na przyszłość radzę Ci się dobrze zastanowić nad tym co piszesz, wiadomo, że tipsy to żadna filozofia ( choć można by nad tym debatować, niektóre Panie naprawdę są puste), kiedyś podałam tutaj swój e-mail, bo żal mi było lasek, które szukały pomocy, a ,,Panie stylistki paznokci" ( chyba dobrze ten ambicjonalny zawód nazwałam hahaha), wysyłały je na kurs, dobra mniejsza z tym, ale jak mi jakaś Kasia napisała, że ma problem bo jej masa zielenieje- bo ,, chyba jest do dupy", kiedy zapytałam ją o dezynfekcję itp, to stwierdziła, że jest taka oszczędna, że jeden pilnik wystarcza jej na 5 osób i pewnie masa do dupy, bo każdej koleżance coś zielonego poo czasie się zrobiło... No wiec Droga Ewelino ja nie wiem czy rzeczywiście krzywdy się nie da zrobić, bo przez takie coś można się niezłej zarazy nabawić, grzybica to jeszcze pół biedy ( chociaż nie wiem czy to przyjemność witać się z kimś z tak obleśnymi paznokciami, albo przeżywać bóle u chirurga przy wyłyżeczkowaniu macierzy zgroza:P), a takie inne choroby jak HIV czy WZW np?? Można komuś życie spaprać... No więc Ewelinko to pojęcie względne czy komuś krzywdy nie można zrobić, bo takich przysłowiowych Kasi jest mnóstwo, które nie mają zielonego pojęcia, szukają po różnych forach i krzywdzą ludzi, nie raz widziałam paznokcie takiej dziewczyny, która jeszcze kasowała nie złe sumki za ,, wspaniałe i piękne paznokcie", to już naprawdę szczyt żeby brać od ludzi pieniądze, za taki syf co nie raz oglądam na różnych forach...

Gość madziulka38
< magdaliana> ma racje. Niestety dziewczyny nie ma co sie oklamywac. Z kursem czy bez, ale higienicznie. Mozna powiedziec, ze tez bylam samoukiem, ale do pewnego czasu. Zdobyłam kase na szkolenie i teraz "sie stylizuje profesjonalnie":) ale taka prawda, ze higirny trzeba sie nauczyc. Jak poszłam do szkoly kosmetycznej to dopiero zobaczyłam jaka krzywde mozna zrobic komus nie przestrzegajac higieny. Niby taka blacha sprawa, ale nie mamy nigdy pewnosci czy nasza potecjalna klientka, czy moze nawet bliska kolezanka nie ma jakiejs zołtaczki czy czegos nawet gorszego i zyje w niewiedzy,a my np. nie chcacy kaleczac ja pilnikiem dajemy komus innemu niespodzianke. I co potem???? mialam tu na forum troche sprzeczek, wiec podziwiam za odwazne wyrazenie opinii. Jezeli za jakis czas zdecydujecie sie na poszerzanie swojej wiedzy w stylizacji to zobaczycie, ze to wcale nie takie łatwe budowac sobie paznokcia z zelu:)