Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara22

zabawy paluszkowe i nie tylko...... chcecie?

Polecane posty

Gość barbara22

Ten misiu się mył Ten misiu pod wodą się skrył Ten misiu pobiegł na lody Ten misiu krzyczy "Dajcie mi wody!!" Z hukiem słoik miodu spadł Bo bez niego smacznie jadł Warzyła sroczka kaszkę, warzyła Temu dała w talerzyku Temu dała w miseczce Temu dała w kubeczku Temu dała w wiadereczku A temu małemu, najmniejszemu nic nie dałatylko frrr r r r....poleciała! Ten najgrubszy to dziadziunio A obok babunia Ten w środku to tatunio A przy nim mamunia A tu jest dzicina mała A to moja rączka cała

Gość podnosimy
Lata mucha koło ucha Lata bąk koło rąk Lecą ważki koło paszki Lata pszczoła koło czoła Lata mucha koło brzucha Lecą muszki koło nóżki Biegną mrówki koło główki Pełznie gąsieniczka dokoła policzka

Gość barbara22
Hopsa hopsa fiku miku! Pięć króliczków jest w koszyku Hopsa hopsa fiku mik Jeden króliczek znikł! Hopsa............ Cztery króliczki...itd Ta mała kózka tańczyła poleczkę Ta mała kózka zjadła bułeczkę Ta mała kózka nosiła korale Ta mała kózka zjadła dwa rogale A ta mała najmniejsza została i mamusia ją Kasia nazwała

Gość barbara22
Entliczek, pętliczek, czerwony stoliczek A na tym stoliczku pleciony koszyczek W koszyczku jabłuszko, w jabłuszku robaczek A na tym robaczku zielony kubraczek

Gość barbara22
Ele - mele eska Ta nasza Tereska Ta nasza Tereska Ma czarnego pieska A ten piesek bardzo zły Pokazuje ostre kły

Gość barbara22
Ele - mele eska Ta nasza Tereska Ta nasza Tereska Ma czarnego pieska A ten piesek bardzo zły Pokazuje ostre kły

Gość barbara22
Ele - mele eska Ta nasza Tereska Ta nasza Tereska Ma czarnego pieska A ten piesek bardzo zły Pokazuje ostre kły Małe uszki trzyma w szpic Za barankiem hyc hyc hyc Ele mele eska Chwali się Tereska Chwali się Tereska -Dzielnego mam pieska Baloniku nasz malutki Rośnij duży, okrąglutki Balon rośnie, że aż strach Przebrał miarę no i ......... tr r r r ach! Siadł diabeł koło krzaka I gapi się na ślimaka Ślimak rogi schował I odmaszerował! Pojedziemy na koniku do wielkiego miasta Tam kupimy kosz cukierków i pół kilo ciasta Jak wrócimy usiądziemy I ze smakiem wszystko zjemy Jedzie pociąg fu fu fu! Trąbi trąbka tru tru tru! A bębenek bum bum bum! Na to żabka kum kum kum! Konik człapie człap człap człap! Woda z kranu kap kap kap! Mucha bzyczy bzy bzy bzy! A wąż syczy sy sy sy! Baran beczy be be be! A owieczki me me me! To są Ani rączki To są Ani nóżki To Ani buciki To Ani fartuszki To oko, to ucho To nosek, to minka To Ani pończocha To Ani czuprynka Tak się Ania wita Tak się Ania kłania To jest Ani uśmiech A to cała Ania MASAŻ Słoneczko świeci dla dobrych dzieci. Wyszedł rolnik w pole przy swojej stodole. Pole zaorał, zabronował i do szopy się schował. Przy szopie płynie rzeczka jak błyszcząca wstążeczka. Na rzeczce wybudowano mostek z drobniutkich kostek. Po moście przeszły słonie, galopowały konie. Przeszła pani na szpileczkach A za nią piesek gryzaczek, co nakosteczki miał wielki smaczek. Zaczął padać drobny deszczyk. Czy przeszedł Cię dreszczyk? (łaskotanie)

Gość barbara22
jak macie inne to napiszcie. Co sądzicie otych??

Prawa łapka, lewa łapka ( podnosi odpowiednią rączkę) ja jestem niedźwiadek ( obejmuje rączkami brzuszek) prawa nóżka, lewa nóżka ( podnosi odpowiednia nóżkę albo rączką dotyka) a to jest mój zadek ( łapie rączkami pupcię) Lubię miodek , kocham miodek ( obejmuje brzuszek) podbieram go pszczółką ( ruch rączkami jakby coś się podbierało) prawą łapka, lewą łapką albo ciągnę rurką. ( rączkami rurkę) Nie jestem za dobra w opisach, ale moje dziecko bardzo to lubi. Jeszcze ja prowadzę jej rączki, ale już zaczyna sama podnosić rączki.

Bardzo fajnie że tyle podałaś zabaw, bo ja nie miałam juz pomysłu, a moja córeczka bardzo lubi takie zabawy.

Gość barbara22
świetna jest Twoja zabawa. Jak mały wstanie będziemy się bawić :) dzięki

Sa super tylko bede miala problem zeby nauczyc sie ich na pamiec... Moj uwielbia: Idzie rak, nieborak, jak uszczypnie, bedzie znak, a jak sie znudzi, to w odmianie: Idzie jez, maly jez, moze cie ukluje tez. Ida kurki, male kurki i wbijaja tu pazurki.

Gość barbara22
ja zaczłam naukę już w ciąży :)

Gość barbara22
zaglądacie tu?

Gość a powiedzcie mi....
jak to idzie dalej? -idzie dziad, człapu, człap....i nie pamietam, a Mały to uwielbia:-O

Gość barbara22
ja nie wiem,ale podobna jest wyżej

Gość aerra
:-)

Gość ulalula
rączki klaszczą klap,klap,klap nóżki tupią tup tup tup tutaj swoją główkę mam a na brzuszku bam bam bam

Gość barbara22
co to jest? u mnie sie nie chce otworzyc?

Gość hoooooooooops

Gość podobne do 1 wpisu
znam ale w wersji: Warzyla myszka warzyla (tak sie kreci paluszkiem po wew.stronie raczki) W ogonek sie sparzyla temu dala do miseczki temu dala do rondelka temu dala na lyzeczke temu dala do kubeczka a temu łebek ukrecila, (kreci sie malym palcem), wyrzucila i pobiegła do komoreczki po cukiereczki(piegnie sie palcem, pod paszke tam gdzie sa laskotki, i sie laskota) :)

Gość barbara22
miło, że korzystacie i dopisujecie swoje. Pzdrawiam

Gość super...wielkie dzięki

Gość BeataM9691
Uzywaliscie leku o nazwie HY-C? No bo wyszukiwalam komentarzy na temat tego preparatu i nic nie moge znalezc. Moze mozecie cos powiedziec mi o tym leku? Jest sens go kupowac, slyszeliscie o zamiennikach? Tutaj przeczytalam troche danych o HY-C: http://www.listalekow.pl/hy-c/ - myslicie, ze to sprawdzone informacje? Nie w smak mi sie przejechac i wydac bezsensownie sianko, dlatego licze na Wasze sugestie. Z gory dziekuje za wszystkie informacje.