Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kariona

mieczki z melatominy w mikrofali

Polecane posty

Gość kariona

czesc dziewczyny mam problem Podgrzewałam dziecku zupki w miseczce z melatominy, jestem głupia nie zauwazyłam ze nie mozna, zapytałam pania w sklepie i powiedziała, ze wolno, zamiast sama sprawdzic, to ja głupia juz od pół roku daje,pordzcie macie informacje na ten temat jakies?

Gość kariona
pomyłka melaminy ,ale to jest nieistotne wiecie o co chodzi

Gość melanina
a nie malatonina!!! nic nie wiem na ten temat

Gość doradzam
były ostatnio w biedronce-słabo oznakowane zeby nie uzywac w mikrofali ale ja doczytałam

Wiesz o co chodzi? Że melamina nie powinna być podgrzewana do temp wyższej niż 100, czy 130 stopni... Bo się zwyczjnie topi... pooglądaj swoją miseczkę - czy nie pojawiły się na niej jakieś zmienione miejsca... W mikrofalówce pogdrzewanie jest nierównomierne - w jednym miejscu bardziej, w drugim mniej. Ja podgrzewałam, bo przez pewien czas nie miałam innegowyjścia (na wakacjach) i miseczka podtowpiła się tak, że w końcu się przedziurawiła. Teraz podgrzewam w miseczkach szklanych, z duralexu czy innego arcorocu ;)

Gość
zacznijmy od tego ze w mikrofali nie powinno sie wcale podgrzewac jedzenia dla dzieci bo traci ono wszystko co cenne

Wybacz, ale nie zgadzam się z Tobą... Podgrzewanie w mikrofali nie różni się niczym innym od podgrzewania na gazie, prądzie, czy ognisku ;) Chodzi tylko o to nierównomierne nagrzewanie się - jeżeli sie dobrze podgrzewanej porcji nie wymiesza, to istnieje prawdopodobieństwo, że dziecko sie poparzy... Mikrofale wcale nie niszczą składników odzywczych bardziej niz gotowanie - one się przecież nie kumulują w jedzeniu... A to, że powinno się gotować świeże na każdy posiłek jest oczywiste, tylko kto ma na to czas :(

Ja w ogóle nie zalecam grzać nic w mikrofali. Za to polecam świetny podgrzewacz firmy Canpol baby. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.