Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hh2Oo

ile płynów wypijacie na dzień?

Polecane posty

Gość Hh2Oo

mam pytanie, ile litrow czy mililitrow płynów wypijacie na dzień oprócz kawy, herbaty, coli... czy latwo wam przychodzi wypicie 2 litrow? bo ja ledwo to wcisne, a nie wiem jak niektorzy wypijaja 3 litry!? przeciez to nie mozna by robic nic innego jak siedziec na kiblu i pic przez caly dzien!!! i ile do tego pijecie wlasnie kawy, herbaty, coli...?... ja zaawyczaj pije ze 2 kawy, 1 herbate i z litr innych rzeczy (woda, czerwona herbata...) a jak sie odchudzam no to wypijam poltora litra wody, z 5 kubkow czerwonej herbaty i z 1 kawe? sadzicie, ze to wystarczajaco?

Gość ja sie nie odchudzam
ale problemy z nerkami mi wrocily, wiec duzo pije. okolo 2 litrow wody - tez mi sie to wydawalo niemozliwe na poczatku... ja to po prostu rozkladam na caly dzien - mam butelke po wodzie taka 0.75 litra i z niej pije, dziki temu mam kontrole ile juz wypilam. do poludnia gdzies jedna butelke, druga wczesnym popoludniem koncze, a trzecia wypijam (na raty oczywiscie) po powrocie z oracy do domu. jak bym sie uparla i to moze by i czwarta "weszla", ale nie chce. oprocz tego herbata - zwykla, owocowa, zielona, od trzech kubkow w gore, mleko na sniadanie (z platkami, ale tez plyn w koncu), kubek goracej czekolady od czasu do czasu. jeszcze soki owocowe, ale to juz roznie. pewnie ze cztery litry dziennie da sie nazbierac, tak mi jakos wychodzi...

Gość partyALLnight
staram sie w siebie wlac te 6 - 8 szklanek dziennie

Gość nie umiem pić
Ja nie potrafię tyle pić, w ciągu dnia ok 3 herbaty, 2 kawy, 1 szklanka wody:( niestety to wszystko

Samej* ciagle mnie suszy praktycznie im wiecej pije tym wieksze pragnienie:o

3 szklanki herbaty czerwonej i 1,5 do 2 l wody ale czasem zdaża mi się wypić nawet 3 l wody

Gość no właśnieccc
jak to jest? niby powinno się tyle pić zwłaszcza przy odchudzaniu, a moja koleżanka schudła po urodzeniu dziecka ze 20 kg. a prawie nie pila wody, ani nic innego!!! sama kawe. w ogole nigdy nie pila wody tylko kawe. na dzien to moze wypija z 5 kaw, ze 2 herbaty te normalne no i moze z 1 szklanke wody lub czegos innego, sok np. a i ci ma takie geste wlosy, paznokcie piekne i cere. i nie bierze zadnych witamin, pali papierosy i nie zwraca uwagi na to zeby jesc owoce, warzywa. je wszystko, ale bardzo malo. nie je natomiast wcale slodyczy bo nie lubi.

Gość no właśnieccc
i dodam, ze odkad schudla to juz ze 2 lata minely i ona nadal tak malo pije. ja slyszalam, ze jak tak pije sie tylkokawe to organizm sie przyzwyczaja i kawa mu wystarcza zamiast wody...?...

Gość proszę pomozcie
1 szkl. herbaty,1 kawy i ok. 3 szkl. wody

Gość jagdyu
ja jagbym mogla to pilabym sama kawe z 5-6 na dzien i ze 3 szklanki soku.

Gość ini892
Ja przy swojej diecie pije 1,5l wody ;) rano herbata z miodem do śniadanka;) odchudzam się wraz z suplementacją African Mango http://afrikanmango.pl jem regularnie oraz chodzę biegać 3x w tygodniu po 5km!

Gość gość
Ja również 1,5l wody dziennie plus herbatka,kawka;) czy nawet mleko do płatek;) odchudzam się już 2 miesiące i muszę się wam pochwalić że udało mi się zgubić 10kg ;) jestem mega zadowolona;) African Mango http://szczupla-kobieta.pl jest genialny bo wspiera mnie gdy mam słabsze dni i bym chciała coś przegryźć;)

Gość gość
Ja wodę popijam cały dzień - filtrowaną w dzbanku, mam miękką dobrą wodę tu gdzie mieszkam ale wolę filtrować. tak popijam popijam myślę, że z litr to minimum absolutnie. poza tym do pracy biorę butelkę 0,75 filtrowanej wody. rano piję kawę z mlekiem (kubek prawie 400 ml!) , w pracy czy to w domu - w dzien po prostu - herbata zielona 1-2, roibos 1-2, czasem hibiskus czasem pokrzywa lub koper. czasem inka albo. poza kawa poranną, inne herbaty/napoje ciepłe piję w kubku 250-300 ml. wypijam 2,5-3 litry dziennie z czego polowa to woda. jak biegam to więcej bo biorę 0,5 l wody na bieganie i tuż po wypijam duszkiem też minimum 200 ml