Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judyta7

jakies pieniazki dla samotnej matki .....

Polecane posty

Gość judyta7

Dzien dobry !:) Napisalam na uczuciowym ale odpowiedzi nie dostalam , sprobuje tutaj .Z racji zostania samotna matka , czy naleza mi sie jakies pieniadze w Polsce ? kilka slow o mnie ... Obecnie przebywam w Usa z malym dzieckiem 2 latka , urodzonym tutaj.Maz poszedl w tany , nie dajac znaku zycia od paru miesiecy, nie kontaktuje sie z nami , nie placi na dziecko.Tutaj mi ciezko i nie daje rady , a rodzina w Polsce zaoferowala pomoc , wiec wracam do domu . Trzeba sobie jakos radzic , stad moje pytanie .....ale jak ja udokumentuje to ze ojciec nie placi , skoro on zniknal i nie wiem gdzie jest ? moze sie znacie ? prosze o wypowiedzi . Dziekuje !

Gość pomyśl nawet jeśli
to mąż na papierze to nic w Polsce nie dostaniesz, bo tu nie wszystkim nawet potrzebującym nie dają

Gość pomyśl nawet jeśli
wrócisz to dziecko jest na tyle duże żeby zapisać do żłobka a potem do przedszkola lub babcia się zajmie a ty możesz iść do pracy

Gość pomyśl nawet jeśli
i będziesz miała łatwiej bo będziesz miała blisko rodzinę

Gość może się nie znam
ale moim zdaniem dużo lepszy socjal masz w USA niż w Polsce. POza tym jeśli dziecko się tam urodziło i tam przebywa Twój mąż, to szybciej tam uzyskasz pomoc finansową niż tutaj. Zastanów się, czy dokonujesz dobrego wyboru. Tutaj samotna matka, to może najwyżej na jakieś grosze liczyć. A i to jest niepewne.

Gość normalkka
Życie w Polsce jest tańsze niż w USA. W Stanach więcej zarobisz, ale jeszcze więcej wydasz. Poza tym sama opiekunka do dziecka cię zrujnuje.

Gość judyta7
normalka - no wlasnie tu mi sie nie oplaca isc do pracy a zatrudnic opiekunke , to nie przechodzi a pieniadze z miasta nie wystarcza na utrzymanie i zycie i tu zadna pomoc bo tu nie mam nikogo w Polsce rodzicow - na nich musze liczyc , nie ma wyjscia a pracy sie nie boje , babcia z dzieckiem a mama idzie zarabiac nawet jesli nic mi sie nie nalezy nie ja jedna i ostatnia Dziekuje za zainteresowanie ! pozdrawiam