Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _kotka_

batonik muesli

Polecane posty

Gość _kotka_

Mam pytanko, czy moge sobie pozwolic co drugo dzien na batonik muesli, jest bardzo dobry i slodziutki!zaczynam diete MŻ, wiec nie obowiazuja mnie jakies tak okreslone posilki, tylko dowolnosc!mam ochote na cos slodkeiego, a taki batonik ma ok 100 kcal...i zaspokolby moj glod "cukrowy", tak np zamiast II śniadania??jak myslicie dziewczyny?

Gość _kotka_
jak myslicie?

Gość batonik
muesli jest o wiele zdrowszy niż zwykły, więc problemu nie widzę :)

Gość kaja73
ja tez nie widze problemu patrz na kalorie np drozdzowka ma 350 kalori i zamiast jednej drozdzowki mozna zjesc 3 batony muesli

Gość _kotka_
fakt!ale mimo wszystko ziarna sa pokryten nie wiem moidem czy czyms...i nie wiem czy to nie zabardzo kaloryczne!:)?

Gość batonik
ale zdrowe:) przecież miodek to samo zdrówko:) a na opakowaniu na pewno jest kaloryczność batonika :)

Gość _kotka_
no jest rzeczywiscie!chyba tak ok 109! kcal:)dziewczyny to w czym problem (sama sie pocieszm)mozna chudnac i jesc tez slodka zywnosc...no nie??

Gość _kotka_
nawet codziennie mozna sobie takiego batonika wtrynic na sniadanko....????

Gość batonik
mysle ze juz predzej na 2 sniadanko :) pierwsze powinno byc nieco bardziej obfite :)

Gość _kotka_
aaa no tak!ale w gruncie rzeczy taki batonik nalezy do zdrowszej zywnosci niz np czekolata z 0% tluszczu, bo itak jest kaloryczna!poza tym sa rowniez na rynku jakies takie slodycze light!!!!!co z nimi?mozna jesc?czy tez sa kaloryczne...chodzi mi owafelki, batoniki itd!

Gość imbirek
To nie miód tylko taki syrop glukozowy. W sumie zbyt dużo węgli w takich batonikach. Lepiej jeść jakieś płatki musli, ale trzeba sprawdzić na opakowaniu ile mają kalorii, tłuszczu i węgli (węglowodanów). Z płątków najmniej kalorii mają kukurydziane i Frutina (te z jabłkiem i rodzynkami) inne nawet te niby "fitness" zawierają masę cukru i tego. Generalnie lepiej wybrać płatki "sypkie" niż te które mają taką "posklejaną" konsystencję. Niby ten słodki syrop poprawia smak płatków ale p-rzez to są bardziej kaloryczne.

Gość batonik
ja bym nie ryzykowała jedzenia słodyczy light - są napakowane konserwantami i nie zdrowe - już lepiej zjedz sobie kawałek gorzkiej czekoladki raz na jakiś czas albo własnie batonika :) sa tez np chipsy bananowe - pychota i jakie zdrowiutkie :)

Gość batonik
a propos platkow, to ja jadam firmy sante platki jeczmienne - samo zdrowie :)

Gość _kotka_
imbirek, ale sadzisz ze tak co 2 dni moge sobie takiego zjesc(w ramach diety 1000 kcal)?????

Gość _kotka_
a ja muesli......owocowe!!!

Gość imbirek
Na śniadanie taki baton to zły pomysł. Bo ma dużo cukru a jest mały objętościowo. Zjesz go, poziom insuliny gwałtownie wzrośnie a potem szybko gwałtownie spada i jesteś głodna jak wilk. Lepiej zjeść coś mniej słodkiego, nisko kalorycznego co wypełni żołądek i na dłużej nasyci. Czyli albo miseczka płatków albo kanapka z chleba razowego z chudą wędlina, pomidorem, ogórkiem, sałatą.....

Gość _kotka_
kukurydziane?typu corn flakes?

Gość batonik
odp za imbirka : mozesz :)

Gość _kotka_
aaha no tak, rzeczywiscie wiem o tych skokach!

Gość imbirek
Generalnie mozesz jeść, ale nie jako posiłek lecz np podwieczorek czy jakoś tak. Wiem po sobie, ze łątwiej nie jeść słodyuczy niż się ograniczać. Bo kupuję taki batonik a potem mam ochotę na więcej ;-(

Gość _kotka_
dzieki batonik:):):)

Gość batonik
generalnie na sniadanko zjadam muesli z platkow jeczmiennych, jogurtu, suszonych owocow i lyzeczka miodu (ale tylko czasem) :) niebo dla podniebienia :)

Gość _kotka_
kurcze rzeczywiscie masz racje!ale w sumie rzadko sie sprawdza u kogos uzalezniony od slodyczy tak jak ja, zeby odstawic na maxa, To jest zgubne......

Gość imbirek
Ale z drugiej strony jeśli masz silną wolę i liczysz kalorie i nie przekraczasz dziennej racji żywieniowej to oki, masz zezwolenie na batonika :-)

Gość _kotka_
nestle fitness?????a to tez taki z ziarnami???

Gość _kotka_
batonik pewnie, ze tak!!!!!!dlatego chce sobie pozwolic na slodycze.....bo znowu po odstawieniu za dw a dni rzuce sie na sklep!!!!

Gość batonik
proponuje Ci stopniowo odzwyczajac sie od slodyczy :) umieszczaj w swojej diecie jakies batoniki, ale staraj sie zmniejszac ich ilosc :) ja np w ogole nie jem slodyczy - czasem tylko zeby np babcia sie nie obrazila :P wole owoce :)

Gość _kotka_
a jesli mozna wiedziec ile schudlas i przez jaki okres czau???:)

Gość _kotka_
aaa i jeszcze jedno!moge do woli jesc gume do zecia......??takie owocoe orbit bez cukru?