Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zara22

problem z zajscie w ciaze przez tabletki anty

Polecane posty

Gość zara22

Prosze napiszcie mi czy macie problem z zajscie w ciaze dlatego ze bralyscie tabletki?sama biore i nie wiem czy dobrze robie.jeszcze teraz nie chce miec dziecka no ale kiedys na pewno.prosze napiszcie ile bralyscie i jakie tabletki.i od jakiego czasu staracie sie o dziecko?

Gość w żadnym wypadku

Gość zara22
czyli nie mialas problemu z zajscxie w ciaze?

nie ma zadnych badan, ktore potwierdzaja, ze tabletki powoduja pozniej problemy z zajsciem w ciaze. powiedz, czy przed braniem tabletek, lekarz zlecil Ci badania na plodnosc? czy komukolwiek zleca? nie! a czy Twoj chlopak przechodzil badania na plodnosc? podejrzewam. ze tez nie. tabletki NIE MAJA wplywu na pozniejsze zachodzenie w ciaze

Gość zara22
No ale slyszalam ze po odstawieniu tabletek bardzo czesto zdarzaja sie nieregularne miesiaczki i bezplodne cykle.a czy jest ktos kto brla tabletki i bez zadnych problemow zaszedl w ciaze?

Gość ja osobiscie niee
ale mam dwie kolezanki ktoreee bardzo szybko zaszly gdy odstawily tabsyy

Gość nieregularne miesiączki ma
po odstawieniu tabletek prawie każda kobieta, która miała nieregularne przed zażywaniem. To wszystko po odstawieniu powraca. Zaleca sie oczywiście odczekanie 2-3 cyklów po odstawieniu nie planowanie dziecka, aby organizm przyzwyczaił sie spowrotem do normalnego miesiączkowania a nie z odstawienia

Gość zara22
a jak dlugo braly tabletki?

Gość w żadnym wypadku
czesto ginekolodzy uprzedzają, aby przez trzy miesiące od odstawienie mocniej uważać. Prawdopodobieństwo wpadki wówczas jest wyższe.

Gość czytalam gdzies
ze tabletki anty stosuje sie tez przy trudnosciach zajscia w ciaze, stosuje sie np. pol roku by dac odpoczac jajnikom i po odstawieniu jest wieksza szansa zaciazenia niz przed ich braniem, wtedy tez zdarzaja sie ciaze mnogie, wiec mysle ze tabletki nie powoduja trudnosci w zajsciu...nie wiem jak to jest gdy kobiete bierze np. 10 lat...ale najlepiej powie Ci lekarz

Gość ja osobiscie niee
jedna brala ponad 3 latka odstawila na poczatku czerwca a juz nastepnej miesiaczki nie miala i dowiedziala sie ze jest w ciazy drugo brala troche krocej prze 1,5 roku zaszla 3 miesiace po odstwieniuu dzieci sa zdrwoe sile i wogoleee :)

Gość w żadnym wypadku
dla uzupełnienia dodam jeszcze iż wiele chorób kobiecych jest leczona właśnie tabletkami anty np. torbiele jajników.

Gość zara22
dzieki dziewczyny no to mnie troche uspokoilyscie:)

Gość w żadnym wypadku
:) 🖐️

Gość Naatka
Witaj! Ja tez biore tabletki juz ponad 2 lata i mam dokladnie ten sam problem boje sie ,ze po odstawieniu tabletek bede miala jakies problemy bo slyszalam juz o takich przypadkach.Kolezanki bratowa pierwszą ciąze zaszla po 2 latach poronila teraz to juz wogole w ciąże nie moze zajsc,a obydwoje są zdrowi inna kolezanka brala tabletki 10 lat i na dziecko czekala 8 co prawda sie doczekala,ale troche dlugo...Nie wiem moze bedzie najlepiej jak je odstawie chcociaz nie wyobrazam sobie innego zabezpieczenia:/

Gość Naatka
chociaz czytalam ,ze powrot plodnosci nastepuje w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek

Gość zara22
ja biore 1,5 roku ale tez jakos nie wyobrazam sobie ich nie brac bo boje sie o wpadke.no ale z drugiej strony tak planuje ze moze odstawie je po dwoch latach.albo poddam sie jakims szczegolowym badaniom czy wszystko jest ok.ta twoja znjaoma brala 10 lat to bardzo dlugo.moze dlatego.bo chyba im dluzej sie bierze tym potem trudniej.

Gość zara22
no ja nawet slyszalam ze wlasnie jak odstawisz tabletki to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze mozesz zajsc w ciaze na samym poczatku.tylko ze wtedy sie nie powinno.

jak ktos zacznie brac w wieku 20 lat i bierze do trezydziestki to niech nie zapomina ze w tym wieku wiekszosc kobiet ma juz problemy z zajsciem. no jasne, ze to przez tabletki wtedy, no bo przeciez sie bralo tyle lat a na dzidziusia nie bylo czasu. tylko w pewnym momencie jest juz trudniej a z czasem staje sie niemozliwe.

Gość Naatka
sama juz nie wiem jak to jest takie mity chodze ze czlowiek glupieje ale masz racje im dluzej tym pozniej trudniej ja biore ponad 2 lata i planuje je odstawic conajmniej za 1.5 roku bo wczesniej sobie tego nie wyobrazam tym bardziej bo boje sie zajsc w ciąze teraz a znowu jak bede je brala za dlugo to ze wogole w nia nie zajde takie dziwne myslenie ale juz zglupialam

Gość zara22
naatka a ile masz lat?

Gość Naatka
20 a bo co ??

Gość zara22
tak tylko bylam ciekawa kiedy zaczelas brac bo podobno to tez ma jakies znaczenie.ale w sumie to i tak nie wiadomo komu wierzyc.a przez ten czas jak bralas robilas jakies badania?

Gość Naatka
zaczełam brac przed 18stką i wlasnie im więcej o tym czytam tym szybciej chcę z tym skączyc bo nie wiem ile prawdy jest w tym wszystkim sama rozumiesz. mam swoje zycie szkole plany chce najpierw wszystko sobie poukladac za nim zostane mamusią i wydaje mi sie ze mam na ta czas ale i dlatego nie wyobrazam sobie innego zabezpieczenia niz tabletki ale znasz druga srone tego medalu im szybciej je skacze tym jest wieksze prawdopodobienstwo ze wszystko bedzie ok :)) co ty myslisz o tym

Gość Naatka
aha i bylam pod stała kontrolą lekarza bylo wszystko ok cytologia wyszla idealnie nie wiem czy to sie jeszcze jakies inne badania robi mialam kiedys maly problem ale to od tamponow dostalam antybiotyk i na kontroli lekarz stwierdzil ze nie ma sladu po tej infekcji

Gość zara22
dobrze cie rozumiem ajkos ciezko byloby mi sie przestwic na gumki bo czasto zawodza a teraz wpadka bylaby tragedia.ja jak narazie zostane chyba przy tych tabletkach ale pojde chyba na jakies badania zeby sprawdzic czy wszystko jest ok.i moze ty tez powinnas

Gość Naatka
ale chodzi ci o padania na plodność..

Gość zara22
nie.badanie o stan hormonow proby watrobowe cytologia no i nie wiem co tam jeszcze zaleci lekarz bo moj nic mi nie mowil o zadnych badaniach wiec musze sama go zapytac

Gość Naatka
w sumie to przydaloby sie zrobic wszystki badania od nowa moj lekarz co prawda juz nie przyjmuje a szkoda bo juz go znalam i byl ok taki na luzie pierwszy raz spotykam sie z takim lekarzem takie teksty mial ze smiechu warte ,a teraz od nowa stres ....:((