Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biggie mama

za dużo waży

Polecane posty

Gość biggie mama

Jestem w 17 tyg ciąży a dzieciak waży blisko 200 g , przy czym powinien 100g. Do lekarza idę 14 lutego, ale może któraś z Was wie coś na temat zbyt dużej wagi płodu?

Gość 17tc
tempo wzrostu. W tym tygodniu Twoje maleństwo zaczyna nabierać ciałka. Tkanka tłuszczowa, pomaga generować i utrzymywać ciepło. Ma też istotne znaczenie w procesie przemiany materii, ponieważ jest ogromnym źródłem energii. Nadchodzi czas ogromnego wzrostu—być może teraz płód ma już 17 centymetrów i waży prawie 150 gram. Wydaje mi się,że niepotrzebnie się denerwujesz.

Gość kalapacka
na miesiąc przed porodem mój lekarz na bardzo nowoczesnym luksusowym rzekomo sprzędzie orzekł, że moja córka waży już ponad 4 kg. Byłam przerażona, bo wiadomo, że przez ostatni miesiąc jeszcze troszke tkanki tłuszczowej dostanie itd. Tymczasem urodziłam o czasie dziecko ważące nie całe 3,5kg :) Nie dowierzam tym cudom techniki, które dokonują takich absolutnie "pewnych" pomiarów :) głowa do góry

NIe masz sie czym martwić, mój synek tez zawsze na usg przekraczał wszelkie normy. Urodził sie duzy ale zdrowy. Waga dziecka podawana przez usg jest liczona na podstawie kilku parametrów a głównie obwodu głowy. Oczywiście jest to waga prawdopodobna a nie rzeczywista. Przewaznie rzeczywistośc jest niego inna niz podaje usg. Głowa do góry :-)